Uçak Bileti

Seyahat etmek isteyenlerin sayısı her yıl bir öncekine göre daha da fazla artıyor. Sosyal medyanın yaygınlaşması, ucuz uçak bileti bulma kolaylığı gibi etkenler insanları seyahat etmeye yönlendiriyor.

Farklı firmalar ve küresel dev holdingler de bu fırsatın peşinden giderek seyahate yatırım yapmayı tercih ediyor. Özellikle son dönemde online kanallarda görülen rekabet seyahat alanında inovatif birçok gelişmeyi beraberinde getirdi. Son dönemde popülerleşen 7 farklı seyahat trendini sizler için bir araya getirdik.

Seyahat Konusunda 7 Havalı Trend

1. Seyahat için tavsiye motorları

Yakın zamanda hayata geçen birçok web sitesi Facebook arkadaş listesi ve ilgi alanları üzerinden kişiye özel tavsiyeler sunuyor. Gogobot ve Tripbird bu uygulamalara örnek olarak gösterilebilir.

Mobil Uygulama

2. Seyahat arkadaşı bulucular

Standart sevgili ya da partner bulma yani çöpçatanlık sitelerinin benzeri mantıkta çalışan seyahat arkadaşı bulucular, dünyayı gezen ve bunu kültür haline getirmek isteyenleri bir araya getiriyor. Aynı destinasyona yolculuk eden ya da gitmek isteyenler birbirini görebiliyor.

3. Seyahat tecrübesi paylaştıran siteler

Seyahatini tamamlayan gezginlerin deneyimlerini paylaştığı platformlar benzer tecrübeyi yaşamak isteyen seyahat severlere yol gösteriyor. Yakın zamanda bu alanda çok sayıda web sitesinin hayata geçeceği varsayılıyor.

4. Özel ilgi alanı ağı

Bazı web siteleri kullanıcıların hobileri ya da özel ilgi alanlarına göre gruplarda etkileşim imkanı sunuyor. Bu gruplar benzer zevkleri olan insanlar için tartışma, buluşma, deneyim paylaşma amacına hizmet ediyor.

5. Yerel rehberlerle buluşma

Farklı web sitelerinde yer alan gruplara dahil olarak o şehirde bulunan yerel rehberlere doğrudan ulaşmak mümkün. O yeri yaşayandan iyi bilen olmaz mantığıyla kurulan sistemle ucuz ya da hiç para ödemeden rehberlik hizmeti alınabiliyor.

6. Seyahat için Pinterest

Pinterest dünyanın en popüler fotoğraf paylaşım uygulamaları arasında. Seyahat sevenlerin çok sayıda görsele ilgi alanlarını seçerek ulaştığı uygulamanın sadece seyahat odaklı olanları da çıkmaya başladı. Bunlara en iyi örnek Trippy.

7. Ürünlerle ilgili gruplar

Seyahat severlerle bu alana hizmet sağlayanların buluştuğu platformlar son dönemde giderek geriliyor. Bunun yerini ise markaların blogları almaya başladı. Bu tip iletişimde tüketiciyle markanın daha kolay buluşabildiğini fark edenler bir bir bloglara yöneliyor.

Birçok web sitesi ve uygulama seyahat eden insanların kullanımına sunuluyor. Bu uygulamalar seyahat edenlerin hayatını kolaylaştırırken, yeni arkadaşlıklar için uygun ortam sağlıyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here