Uçak Bileti

Yarısı ormanlarla kaplı huzur dolu bir Avrupa ülkesi olan Letonya, yaklaşık iki milyonluk bir nüfusa sahip. Eski Pagan kültürüne meraklı olan gezginlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken bu ülke, enfes doğal güzellikleri, sakin sokakları, bakir kumsalları ve tarihi yapılarıyla hayranlık uyandırıyor. Schengen bölgesi içinde yer aldığı için bu ülkeyi ziyaret etmek isteyen Türk vatandaşlarının Schengen vizesi alması ise zorunlu. İşte Letonya’da görmeniz gereken turistik yerlerden bazıları.

Letonya’da Görebileceğiniz 6 Yer

1. Gauja Milli Parkı

Letonya’daki en büyük milli park olan Gauja Milli Parkı, yaklaşık 900 kilometrekarelik bir alan üzerine kurulu. Zengin biyolojik çeşitliliği, şahane manzaraları, huzur dolu ve sakin atmosferiyle kalabalık şehir yaşamından uzaklaşmak isteyenlerin gözdesi olan bu park, ülkenin en popüler turistik yerlerinden.

2. Gutmanis Mağarası

Baltıkların en büyük ve yüksek mağarası olarak anılan Gutmanis Mağarası, Sigulda Kalesi ve Turaida Kalesi arasında konumlanıyor. Mağaranın içindeki kaynaktan çıkan suyun da şifalı olduğuna ve cildi güzelleştirdiğine inanılıyor. 19 metre derinliğindeki bu mağaranın ismi ise Almanca iyi adam anlamına gelen ‘Gut mann’ kelimesinden geliyor.

3. Gauja Nehri

Gauja Nehri, 452 kilometre uzunluğu, çevresini saran yaklaşık 400 yıllık kumtaşı kayalıkları, bakir doğa ve nefis manzarasıyla ülkeye gelen turistleri kendine hayran bırakıyor. Ülkenin tek büyük nehri olarak da bilinen nehrin 93 kilometrelik bölümü Gauja Milli Parkı içinde kalıyor. Siz de bu nehir çevresinde uzun yürüyüşler yaparak keyifli zamanlar geçirebilirsiniz.

Mobil Uygulama

4. Kuldiga

UNESCO Dünya Mirası Listesindeki şehir merkeziyle ülkenin önemli ziyaret noktalarından biri olan Kuldiga şehri, Orta Çağ dönemlerini yansıtan etkileyici görüntüsü ve göz alıcı mimarisi ile ünlü. Kültürel geziler yapmaktan hoşlananlar için bir cazibe merkezi olan bu bölgeyi gezmek için en az yarım gününüzü ayırmalısınız.

5. Turaida Kalesi

Turaida Kalesi, 1214 yılında inşa edilen bir Orta Çağ yapısı. Vidzeme bölgesinde Gauja Nehri kıyısında bulunan bu tarihi kale, mimariye ve tarihe ilgi duyanların mutlaka görmesi gereken bir yapı. Kırmızı tuğlalar kullanılarak yapılan ve günümüzde hala tüm ihtişamıyla ayakta duran kale, eşsiz manzarasıyla da adından söz ettiriyor.

6. Cesis

Başkent Riga’dan hareket eden otobüslerle ulaşım sağlanabilen Cesis, tertemiz havası ve şahane ormanlarıyla öne çıkan bir kasaba. Gauja Nehri vadisinde kurulan bu kasabanın geçmişi 13. yüzyıla dek uzanıyor. Taş sokakları, tarihi yapıları ve enfes doğasıyla turistlerin dikkatini çeken bu kasaba huzur bulmak isteyenlerin en sevdiği adreslerden.

Eğer siz de Avrupa’nın etkileyici ülkeleri arasında keyifli bir gezi hayal ediyorsanız, Letonya uçak bileti kampanyalarına göz atarak, seyahatiniz için ilk adımı atabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here