Uçak Bileti

Amerika Birleşik Devletleri devasa bir ülke. 328 milyonu aşan nüfusu ile dünyanın en kalabalık üçüncü ülkesi iken 9,8 milyon km kare yüzölçümü ile de dünyanın üçüncü büyük ülkesi. 50 eyalet ve bir federal bölgeden oluşan Amerika Birleşik Devletleri’ni gezmek için birkaç ömür lazım.

Yolunuz Amerika’nın Orta Batı coğrafyasına düşerse görmenizi tavsiye edeceğim şehirler var. Türk Hava Yolları uçak bileti ile Amerika’nın belli başlı büyük şehirlerine uçup oradan araba kiralayıp birbirine yakın bu coğrafyaya bir gezi planlayabilirsiniz.

Orta Batı Amerika’da Görebileceğiniz 7 Şehir

1. Detroit

Detroit

Detroit, ABD’nin Michigan eyaletinin en büyük şehri. Ülkenin doğusunda Erie gölü ve St Calari göllerini birleştiren kanal üzerinde yer alıyor. Global otomobil fabrikaları ve dünyanın en büyük otomobil fuarlarına ev sahipliği yaptı için ‘Motor City’ olarak da tanınıyor. Amerika’nın diğer şehirlerine kıyaslarsak çok da turistik bir şehir değil.

Amerika’nın en gösterişli sanat galerisi Detroit Institute of Arts, Detroit Nehri’nde yer alan Belle Isle Island, The Detroit Masonic Temple (Mason Tapınağı), Detroit Public Library, Detroit Historical Museum, The Henry Ford Museum, Greenfield Village, The Museum of African-American, Motown Museum Detroit’in ilgi çeken adresleri.

Mobil Uygulama

Detroit Metropolitan Wayne County Airport’a AirFrance ile aktarmalı olarak ulaşım sağlayabilirsiniz. En uygun Detroit uçak bileti için uçuşları için turna.com kampanyalarını takip edin.

2. Indianapolis

Indianapolis

Indianapolis, ABD’nin doğusunda yer alan Indiana eyaletinin en büyük şehri. Mississipi nehrinin kenarına kurulan Indianapolis hızla genişleyen metropollerinden. Indiana polis ‘Hintliler şehri’ anlamına gelen şehir otomobil endüstrisinin geliştiği için önemli bir merkez. Her yıl şehirde araba yarışlarının yanı sıra pek çok kültürel ve sanatsal etkinlikler düzenleniyor.

Geniş bir koleksiyona sahip olan Indianapolis Sanat Müzesi, aynı zamanda bir müze olan ve barışı ve birliği sembolize eden Indiana Dünya Savaş Anıtı, şehir merkezinde devasa bir park olan Eagle Creek Doğa Koruma Parkı, Amerikan İç Savaşı’nda ölenlerin anısına yapılmış Anıt Çember, White River State Park, Eiteljorg Kızılderili Müzesi şehrin cazibe merkezlerinden bazıları.

Indianapolis Havalimanına THY ile Chicago aktarmalı olarak uçabilirsiniz. En uygun Indianapolis uçak bileti için uçuşları için turna.com kampanyalarını takip edin.

3. Cincinnati

Cincinnati

Cincinnati, Amerika Birleşik Devletleri’nin Ohio eyaletinin başkenti. Ülkede ticaretin ve sanayinin en çok geliştiği yerlerden biri olan Cincinati, Missisipi Nehri’nin önemli kollarından biri olan Ohio Nehri kıyısına kurulmuş.

Egzotik hayvanları görebileceğiniz Cincinnati Hayvanat Bahçesi, şehrin önemli müzelerinden biri olan National Underground Railroad, Cincinnati History Museum, panoramik manzaraya sahip Carew Tower, Spring Grove Cemetery, Cincinnati Art Museum, Ohio River, Eden Park şehrin öne çıkan yerlerinden.

Cincinnati / Northern Kentucky Uluslararası Havaalanına THY ile İki aktarma yaparak ya da yabancı hava yolu şirketleriyle Avrupa üzerinden aktarma yaparak ulaşabilirsiniz. En uygun Cincinnati uçak bileti için uçuşları için turna.com kampanyalarını takip edin.

4. Cleveland

Cleveland

Cleveland, ABD’nin doğusunda yer alan Ohio eyaletinin bir şehri. Erie Gölü kıyısına, Cuyahoga Nehri’nin göl ile birleştiği yere kurulmuş. Nüfus bakımından eyaletin ikinci büyük şehri. Modern mimarisi, güzel peyzajlı parkları, sanat merkezine dönüştürülen endüstriyel tesisleri ile eğlenceli ve gezmesi keyifli bir şehir.

Şehre hayat veren Cuyahoga Nehri, geniş bir koleksiyon görebileceğiniz Cleveland Sanat Müzesi, içinde 30.000’den fazla canlı barındıran Greater Cleveland Aquarium, canlı performanslar izleyebileceğiniz Rock and Roll Hall of Fame, Cleveland Metroparks Hayvanat Bahçesi Cleveland’ın en popüler gezi noktaları.

Cleveland Hopkins Uluslararası Havaalanı’na THY ile New York aktarmalı olarak uçabilirsiniz. En uygun Cleveland uçak bileti için uçuşları için turna.com kampanyalarını takip edin.

5. Columbia, Missouri

Columbia, Missouri

Columbia, ABD’ni Missouri eyaletinin bir şehri. Şehir, Missouri’nin ortasında yer alarak Missouri Nehri vadisi üzerinde yer alıyor. Tepelerden ve inişli çıkışlı yollardan oluşan şehir sahip olduğu Missouri Üniversitesi ve kolejleriyle tam bir öğrenci şehri.

Şehir merkezinin hemen doğusunda Stephens Lake Park, Sanat ve Arkeoloji Müzesi, Rock Bridge Memorial Eyalet parkı, Shelter Gardens, Columbia Art League, Grindstone Doğa Alanı, Finger Lakes State Park, Eagle Bluffs Koruma Alanı şehrin en turistik yerlerinden bazıları.

THY ile Columbia aktarmalı olarak COU Columbia Airport’a ulaşım sağlayabilirsiniz. En uygun Columbia uçak bileti için uçuşları için turna.com kampanyalarını takip edin.

6. Dayton

Dayton

Dayton, ABD’nin doğusunda yer alan Ohio eyaletinin 6. büyük şehri. Havacılığın doğduğu yer ve endüstride inovasyonun merkezi olarak öne çıkıyor. Bölgenin en güzel geçidine iple inmekten, Ohio’nun en büyük yeraltı mağarasını keşfetmekten eski bir Kızılderili köyünü ziyaret etmek kadar Dayton’da yapılacak çok farklı aktiviteler var.

Pek çok sarkıt, dikit ve maden yatağını görebileceğiniz Ohio Mağaraları, 150’den fazla uçak, füze görebileceğiniz Dayton Hava Kuvvetleri Müzesi, sanatsevenlerin ilgisini çekebilecek olan Dayton Sanat Enstitüsü, bir açık hava müzesi olan Carillon Historical Park, Schuster Center Dayton’da gezilecek yerlerin en önemlileri.

THY ile Chicago aktarması yaparak Dayton Havaalanı’na ulaşabilirsiniz. En uygun Dayton uçak bileti için uçuşları için turna.com kampanyalarını takip edin.

7. St. Louis, Missouri

St. Louis, Missouri
Kiener Plaza Park

St. Louis, ABD’nin Missiouri eyaletine bağlı bir şehir. Şehir Dünyanın dördüncü uzun nehri olan Mississipi Nehri’nin kıyına kurulmuş. Birçok Amerikan şehrine göre sessiz ve sakin sadece 30000 nüfusa sahip. Müzeleri, şehri süsleyen sanat eserleri ve modern mimarisi ile şehirde keşfedilecek pek çok keyifli rota var.

Şehri tanımaya hareketli bölgesi olan Downtown’u gezerek başlayabilirsiniz. En üst noktasında şehri izleyebileceğiniz Gateway Arc diye adlandırılan ve 192 metre uzunluğa sahip anıt, spiral merdivenli Şehir Müzesi, Jefferson parkı, sanat eserleriyle süslü City Park, St. Louis’in Botanik Bahçesi ve Hayvanat Bahçesi St.Louis’in ilgi gören yerleri.

Lambert–St. Louis Uluslararası Havaalanı’na THY ile Chicago aktarmalı ulaşabilirsiniz. En uygun St. Louis uçak bileti için uçuşları için turna.com kampanyalarını takip edin.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here