Uçak Bileti

Türkiye’nin batıya açılan yüzü İzmir, 8 bin 500 yıllık tarihi geçmişiyle Anadolu’nun en eski yerleşim yerlerinden. Kent merkezinde çok sayıda gezilip görülecek tarihi yapıya ev sahipliği yapan İzmir’de Türkiye’nin en eski gümrük binalarından Pasaport İskelesi, günümüzde deniz taşımacılığında kullanılıyor.

Cumhuriyet Meydanı ile Konak Pier arasında, İzmir’in Konak ilçesinde yer alan Pasaport Vapur İskelesi, 1884 yılından bu yana hizmet veriyor. Burası aynı zamanda, deniz kenarındaki kafeleri ve banklarıyla, gün batımının en güzel izlenebileceği yerler arasında bulunuyor.

İzmir uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Pasaport İskelesi, İzmir

Bulunduğu semte de ismini veren Pasaport Vapur İskelesi, sahil boyunca uzanan kafe, restoran ve günbatımı terasıyla gün boyunca birçok İzmirlinin buluşma noktası. Nargile içen, tavla oynayanların buluştuğu mekan, İzmirlilerin nefes alma yerlerinden biri. Demli çayın, bol köpüklü Türk kahvesinin yanında İzmir’in meşhur kumrusu, gevreği ve boyozunun da eksik olmadığı sahil şeridi, kentin değerlerini yansıtıyor.

Fransızlar tarafından yaptırılan iskele, Osmanlı ve Selçuk mimarisinden etkilenen 1. Milli Mimari stiliyle inşa edilen bina o günden bu yana hizmet veriyor. Yapıldığı tarihlerde pasaport bürosu olarak kullanılan bina, şimdilerde kordon boyunun en sevilen duraklarından biri. 1922’deki Büyük İzmir Yangını’nda hasar gören yolcu salonu, geçirdiği onarımın ardından hala ayakta.

Mobil Uygulama

Bünyesinde Kantar Polis Karakolu, Deniz Liman Şube Müdürlüğü Sualtı Grup Amirliği ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın bazı birimlerini barındıran tarihi bina son yıllarda bakımsızlıktan dökülmeye başladı. Umarım en kısa zamanda yetkililer gerekeni yapar.

Alsancak Limanı’nın açılmasıyla birlikte eski hareketli zamanlarını kaybeden iskeleden Karşıyaka, Bostanlı, Göztepe, Üçkuyular, Konak ve Alsancak’a karşılıklı vapur seferleri gerçekleştiriliyor.

Gün batımında muhteşem bir manzaraya sahip olan Pasaport Vapur İskelesi, İzmir’in en iyi fotoğraf karelerine hayat veren noktalarından biri. İzmir şehir merkezinde işi olanların daha çok keyifli ve rahat bir yolculuk yapmak için kullandığı iskelede günün her saati yoğunluğa rastlanıyor. İskelenin müdavimlerinden sokak kedileri ve köpekleri gelen geçen kalabalığa rağmen yerlerinden kıpırdamazken, hayvanseverler onların her gün aynı yerde beklediğinden emin.

İzmir’de gezilip mutlaka görülmesi gereken tarihi yerler arasında bulunan Pasaport Vapur İskelesi, İzmir’in deniz şehri kimliğini en iyi yansıtan noktalardan biri. Tarihi iskele günün her saati vapura binip inen yolcuların yanı sıra deniz havasının tadını çıkarmak isteyenlerin de buluştuğu sembol merkezlerden biri.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here