Uçak Bileti

Rusya ya da resmi adıyla Rusya Federasyonu, Türkiye’nin kuzeyinde Avrasya’da yer alıyor. Dünyanın en büyük yüzölçümüne sahip ülkesi, Kuzeyde Arktik, doğuda Pasifik Okyanusu’na uzanan devasa bir coğrafya üzerine kurulmuş. Farklı etnik kökenlerin harmanlandığı, zengin kültürü, etkileyici sanatı ve özgün mimarisiyle pek çok kişinin görmek istediği Rusya’nın az bilinen şehirlerini sizin için listeledik.

Rusya’nın Az Bilinen Şehirleri

1. Cheboksary

Cheboksary

Şupaşkar (Cheboksary), Rusya’nın orta kesiminde yer alan Çuvaşistan’ın, Volga Nehri’nin kıyısında yer alan başkenti. Şupşakar’da Rus ve Çuvaş kültürü iç içe geçmiş durumda. Şehir mükemmel kültürel olanaklara sahip ve Opera-Bale Tiyatrosu, bir Filarmoni Orkestrası ve çok sayıda başka tiyatrosu var.

Gezmeye nehir boyunca devam eden yürüyüş yollarından başlayabilirsiniz. Rus Bira Müzesi’ni ve Chuvash Nakış Müzesi’ni gezi listenize ekleyin. THY ve Pobeda ile Moskova aktarması yaparak Cheboksary’e ulaşabilirsiniz.

En ucuz Cheboksary uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Gelişmiş arama teknolojisi, güvenli ödeme, komisyonsuz alışveriş, kesintisiz iade garantisi ve daha fazla turna.com sayfalarında.

Mobil Uygulama

En ucuz Cheboksary uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Gelişmiş arama teknolojisi, güvenli ödeme, komisyonsuz alışveriş, kesintisiz iade garantisi ve daha fazla turna.com sayfalarında.

2. Lipetsk

Lipetsk

Lipetsk, Lipetsk Oblastı’nın merkezi olan kent, Rusya’nın batı kesiminde yer alıyor. Voronej Nehrinin her iki yakasında yer alan şehri turistik bir şehirden çok bir metalurji şehri olarak biliniyor.

Lipetsk’in sembollerinden biri olan Büyük Peter Meydanı, Lipetsk’in ikinci ana meydanı olan Sobornaya’da görebileceğiniz İsa’nın Doğuşu Katedrali, yapay bir göl olan Komsomolsky Göleti’nü gezebilirsiniz.

Pegausus Airlines ve S7 Airlines ile Moskova’dan aktarma yaparak Lipetsk şehrine uçabilirsiniz. En ucuz Lipetsk uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin.

3. Kurgan

Kurgan

Kurgan, Rusya’nın Kurgan Oblastı’nın merkezi olan şehirdir. Şehir Tobol Nehri’nin kıyısında yer alıyor. Önemli bir ulaşım merkezi olan Kurgan Sibirya’ya açılan kapı olarak kabul ediliyor.

Uralların tarihi, gelenekleri ve yaşam tarzını sunan Kurgan Bölge Yerel Kültür Müzesi, Kurgan’ın ana kültür merkezlerinden biri olan Kurgan Bölgesel Sanat Müzesi şehrin en turistik yerleri arasında.

Pobeda Airlines ile Moskova’dan aktarma yaparak Kurgan’a ulaşabilirsiniz. En ucuz Kurgan uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin.

4. İjevsk

İjevsk (izhevsk), Rusya’ya bağlı Udmurtya Cumhuriyeti’nin başkenti. Özellikle şehirde, taşıt ve silah sanayisi çok gelişmiş. Şehir Izh Nehri üzerinde, Vyatka ve Kama nehirleri arasında yer alıyor.

Izhevsk’in orta kesiminde Aziz Michael Katedrali, Mikhail Kalaşnikof’un adını taşıyan Müze ve Sergi Kompleksi, Avrupa’nın en büyük yapay su kütlesi Izhevsk Göleti İjevsk’de görülmesi gereken yerler. Aeroflat ile Moskova aktarması yaparak İjevsk’e ulaşabilirsiniz.

5. Bryansk

Bryansk

Bryansk, Desna Nehri kıyısına kurulmuş bir Rus şehri. Bugün için süratle kalkınmakta olan bir sanayi şehri. Kiev, Moskova, Vyazma, Kharkov ve diğer şehirlere giden yolların geçtiği önemli bir demiryolu kavşağında.

Kasabadaki en ünlü ve en çok ziyaret edilen cazibe, Bryansk Tarihi Müzesi. En önemli cazibe merkezlerinden Pokrovskaya Dağı, açık hava rekreasyon alanı Tolstoy Park Müzesi şehrin ilgi çekici yerlerinden bazıları.

Aeroflat ve Azimuth ile Moskova, St. Petersburg aktarması yaparak Bryansk şehrine ulaşabilirsiniz. En ucuz Bryansk uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin.

6. Krasnoyarsk

Krasnoyarsk, diğer Kızıl Yar, Krasnoyarsk Krayı’nın idari merkezi ve Sibirya idari bölgesinin üçüncü büyük şehridir. Krasnoyarsk ve Yenisey nehirleri arasında yer alan şehir Trans-Sibirya demiryolu hattının üzerinde önemli bir kavşak noktasına kurulmuş.

Şehir merkezine arabayla sadece 20 dakika uzaklıkta bulunan “Stolby” milli parkı ve şehre 30 km uzaklıkta Yenisey Nehri boyunca uzanan Krasnoyarsk Hidroelektrik Barajı ve keşfedilecek pek çok yer sunuyor.

Pobeda Airlines ile Krasnoyarsk’a Moskova’dan aktarma yaparak ulaşabilirsiniz.

7. Kursk

Kursk

Kursk, Rusya’nın Merkez Rusya Federal Bölgesi’nde yer alan Kursk Oblastı’nın merkezi. Şehir Ukrayna’nın doğusunda ve Harkov şehrine çok yakın.Kursk’ta farklı dönemlere ait tarihi mekanları görmek mümkün.

Rönesans tarzındaki çarpıcı Znamensky Manastırı, dış cephesi barok ve klasik unsurları uyumlu bir şekilde harmanlayan İlyas Peygamber Tapınağı şehri keşfe başlamak için en doğru adresler.

Pobeda ve Rus Line ile Moskova’dan aktarma yaparak Kursk’a ulaşabilirsiniz.

8. Çelyabinsk

Çelyabinsk (Chelyabinsk), Rusya’nın büyük bir şehri, Çelyabinsk Oblastı’nın yönetim merkezi. Şehir Ural Dağları’nın hemen doğusunda, Miass Nehri kenarına kurulmuş.

Anıtların, heykellerin pek çok mağazanın sıralandığı Kirovka Yaya Caddesini, Chelyabinsk’in tam merkezinde bulunan Aeen Pole’yi, Güney Urallar Tarihi Müzesi’ni, Yury Gagarin’in adını taşıyan Merkez Kültür ve Dinlenme Parkı’nı gezi listenize ekleyin.

Pobeda Airlines ile Moskova’dan aktarma yaparak Çelyabinsk’e uçabilirsiniz. En ucuz Chelyabinsk uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here