Uçak Bileti

Geçmişle günümüzün harmanlanmasından oluşan, gezilecek yerler anlamında dünyanın en zengin şehirlerinden biri olan İtalya‘nın başkenti Roma, 3000 yıllık geçmişi, kültürü, sanatı, güneşi ve hareketli sokaklarıyla en çok ziyaret edilen Avrupa kentlerinden biri.

Köklü Roma İmparatorluğu’nun izlerini taşıyan ve İtalya’nın batısında Akdeniz sahilinden yaklaşık 12 km içeride bulunan Roma, Tiber ve Aniane Nehirleri arasında yer alıyor. Akdeniz ikliminin hüküm sürdüğü Roma’yı ziyaret etmek için en uygun zaman ilkbahar ve sonbahar ayları.

Roma uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Roma Havalimanlarından Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?

Roma’ya hava yoluyla ulaşım: İtalya’nın başkenti Roma’da iki havalimanı bulunuyor. Leonardo da Vinci/Fiumicino Havalimanı (FCO) ve Ciampino Havalimanı (CIA). Türkiye’den uçak seferleri Leonardo da Vinci/Fiumicino Havalimanı’na yapılıyor. Ciampino Havalimanı ise Avrupa içi uçuş yapan düşük maliyetli havayolu firmaları tarafından tercih ediliyor.

Türkiye’den Roma’ya, Türk Hava Yolları ve Pegasus Hava Yolları ile aktarmasız olarak 2,5 saatlik bir uçuş sonunda ulaşıyorsunuz. Yolculuğunuzun sonunda ulaşacağınız Roma Leonardo da Vinci – Fiumicino Havalimanı, şehir merkezinin 30 km güney batısında yer alıyor.

Mobil Uygulama

Roma Fiumicino Havalimanı’ndan Roma kent merkezine ulaşım: Leonardo da Vinci/Fiumicino Havalimanı’ndan Roma şehir merkezine ulaşım için her gün 06.35–23.35 saatleri arası kalkan trenlerle 30 dakika içinde Termini Tren İstasyonu’na 14€ karşılığında ulaşmanız mümkün. Trenler temiz ve konforlu değil maalesef. Otobüsle ulaşım daha sağlıklı ve daha çok tercih ediliyor.

Terminal 3’ün önünden kalkıp Roma Termini İstasyonu’nda duran Terravision otobüsleri bileti online alırsanız tek yön 5€’ya, otobüste alırsanız 7€’ya ulaşım sağlıyor. Terravision otobüsleri, gündüzleri yarım saate bir seferler düzenliyor. Bilet almak ve saatlerini kontrol etmek için tıklayın.

HLeonardo da Vinci/Fiumicino Havalimanı’ndan Roma şehir merkezine otobüsle ulaşım için bir diğer alternatif ise Cotral adı verilen otobüsler. Cotral otobüsleri Terminal 2’nin önünden kalkıyor. Online bilet fiyatı 5€, otobüste alırsanız 7€. Ayrıca yine Terminal 3’ten kalkan Termini ve Vatikan’a SITBusShuttle otobüsleri de kullanılabilir.

Roma şehir merkezinden Roma Fiumicino Havalimanı’na ulaşım: Roma şehir merkezinden Fiumicino Havalimanına gitmek için Termini İstasyonundan kalkan ve Terminal 1 ve 2’ye giden Cotral otobüslerini kullanabilirsiniz. Yolculuk yaklaşık 1 saat sürüyor. Otobüs saatlerini yukarıda linkini verdiğim Cotral sayfasında görebilirsiniz. Termini İstasyonu’ndan Fiumicino Havaalanı’na giden Leonardo Express treni 30 dakikada ulaşımı sağlıyor.

Ciampino Havalimanı’ndan Roma kent merkezine ulaşım: Ciampino Havalimanı’ndan ise kent merkezine Terravision otobüsleriyle ulaşabilirsiniz. Bilet fiyatı 8€ olan bu otobüslerle Termini Tren İstasyonu’na gidebilirsiniz.

Raylı sistem: Ciampino Havalimanı’ndan Roma şehir merkezine ulaşmanın kolay yollarından biri olan tren her yarım saatte bir kalkan seferlerle Termini Tren İstasyonu’na gidiyor. Yaklaşık yarım saatlik seyahatin sonunda indiğiniz istasyonundan şehrin birçok noktasına metronun A ve B hattını kullanarak ulaşmak mümkün.

Taksi: Roma’da taksiler beyaz renkte. Havalimanı Roma kent merkezinde yolcu taşıyan taksilerin taksimetre açmaları yasak. 4 kişiden fazla yolcu taşımayan taksiler ile havalimanı kent merkezi arasındaki yolculuk 40-50€ arasında değişiyor. Gideceğiniz yere göre pazarlık etme şansınız var.

Otobüs: Havalimanından kent merkezine hareket eden Cotral otobüsleri Termini-Tiburtina, Roma Cornelia, Roma Magliana, Ostia Lido, Fregene ve Fiumicino hatlarında çalışıyor.

Termini Tren İstasyonu: İtalya’nın başkenti Roma’yı hem diğer İtalyan kentlerine hem de Avrupa’nın belli başlı merkezlerine bağlayan Termini Tren İstasyonu, şehrin iki metro hattının birleştiği nokta. Bu özelliği ile önemli bir kavşak olan Termini’den şehrin her noktasına ulaşabilirsiniz.

Termini’den başka iki istasyon daha bulunan Roma’da, güney yönüne giden bazı intercity trenlerinin kalktığı istasyon olan Tiburtina ve Viterbo yönüne giden bazı trenler ise Plazze Flaminio’da bulunan diğer bir istasyondan kalkıyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here