Uçak Bileti

Akdeniz’in şirin adası Malta’nın başkenti Valletta’yı ziyaret etmek için en uygun dönem mart-mayıs dönemini içerisine alan ilkbahar ve sonbahar mevsimi. Güneşin bunaltıcı olmadığı bu dönemde tarihi şehir Valletta’yı rahatlıkla gezmek mümkün.

Akdeniz’de önemli bir geçiş noktası üzerinde bulunan Malta adası, köklü tarihi geçmişi, köklü geçmişi yansıtan mimari yapıları, dar ve taş döşeli sokakları ve ılık rüzgarları ile etkileyici güzellikte.

Valletta Gezilecek Yerler

Qanpiena-Valletta

Malta’yı daha yakından tanımak isteyenler için iyi bir seçenek olan Akdeniz Konferans Salonu, Valletta gezilecek yerler arasında ilk sırada geliyor. Neolitik çağlardan günümüze kadar yaşanan gelişime tanıklık etmek için Aziz Elmo Kalesi’nin burcunda yer alan konferans salonunu ziyaret etmek gerekiyor.

45 dakika uzunluğundaki filmi izleyerek Malta adasının sokaklarına çıkmak bambaşka bir deneyim sağlıyor. Ada genelinde gezilebilecek her yere ait bilgi barındıran filmle birlikte konferans salonunun etkileyici atmosferini hissetmek farklı bir deneyim.

Mobil Uygulama

Tarihi MÖ 3,800’lü yıllara uzanan Hagar Qim, insanoğlunun inşa ettiği en eski yapılardan oluşan bir arkeolojik alan. Şehir merkezine 15 kilometre uzaklıkta bulunan bu tarihi alan gelişmiş ziyaretçi merkezine de sahip.

Adanın en etkileyici noktalarından biri olan Hal Saflieni Hypogeum, yerin altına doğru 11 metre inen kireç taşından oyulan oda ve tünellerin olduğu bir yapı topluluğu. 5,000 yıl önce Neolitik dönemde insanların mezar alanı olarak kullanıldığı düşünülen alan oldukça ilgi çekici.

Valletta’nın ana caddesi olan Republic’in üzerinde yer alan Ulusal Arkeoloji Müzesi, Auberge de Provence Hanı’nda kurulu. Ada genelinde bulunan arkeolojik eserlerin sergilendiği, zengin bir koleksiyona sahip olan müze, 7,000 yıl kadar geriye uzanıyor.

Şövalyelerin koruyucu olarak tanınan Aziz John için inşa edilen Aziz John Katedrali, Avrupa’nın sayılı inanç merkezlerinden biri. Halen ibadete açık olan yapının içerisinde dini obje, heykel ve biblolar var.

Valletta’ya Nasıl Gidilir

Hagar-Qim-Malta

İstanbul’dan haftanın 7 günü Valletta’ya direk uçak seferi bulunuyor. Valletta’ya gitmek bir uçak bileti uzaklığında. Hava yolu şirketlerinin kampanyaları, uygun uçak bileti avantajları ve internet sitelerindeki indirimli uçak bileti seçenekleriyle Malta’yı keşfetmek çok kolay.

Masmavi suları, harika doğası, sıcakkanlı insanları ve tarihi geçmişiyle Valletta, seyahat planı yapanların yeni gözdesi. Uçak biletini almak ise bu seyahatin ilk adımı.

Otobüs Bileti