Uçak Bileti

Eşsiz kumsallara, yamaçlara ve nefis doğa alanlarına ev sahipliği yapan Jersey, dingin ve huzur dolu bir tatil için nefis bir turizm destinasyonu. Yelken, yüzme ve sörf gibi su sporlarının yanı sıra golf gibi saha sporlarını da yapabileceğiniz Jersey, yaz ve kış dönemlerinde ılıman seyreden iklimiyle şirin bir tatil cenneti. Batı Avrupa coğrafyasında Fransa‘nın kuzey kesiminde yer alan ünlü Manş Adaları’ndan biri olan Jersey, Birleşik Krallık’a bağlı bir ülke. Yaklaşık 90 bin kişinin yaşadığı Jersey’e gittiğinizde kalabalık şehirlerin stresinden ve yorucu ortamından uzaklaşmanın tadını çıkarabilirsiniz.

Jersey’de Görebileceğiniz 5 Yer

1. Elizabeth Castle

Ülkenin başkenti olan Saint Helier şehrinde bulunan Elizabeth Castle (Elizabeth Kalesi), sığınakları, siper noktaları ve tarihi dokusuyla turistlerin en sık ziyaret ettiği yerlerden. Ülke tarihini keşfetmek isteyenler, bu harika kaleyi mutlaka görmeli. Kale, haftanın her günü 10.00-17.30 saatleri arasında ziyarete açık.

2. Maritime Museum

Haftanın her günü 10.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilen Maritime Museum (Denizcilik Müzesi), ülkenin denizcilik geçmişini gözler önüne seren sergilere ve çeşitli eserlere ev sahipliği yapıyor. İnteraktif bir müze olan Maritime Museum, bölgenin denizcilik tarihini tüm duyularınızla hissetmenizi sağlıyor.

Mobil Uygulama

3. La Hougue Bie Museum

Avrupa’nın en güzel geçit mezarlarından birine sahip olan La Hougue Bie Museum, aynı zamanda dünyanın en eski binalarından biri olmasıyla da biliniyor. 6 bin öncesinden günümüze dek gelen madeni paralar, baltalar, kılıçlar ve mızrakların görülebildiği müze, haftanın her günü 10.00-17.00 saatleri arasında gezilebiliyor.

4. Tamba Park

Jersey’in en yeni cazibe merkezlerinden biri olarak bilinen Tamba Park, özellikle çocuklu aileler için harika bir yer. Yapay gölü, oyun ve etkinlik alanları, hediyelik eşya mağazaları, yürüyüş parkurları ve restoranlarıyla keyifli bir yaşam noktasına dönüşen Tamba Park, tesisin kapalı olduğu pazartesi ve salı günleri hariç haftanın her günü 10.00-18.30 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

5. The Botanic Gardens at Samares Manor

Jersey’de 1920’li yıllarda kurulan ve günümüzde şahane bir doğa alanı haline gelen The Botanic Gardens at Samares Manor (Samares Manor Botanik Bahçeleri), haftanın her günü 09.30-17.00 saatleri arasında ziyaretçilerini ağırlıyor. Göletleri, rengarenk çiçeklerle süslü bahçeleriyle enfes bir atmosfer oluşturan The Botanic Gardens at Samares Manor, çocuklu ailelerin de gözdesi.

Eğer siz de bu küçük ve sevimli tatil adresini görme planları yapıyorsanız, Jersey uçak bileti almadan önce vize işlemlerinizi tamamlamayı ihmal etmeyin çünkü Jersey’e gidecek Türk vatandaşlarının vize alması zorunlu.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here