Uçak Bileti

Çin’e bağlı özerk bir bölge olan Makao, Çin’de kumar oynatılmasına izin verilen tek yer. Ülke dev ve görkemli kumarhaneleriyle Asya’nın Las Vegas’ı olarak biliniyor. Hong Kong’dan feribotla 70 dakika uzaklıkta bulunan ülke, yakın çevrelere seyahate gelen turistlerin de günübirlik kaçış rotaları arasında. 1999 yılına kadar Portekiz himayesinde bulunan Makao, yıllarca Avrupalıların, Çin’e girebildikleri tek nokta olarak anıldı. Genellikle günübirlik turlarla ziyaret edilen bu ülkeyi gezmek için en fazla iki gününüzü ayırarak, Makao’nun tarihi yapılarını ve eğlence mekanlarını keşfedebilirsiniz. İşte Makao’da görebileceğiniz o yerlerden bazıları.

Makao’da Görebileceğiniz 5 Yer

1. Makao Tarihi Merkezi

UNESCO Dünya Mirası Listesine giren Makao Tarihi Merkezi (Historic Centre of Macau), ülkenin UNESCO korumasındaki tek noktası. Çevresinde çok sayıda tarihi bina bulunan şehir merkezinde Makao Heritage Walk bölgesini gezerek etkiletici atmosferin tadını çıkarabilirsiniz. Ülkedeki otel ve restoranların da büyük bölümü bu merkez etrafında yer alıyor.

2. A-Ma Tapınağı

Kapı Köşkü, Anıt Kemeri, Dua Salonu, tapınağın en eski kısmı olan Yardımseverlik Salonu, Guanyin Salonu ve Zhengjiao Chanlin – Budist Pavyonu’nu kapsayan altı bölümden meydana gelen A-Ma Tapınağı, 1488 yılında inşa edildi. Ülkedeki en eski yapılardan biri olan bu tapınağın; balıkçı sevgilisini ararken, boğularak ölen ve tanrıça olarak yeniden doğduğu düşülen A-Ma anısına bölgedeki denizciler tarafından yapıldığı da rivayet ediliyor.

Mobil Uygulama

3. Makao Müzesi

Modern sanat eserlerinin yanı sıra Çin ve Batı dünyasına ait geleneksel eşyalara ve eserlere de ev sahipliği yapan Makao Müzesi, 17. yüzyılda inşa edilen ve yüzlerce yıl ülke savunmasına kilit rol oynayan tarihi bir binada yer alıyor. 1998 yılında müzeye dönüştürülen bu bina Monte Hisarları’nda bulunuyor. Pazartesi hariç haftanın her günü ziyarete açık olan müzeyi 10.00-18.00 saatleri arasında gezebilirsiniz.

4. Aziz Paulo Katedrali Harabesi

Aziz Paulo Katedrali Harabesi olarak anılan orijinal ismi ise Aziz Paulo Katolik Kilisesi (Ruins of St. Paul’s) olan ibadethane, İspanyol mimar Charles Spinola tarafından 1602 yılında inşa edildi. Uzak Doğu’da inşa edilen ilk Katolik ibadethanesi olarak ünlenen bu tarihi yapı, bölge halkına Hristiyanlığı yayma amacını üstlendi. 1835 yılında çıkan bir yangın sonucunda harabeye dönüşen ve yalnızca belli bir bölümü kurtarılabilen yapı, günümüzde hala ülkenin en popüler turistik yerlerinden.

5. Makao Kulesi

Muhteşem manzarasıyla şehri kuşbakışı izlemek isteyenlerin gözde adreslerinden olan Makao Kulesi, 338 metre yüksekliğe sahip. 2001 yılında ziyarete açılan kule, seyir terasının şahane manzarasının yanı sıra lüks bir restorana, mağazalara ve sinema salonuna sahip. Ayrıca bu kule tırmanış, bungee jumping ve skywalk gibi adrenalin dolu aktiviteler için de kullanılıyor.

Siz de Makao uçak bileti alıp, bu etkileyici yapıları ve eğlence merkezlerini ziyaret ederek, keyifli bir seyahat planı yapabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here