Uçak Bileti

Dünyanın en önemli alışveriş kentlerinden Paris‘e her yıl binlerce kişi alışveriş yapmak için geliyor. Fransa‘nın büyülü başkenti Paris, alışveriş turizminde dünyada en popüler merkezlerden.

Eyfel Kulesi, Şanzelize Bulvarı, opera binası ve Notre Dame Katedrali gibi görkemli turistik yapıların yanında Paris’in her bütçeye hitap eden alışveriş merkezlerinde ikinci el ürünlerden lüksün doruklarına kadar alışverişin tadını çıkarabilirsiniz. İşte modanın kalbi olma özelliğini koruyan Paris’in lüks alışveriş merkezleri ve caddelerinin en gözdeleri.

Paris Lüks Alışveriş Noktaları

1. Şanzelize Bulvarı

Şanzelize Paris’in en ünlü caddesi. Hem turistik bir merkez hem de alışveriş konusunda onlarca farklı seçenek bu caddede. Geniş kaldırımları, günün hangi saati olursa olsun eksik olmayan renkli kalabalığı, gösterileri, kafeleri derken bir bakmışsınız sizi de içine çekivermiş. Üstelik sokak alışverişi için de gayet keyifli bir cadde Şanzelize (Champs-Élysées). Bulvarda, Abercrombie & Fitch, Adidas, Agatha, Antonelli, Bally, Banana Republic, Benetton, Best Mountain, Disney Store, Eric Bompard, Etam, Furla, Gap, Guerlain, Nike, Petit Bateau, Sephora, Tara Jarmon, Tommy Hilfiger, Yves Rocher ve Zara gibi dünya çapında bilinen markaların mağazaları bulunuyor.

Mobil Uygulama

Şanzelize Bulvarı’nda Disney Mağazası da bulunuyor fakat Disneyland’deki mağazada buradakinden epeyce fazla ürün çeşitliliği olduğunu hatırlatalım.

Adres: 75, Avenue des Champs-Élysées 75008 Paris. Metro: Champs-Élysées-Clemenceau, Franklin-D.-Roosevelt, George V, Étoile.

2. Montaigne Bulvarı

Alışverişe gelen istisnasız her turistin lüks alışverişi Şanzelize’den (Champs-Elyseés) ibaret zannettiği Paris’in Montaigne Bulvarı (Avenue Montaigne) gerçek bir servet bırakıp çıkanların caddesi. Hatta birçok mağaza Şanzelize’nin tahtını sallar durumda. Evleri, butikleri, lüks markaların mağazaları ve eşsiz mimarisi ile Paris’te alışveriş deyince ilk sırada bulunan Avenue Montaigne “Haute couture” olarak tanımlanan moda evlerine ev sahipliği yapıyor.

Dünyaca ünlü lüks markaların bulunduğu Avenue Montaigne’de pek çok mağaza ve farklı tasarım ürünlerini de bir arada görebilirsiniz. Chanel, Louis Vuitton, Dior, Valentione, Saint Laurent, Ralph Lauren, Versace, Fendi, Gucci, Marni, Loewe, Céline, Prada, Armani, Salvatore Ferragamo, Chloé, Pucci, Dolce&Gabbana gibi markaların yanında Arzu Kaprol’un ürünleri de bu lüks merkezde bulunuyor. Paris gezininiz Noel dönemine denk geldiyse 8. bölgedeki Avenue Montaigne’in ışıklandırmalarını görmeden dönmeyin.

Adres: Avenue Montaigne Metro: Alma Marceau, Franklin D. Roosevelt.

3. Galeries Lafayette

Haussmann Bulvarı (Boulevard Haussman), Şanzelize’den sonra Paris’te alışverişin ikinci adresi konumunda. Bu cadde üzerinde 1894’te açılan Lafayette, çelik ve camdan yapılmış olağanüstü kubbesiyle Paris tarzı bir tapınağı andıran alan en meşhur moda markalarını, devasa bir iç çamaşırı ve mücevher koleksiyonu eşliğinde sergiliyor. Günde ortalama 100 bin kişiyi ağırlayan merkez, 70 bin metrekarelik alana kurulu. Ayakkabıdan çantaya, parfümden saate ve tekstile kadar aklınıza gelebilecek her türlü ürün mevcut. Yalnızca Noel vitrin süslemelerini görmek için bile Paris’in dışından birçok yerli turist geliyor.

Fiyatları hemen hemen Şanzelize ile yakın olan Lafeyette’in en üst katındaki uzak doğu restoranı suşi çeşitleriyle meşhur, fakat sürekli yoğun ve kalabalık olduğunu hatırlatalım. Dayanılmaz bir mimarisi olan Lafayette’te her cuma 15.00’da 30 dakika süren haftalık moda şovları oluyor. Ücretsiz olan etkinlik için önceden rezervasyon yaptırmak gerekiyor.

Adres: Galeries Lafayette. 40, bd Haussmann, 75009. Metro: Havre Caumartin, Chaussée d’Antin durakları. Pazartesi-Cumartesi: 09:30-19:30, Perşembe: 09:30-21:00, Pazar: Kapalı.

4. Le Printemps

Moda ve lüks denince Paris’te akla gelen en büyük markaların buluştuğu merkezler Haussmann Bulvarı’nda bulunuyor. Galeries Lafayette’e çok yakın olan ve mimari güzellikte ondan geri kalmayan Printemps, hem alışveriş yapmak hem de yemek yemek için ideal.

Buraya gelmişken Lafayette’e de uğramayı unutmayın. Mutlaka gözünüze çarpan bir şeyler bulacaksınız.

Adres: 65, Boulevard Haussmann 75009 Paris Metro: Havre Caumartin durağı. Pazartesi-Cumartesi: 09.35-20.00, Perşembe: 09.35-22.00.

5. Le Bon Marche

Le Bon Marche’ın, giriş katında kozmetik, parfüm, aksesuar; ilk katında erkek tekstili, ikinci katında ise tasarım ürünü kıyafetler bulunuyor. Hem lüks markaların hem de alternatif tasarımcıların koleksiyonlarına ev sahipliği yapan merkezde farklı lezzetleri tatmanızı tavsiye edeceğimiz gurme markete uğramayı da es geçmeyin. Burası biraz Türkiye‘deki AVM’leri andırıyor.

Adres: 24 Rue de Sevres, 75007. Metro: Sevres – Babylone.

6. Place Vendôme

Etrafını mücevher mağazalarının çevrelediği Place Vendôme büyük bir meydan. Cartier, Van Cleef & Arpels, Boucheron başta olmak üzere Tiffany Co., Bvlgari, Piaget, Chanel, Dior ve Fred gibi markaların bulunduğu meydanı kesen sokaklarda da bu tarz mağazalar yer alıyor. Lüks ve ortalama bütçeye hitap eden mağazalar yan yana sıralanıyor.

Adres: Place Vendome. Metro: Opéra.

7. Rue Saint-Honoré

Üzerinde pek çok dünya markasının ve tasarımcı butiklerinin bulunduğu zengin kesime hitap eden Rue Saint-Honore’da Goyard, Guiseppe Zanotti, Gucci, Balenciaga, Tom Ford, Galliano gibi mağazalar, alternatif Fransız markalarının butikleri bulunuyor. Ayrıca Arzu Kaprol’ün showroom’u da burada.

Adres: Rue Saint-Honoré. Metro: Opéra, Tuileries, Louvre – Rivoli.

8. Merci

Müşterilerine ürünün kendisinden çok bir felsefe sunan, artistik, bambaşka bir konsept mağaza. Giyimden çiçeğe, mobilyadan ev eşyasına hem vintage hem de fütürist objeler sunan Merci, aynı zamanda bir yaşam alanı. 150 bin kitaplı edebi kafesi, dekorasyonu ve displayleri ile diğer konsept mağazalardan farklı bir çizgide.

Merci’de sınırlı sayıda üretilmiş trend ürünler değil, fonksiyonelliğinin ötesinde, ürünün kendi değerinin ön plana çıktığı çalışmalar bulunuyor. Pek çok tasarımcının ürünlerini bulabileceğiniz Merci, Paris gezisinde mutlaka ziyaret edilmesi gereken alternatif bir mağaza.

Adres: 111 Boulevard Beaumarchais 75003 Paris. Metro: Saint Sébastien Froissart.

9. Rue de Rivoli – Le Marais

Paris’in en uzun caddelerinden biri olan Rue de Rivoli, aynı zamanda Paris’in önemli alışveriş durakları arasında. Le Marais bölgesinde ise ünlü markaların mağazaları, alternatif tasarımlar, butikler, sanatsal ve el yapımı ürünler bulunuyor. Sandro, Maje, Cécile & Jeanne, Mon Amour, Noir Kennedy, Pring, K Jacques, Bis Boutique Solidaire, La Boutique Extraordinaire bunlardan bazıları.

Adres: Rue de Rivoli
Metro: Saint Paul, Hotel de Ville.

10. L’Eclaireur

L’Eclaireur butik olmanın çok ötesinde modaya yön veren sanatçıların yeteneklerini sanatsal bir konseptte sunan nadir mağazalardan biri. Bu yönüyle alışverişten çok daha fazlası olan L’Eclaireur Paris’in neden modanın kalbi olduğunu anlamak adına özellikle görülmesi gereken bir yer. En büyük iddialarının müşterilerini analiz ederek stillerini yaratmak ve geliştirmek olduğunu söylüyorlar.

Ünlü ve özel tasarımcılara ait pek çok parçanın olduğu butiğin büyüleyici atmosferi, dikkatinizi kıyafetlerden çok iç dekorasyonuna vermenize de neden oluyor. Onların istediği de zaten buranın bir mağaza vitrini olarak değil, pahalı bir konsept mağaza olarak gezilmesi.

Adres: 40 Rue de Sévigné 75003 Paris (5 farklı konseptte mağazası mevcut). Metro: Saint Paul.

Paris seyahatinizi planlamak için Paris uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Turna.com üzerinden Fransa vizesi hakkında detaylı bilgilere de ulaşabilirsiniz!

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here