Uçak Bileti

San Francisco, Golde Gate Köprüsü, inişli çıkışlı yollarında gezen tramvayları, renkli Viktoria stili evleri ile ABD’nin en büyük ve güzel şehirlerinden biri. San Francisco bir yarımada şeklinde, bir tarafında San Francisco Körfezi, diğer tarafında Pasifik Okyanusu yer alıyor.

San Francisco’da bulunan Silikon Vadisi nedeniyle Dünya’nın her yerinden beyin göçü alıyor. Facebook, Google, Apple gibi bir çok ünlü şirketin merkezi San Francisco’da. Ekonomisi çok güçlü olduğundan fiyatlar ABD’nin diğer şehirlerine göre oldukça pahalı.

San Francisco Gezilecek Yerler


Şehir doğal yollardan klimalı gibi, hiç bir zaman çok soğuk veya çok sıcak olmuyor. Aniden bastıran sisli havası çok ünlü, yine aynı şekilde sis, birkaç dakika içinde dağılabiliyor. Pasifik Okyanusu çok soğuk ve dalgalı olduğu için yüzmek için uygun değil.

San Francisco’nun diğer bir özelliği tepeleri, şehirde onlarca tepe bulunuyor. Bu nedenle harita üzerinde çok kısa görünen mesafeleri bile yürümekte zorluk yaşayabilirsiniz. Yürüyerek bir yerden bir yere gideceğiniz zaman bunu göz önüne almanızı tavsiye ederim.

Mobil Uygulama

1. Union Square

san francisco gezilecek yerler

Union Square için San Francisco’nun merkezi diyebiliriz. San Francisco’nun Tarihi tramvayının ( The San Francisco Cable Car) ilk durağı burada. Yolun başında tramvay kuyruğunu bekleyen turistleri görebilirsiniz. Nostaljik tramvay; diğer toplu taşıma araçlarına göre 3 kat daha pahalı. Union Square her zaman kalabalık ve eğlenceli.

Burada küçük konserlere, dans edenlere, turistlere, zaman geçiren öğrencilere ve halkın her kesiminden insana rastlayabilirsiniz. Union Square’in çevresinde Dünya’ca ünlü mağaza ve restaurantlar var. Cheese Cake Factory, Macy’s bunlardan bazıları. DSW Designer Shoe Warehouse’u benim gibi, ayakkabı ve çanta meraklısı olanlara tavsiye ediyorum. Buradan Dünya’ca ünlü markaların ayakkabılarını uygun fiyata alabilirsiniz.

2. Fisherman’s Wharf – Pier 39

San Francisco’da mutlaka görmeniz gereken yerlerden biri de Fisherman’s Wharf. Burası şehrin en eğlenceli yeri. Her çeşit restaurant, cafe, çikolatacı, dondurmacı burada. Ayrıca Fisherman’s Wharf’ın hemen önüne, fok balıkları için dubalar yapılmış. Yüzlerce fok balığı burada yaşıyor.

3. Haight & Ashbury Bölgesi

Bu bölge San Francisco’nun en ilginç yerlerinden biri. Rengarenk evleri, mağazaları, retro tarzı kıyafet satan dükkanları ile San Francisco’da görmeden dönmemeniz gereken yerlerden biri.

1920’lerden ve 1930’lardan kalma kıyafetleri ve eşyaları bu mağazalarda bulabilirsiniz. Ayrıca tattoo ve piercing yapan yerler de bu cadde üzerinde yer alıyor.

Haight Street ve Ashbury Street’in tam kesiştiği yer bölgenin merkezi kabul ediliyor. Eskiden Haight & Ashbury’de hippiler yaşarmış. Günümüzde de renkli ve canlı dokusunu koruyor.

4. Painted Ladies

Painted Ladies

Painted Ladies, San Francisco’da en çok fotoğrafı çekilen yerlerden biri. Aslında bu şekilde rengarenk bir çok evi sokaklarda görebiliyorsunuz ama burası çok ünlü.

Painted Ladies’in hemen yanında Alamo Square Park var. Bu yemyeşil parkta da vakit geçirebilirsiniz.

5. Lombart Street

San Francisco tepeleri ve yokuşları ile ünlü bir şehir. Yine bu yollardan birisi arabaların ‘S’ şeklinde dönerek inebileceği şekilde düzenlenmiş ve yolun her tarafı çiçeklerle süslenmiş. Lombart Street, San Francisco’da görülmesi gereken yerlerden biri.

6. Golden Gate

golden gate köprüsü

Golden Gate, San Francisco’nun ve Dünya’nın en ünlü köprülerinden biri. Golden Gate rengi ile de ünlü. Köprü, sarı ve bakır tonlardaki bu özel rengini koruması için her sene boyanıyormuş. Golden Gate üzerinde yürümek ve bisiklete binmek serbest.

Hemen köprünün girişinde küçük bir cafe var. Oradan kahve ve kurabiye alıp yürüyüşe çıkabilirsiniz. Golden Gate’in batısı, Pasifik Okyanusu olduğu için köprü çoğunlukla sisle kaplı oluyor. Burada yürümeden önce üstünüze polar veya benzeri bir şey giymenizi tavsiye ederim. Aniden rüzgar çıkabiliyor ve oldukça serin.

Golden Gate üzerinden bisikletle geçen bir çok kişi de göreceksiniz. Fisherman’s Wharf’tan veya şehrin başka bölgelerinden bisiklet kiralayıp Sausalita’ya kadar gidebiliyorsunuz. Buradan şehir merkezine feribot ile dönebilirsiniz. Golden Gate’e gitmenin en kolay ve ucuz yolu belediye otobüslerine binmek ve köprünün hemen girişindeki parkta inmek.

7. Sausalito

Golden Gate’ten şehrin kuzeyine geçtikten sonra Sausalito’ya varıyorsunuz. Sausalito, San Francisco’nun sayfiye kasabası gibi. Şehrin kalabalığından ve karmaşasından uzaklaşmak isteyenler buraya geliyorlar.

Napa Valley Burger ve Lappert’s Ice Cream, Sausalito’da tavsiye edebileceğimiz yerler. Sahil boyunca yürüyüş yaparsanız, daha bir çok yer keşfedebilirsiniz. Buradan feribot veya belediye otobüsleri ile San Francisco merkezine dönebilirsiniz.

8. Tiburon

Sausalito’nın hemen doğusunda Tiburon’u görebilirsiniz. Burası da aynı Sausalito gibi San Francisco’nun sayfiye kasabası. Buraya gelirseniz Sam’s Anchor Cafe’ye uğramanızı tavsiye ederiz.

9. Napa Vadisi

napa vadisi

Napa Vadisi, California’nın en ünlü yerlerinden biri. Özellikle bu bölgede yetiştirilen üzümler ve üretilen şaraplar Dünya çapında çok seviliyor. Bu yemyeşil vadide bir çok çiftlik göreceksiniz.

San Francisco’da araç kiralarsanız Napa Vadisi’ni mutlaka ziyaret edin. Auberge du Soleil burada tavsiye edebileceğimiz yerlerden biri. Burada konaklayabileceğiniz gibi yalnızca yemek yemek için de uğrayabilirsiniz. Muhteşem bir vadi manzarası var.

10. Alcatraz

Alcatraz

Yıllarca hapishane olarak kullanılan ada günümüzde müzeye çevrilmiş. Aslında bakıldığında Alcatraz’ın karaya çok yakın olduğu görülüyor. Adanın çevresinde çok kuvvetli soğuk su akıntıları olması ve köpek balıklarının tehlike yaratması nedeniyle bu hapishaneden kaçış neredeyse imkansızmış. Alcatraz Adası bir çok sinema filmine de konu olmuş.

San Francisco’da en az 3 veya 4 gün kalmanızı tavsiye ederiz. San Francisco’da kalmak için bir çok alternatif bulabilirsiniz. Çinli nüfusun yoğun olarak yaşadığı bölgeden ucuz hediyelik eşyalar alabilirsiniz. Chinatown’da en görülmeye değer yer Dragon’s Gate.

San Francisco’da nüfus çok çeşitli milletlerden oluştuğu için yeme içme konusunda zorluk yaşamazsınız. Şehirde Dünya’ca ünlü bir çok kaliteli restoran olduğu gibi, hamburger, sandviç gibi fazla pahalı olmayan yiyecekleri bulabileceğiniz bir çok yer de var.

San Francisco’da bir çok yerde Walgreen market zincirini görecekseniz. Hızlı ve ucuz kahvaltı yapmak isterseniz burayı tercih edebilirsiniz. Market Street üzerinde bulunan Westfield San Francisco AVM’de bir çok restoran bulunuyor.

Otel fiyatları oldukça yüksek. Merkezi bir yerde konaklamak isterseniz, Union Square çevresinde bir yer bakmanızı tavsiye ederim. Bu bölge şehrin merkezi ve toplu taşıma araçları oldukça fazla.

San Francisco’da toplu taşıma araçları oldukça yaygın. San Francisco International (SFO) Airport’tan şehir merkezine metro ile ulaşabilirsiniz. En uygun San Francisco uçak bileti için uçuşları için turna.com kampanyalarını takip edin.

San Francisco şehir içinde tramvay veya belediye otobüslerini kullanarak bir çok yere kolayca ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here