Uçak Bileti

Kuzey Amerika’da yer alan bir ada ülkesi olan Saint Lucia, Karayip Denizi ile Atlas Okyanusu arasında konumlanıyor. Yaklaşık 165 bin kişinin yaşadığı bu şirin ülke, UNESCO Dünya Mirası Listesindeki doğa alanları, etkileyici manzaraları ve şahane plajlarıyla bölgede tatil için tercih edilebilecek en cazip yerlerden. Eğer siz de Saint Lucia’yı daha yakından keşfetmek istiyorsanız, vize işlemlerinizi tamamlayıp, keyif dolu bir yolculuk için hazırlıklara başlayabilirsiniz.

Saint Lucia’da Görebileceğiniz 7 Yer

1. Pitons

Gros Piton ve Petit Piton isimli iki volkanik tepeden oluşan Pitons, 2004 yılından bu yana UNESCO Dünya Miras Listesinde. Gros Piton 771 metre, Petit Piton ise 743 metre yüksekliğinde. Muhteşem doğasıyla göz kamaştıran bu tepeler, manzara meraklıları için de oldukça hoş görüntüler saklıyor.

2. Soufrière

Tarihi yapılarının enfes mimarilerinin yanı sıra taze ve leziz deniz mahsulleriyle de ünlü olan Soufrière, ülkenin şirin bir balıkçı köyü. 1745 yılında kurulan bu tarihi yerleşim yeri, mimarisiyle olduğu kadar bakir doğasıyla da göz kamaştıran bir görünüme sahip.

Mobil Uygulama

3. Marigot Bay

Marigot Bay (Marigot Körfezi), göz alıcı güzellikleriyle bilinen plajları, tertemiz suları ve nefes kesen güzellikteki manzarasıyla turistlerin ilgi odağı. Bu tertemiz körfez çevresinde yüzmenin ve güneşlenmenin dışında keyifli yürüyüşler de yapabilirsiniz.

4. Sulfur Springs Park

Yaklaşık 40 hektarlık bir alan üzerine kurulu olan Sulfur Springs Park’ta, kükürt buharının yükseldiği jeotermal sulara girip bedeninizi rahatlatabilir ve şifalı olduğu söylenen bu sıcak sular sayesinde hastalıklarınızdan arınabilirsiniz.

5. Derek Walcott Meydanı

Ülkenin başkenti olan Castries’de bulunan Derek Walcott Meydanı (Derek Walcott Square), ülkenin kalbinin attığı yer. Ülkeye gelen hemen hemen her turistin mutlaka ziyaret ettiği bu meydan çevresinde çok sayıda tarihi yapı, kafe, restoran ve otel de bulunuyor.

6. Castries Central Market

Castries şehrinde kurulan Castries Central Market, sevdiklerinize ve kendinize hediyelik eşyalar satın alabileceğiniz, oldukça eski bir pazar yeri. Yerel halka bir araya gelme ve alışveriş alışkanlıklarını görme şansı bulacağınız bu pazar özellikle hafta sonları oldukça kalabalık oluyor.

7. Güvercin Adası Milli Parkı

Güvercin Adası Milli Parkı (Pigeon Island National Park), isminden de anlaşılacağı gibi Pigeon Adası (Güvercin Adası) üzerinde bulunuyor. Çok sayıda bitki ve hayvan türünün yaşadığı bu doğa alanında Fransız ve İngilizler arasındaki savaşlarda kullanılan askeri binaya ait kalıntıları da görebilirsiniz.

Unutulmaz bir tatil hayaliyle St. Lucia’nın büyüleyici güzelliklerini inceliyorsanız, Saint Lucia uçak bileti fırsatlarına göz atmayı da ihmal etmeyin.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here