Uçak Bileti

Alp Dağlarının eteğinde kurulan Bern, İsviçre’nin başkenti. Doğal güzellikleri, etkileyici doğası, Orta Çağ esintisi taşıyan atmosferi ve sakin yapısıyla, Avrupa’nın kendine has kültüre sahip merkezlerinden biri olan şehir, gezginlerin rotasına giriyor. Çok sayıda gezilecek yere sahip olan şehirde ziyaretçilerin ilgisini çeken en iyi 10 yeri sizler için sıraladık.

Bern’de Görülmesi Gereken Yerler

Bern-Tarih-Kokan-Sokaklari

Zeitglockenturm (Saat Kulesi)

Bern’in sembolleri arasında bulunan, şehrin batı kanadının geçiş kapısı olarak 12. yüzyılda inşa edilen saat kulesi, üzerinde bulunan saat ile şehrin en çok ilgi çeken noktalarından biri. Orta Çağ atmosferine katkıda bulunan kuleden şehri izlemek mümkün.

Kornhaus

Bern’in kültür merkezi ve müze olarak kullanılan, en tanınan mekanlarından biri olan Kornhaus, 19. yüzyılda inşa edilmiş. Üst bölümü ambar deposu, alt katları ise şarap madeni olarak kullanılan yapıda günümüzde birçok aktivite düzenleniyor.

Mobil Uygulama

Parlamento Evi

Başkentte bürokratik merkez olan Parlamento Evi, gece ışıklandırması ve 26 çeşmesiyle mutlaka görülmesi gereken yapılar arasında. 1902 yılından bu yana ayakta olan yapının içerisinde toplantı salonu ve idari ofisler bulunuyor. Ülkenin kantonları simgeleyen 26 çeşme ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Münster Katedrali

İsviçre’ninen büyük katedrali olan Münster Katedrali’nin inşasına 1421 yılında başlanmış. 1893 yılında tamamlanan kuleyle beraber, Bern’in manzarasının izlenebildiği en iyi noktalardan biri olan katedralin tarihi dokusu korunarak günümüze ulaşmış durumda.

Zentrum Paul Klee Galerisi

Müzisyen, Ressam, Şair, Öğretmen Paul Klee’nin eserlerinin sergilendiği Zentrum Paul Klee Galerisi 2005 yılından bu yana ziyarete açık. 10,000’in üzerinde resmi olan sanatçının, 4,000 sulu boya ve yağlı boya eserinin sergilendiği galeride dönemsel olarak farklı sergiler de yapılıyor.

Ayı Parkı

Bern şehrini keşfeden V. Berchtold von Zähringen’in, şehirde ilk gördüğü hayvanın ayı olduğunu söylemesi ve hayvanı gördüğü noktaya ayı anıtı dikilerek sembolleştirilmesi ile beraber, Bern’in en ünlü sembolü ayı olmuş. Bear Pit denilen anıt, şehrin kurulduğu ilk günden beri hem bir doğal yaşam merkezi hem de şehrin soluklandığı bir bölge olarak biliniyor.

Hapishane Kulesi

Şehrin Saat Kulesi’nden sonra ikinci kulesi olan Hapishane Kulesi, 18. yüzyılda Rönesans mimari stili ile inşa edilmiş. 1979 yılında yenilenen kule, geçmişte hapishane olarak da kullanılmış. Şehirde demokrasi ve ifade özgürlüğünün merkezi misyonu yüklenen kulede politikayı temsil eden etkinlikler ve sergiler düzenleniyor.

Tarih-Kokan-Bern

Einstein’ın Evi

İsviçre Patent Ofisi’nde çalıştığı dönemde Einstein’ın eşiyle birlikte kaldığı apartman dairesi günümüzde Einstein’ın Evi Müzesi olarak ziyaretçilerini ağırlıyor. Ünlü bilim adamının kişisel eşyaları, çalışmaları ve fotoğraflarının sergilendiği müzede, tarihe geçen birçok teorinin bulunmuş olması heyecan uyandırıyor.

Bern Güzel Sanatlar Müzesi

Bern Güzel Sanatlar Müzesi, 3,000 adet resim ve heykel ile 55,000 adet çizim, film, baskı ve fotoğraf varlığı ile yalnız İsviçre’nin değil Avrupa’nın da en zengin müzelerinden biri. 8 ayrı yüzyıla ait eser barındıran müzede İtalyan ve İsviçre yerel sanat eserlerine ait bir bölüm de bulunuyor.

Bern Tarih Müzesi

Ülkenin ikinci en büyük müzesi olan Bern Tarih Müzesi, etnografik alanda geniş bir koleksiyona sahip. Göz alıcı mimariye sahip binası, soluk alınan yeşil bahçesi, tarih öncesi dönemlere uzanan eserleri ile müze görülmeye değer.

Bern görülecek yerler listedeki 10 yer ile sınırlı değil. Aare Nehri kıyısına kurulan Dählhölzli Hayvanat Bahçesi, ülkede doğal hayatın yansıması olan İsviçre Alpleri Müzesi, şehrin en popüler parklarından Gül Bahçesi, 864 metre yükseklikteki Gurten Parkı, ünlü kayak merkezi Jungfraujoch, yerel ürünlerin görülebildiği Emmental Peyniri Mandırası Sergisi de görülmesi gereken yerler arasında. Heyecan veren bir atmosfere sahip olan bu şehre ulaşmak bir uçak bileti uzaklığında.

Otobüs Bileti