Uçak Bileti

Ağva; İstanbul’a 100 km mesafede ve Şile sınırlarında bir köy. Yakın bir tarihe kadar Karadeniz kıyısında küçük bir balıkçı köyü iken artık turizmin ön plana çıktığı, şehrin gürültüsünden ve egzoz kokusundan kaçanların, huzurlu ve sakin bir gün geçirmek isteyenlerin sığındığı cennetten bir köşe.

Tam da ortasından Göksu ve Yeşilçay derelerinin geçtiği Ağva, dört mevsim açık tesisleri ile pazar kaçamaklarının yapıldığı popüler bir adres. Derelerin denizle buluştuğu sahilde, kışın bile yürümek ve hatta Ağva deniz fenerinden Karadeniz’in dalgalarını izlemek oldukça keyifli.

Agva-Nasil-Gidilir

Çay bahçelerinin ve salaş balık lokantalarının sıralandığı Göksu deresi ile butik pansiyonların sıralandığı Yeşilçay deresinde yapacağınız tekne turu ile yeşilin maviyle buluştuğu güzelliği, sazlıklardaki kuş yuvalarını yakından görebilirsiniz. Yazın ise denizi az dalgalı olmasına rağmen plajda boş şezlong kalmaz. Dere kenarındaki butik pansiyonlar, huzurlu ve rahat konseptli bahçelerinde hem konaklamalı hem de günübirlik gelen misafirlerini ağırlarlar. Dileyen kitabını okur kuş sesleri arasında, dileyen ayaklarını toprağa basar haftanın yorgunluğundan arınır.

Ağva’ya bahar aylarında gidecek olursanız, yol boyunca göreceğiniz yeşillik ve rengarenk çiçekler baş döndürücü güzelliktedir. Ayrıca, köylüler yine yol kenarında kurdukları tezgahlarında mevsimine göre topladıkları çeşitli sebzeleri ve meyveleri ya da kaynattıkları mısırları satarlar.

Mobil Uygulama

Ağva, İstanbul’un Kocaeli ile sınırında olduğundan dilerseniz günün kalan saatlerinde yaklaşık 50 km mesafedeki Kerpe’yi ve pembe kayalıkları da gezi programınıza dahil edebilirsiniz.

Agva-Gezilecek-Yerler

Ağva’ya Nasıl Gidilir?

İstanbul’un Avrupa yakasından gidecekler, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nü geçtikten sonra Şile yolundan devam ederek önce Şile, ardından Ağva’ya ulaşabilirler. Anadolu yakasından gidecekler için ise iki alternatif yol vardır: Birinci yol; Kozyatağı’ndan Fatih Sultan Mehmet Köprüsü istikametinde gidip Şile yolunu takip edebilirler, ikinci yol ise; Sarıgazi’den Ömerli istikametinde gidip oradan Şile yoluna çıkabilir ve nihayetinde Ağva’ya ulaşabilirler.

Ağva’ya sadece İstanbul’dan değil, aslında tüm Türkiye’den ulaşım kolay. Çünkü İstanbul’un Anadolu yakasındaki Sabiha Gökçen Havalimanı’na sadece 90 dk. mesafede. Ayrıca, havalimanından kiralayacağınız aracı da uçuşunuzdan bir kaç gün öncesinden rezervasyon yaptırmanızda fayda var.

Havayolu firmalarının kampanyalarını takip ederek İstanbul uçak bileti yakalayabilir ve bir hafta sonunda dilerseniz bir gece konaklamalı, dilerseniz günübirlik romantik bir Ağva seyahati gerçekleştirebilirsiniz.

İstanbul otobüs bileti seçeneklerine göz atın.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here