Uçak Bileti

Fransa‘nın başkenti Paris, dünyanın en çok ziyaret edilen turizm destinasyonlarından biri. Dünyada eşi benzeri bulunmayan çok sayıda müze, turistik rota, ihtişamlı mağazalar ve lezzet duraklarına sahip olan kent, Eyfel Kulesi gibi bir ikona da sahip. Çoğu gezginin hayalini süsleyen bu kente gitmek planlarınız arasındaysa Paris nerede, Paris’e nasıl gidilir gibi soruların cevaplarına birlikte göz atalım.

Avrupa’nın en zarif şehirlerinden biri olarak kabul edilen kentteki zariflik her detayda kendini gösteriyor. Şehrin her yerinde olan ferah bulvarları ve daracık sokaklarında, hareketli kafeleri ve marketlerinde, şık butiklerinde, nefis restoranlarında, Seine nehrinde, romantik görüntüsünde ve tabi ki sanatında bulunuyor.

Paris’in çok kültürlü nüfusu ve havasında bile soluyacağınız özgür ruhu ona gereken yaratıcı enerjiyi sağlıyor. Geleneksel Fransız şeflerinin farklı kültürlerin yemeklerini denemesi, genç tasarımcıların uluslararası modayı takip etmesi ama hepsinin içine biraz Fransız dokunuşu serpiştirmesi ve son dönemlerde yükselen Fransız müziği ile dilin kozmopolit seslerin arasına karışması sonucunda tadına doyulmayan bir şehir ortaya çıkıyor.

Eyfel Kulesi etkilemek için yapılmış, ilk açıldığında nefret edilmiş ve şimdi ise herkes tarafından çok seviliyor. Zafer Kemeri (l’Arc de Triomphe) şehrin merkezini temsil ediyor ve tepesinden şehrin görüntüsünü sunuyor. Louvre, dünyanın halen en önemli müzesi ve tam anlamıyla gezmek günler sürebilir. İlginizi çeken akım veya tarzları belirleyip sizi tatmin edecek bir program hazırlayabilirsiniz. Tüm bu güzellikleri daha yakından tanımak isterseniz aşağıdaki içeriklerime mutlaka göz atmalısınız.

Louvre Müzesi

Mobil Uygulama

Notre Dame Katedrali

Versay Sarayı

Eyfel Kulesi

Fransa Şehirleri

Paris Nerede?

Paris Nerede

Paris, Fransa’nın başkenti ve aynı zamanda ülkenin en büyük şehirlerinden biri. Seine Nehri’nin iki yakasında kurulmuş olan bu büyüleyici şehir, tarihi, sanatsal ve kültürel zenginlikleriyle ünlü.

Paris’in haritadaki konumu burada.

Paris’e Nasıl Gidilir?

Paris'e Nasıl Gidilir?

Paris, Türkiye’den hava yoluyla rahatlıkla ulaşabileceğiniz bir şehir. Charles de Gaulle Havalimanı’na İstanbul Havalimanı ve İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Türk Hava Yolları’nın direkt seferleri bulunuyor.

Orly Havalimanı’na ise Pegasus Hava Yolları’nın Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan direkt seferleri var. Haftanın 7 günü, günde 6 ayrı sefer düzenlenen Paris’e uygun uçak bileti kampanyalarına göz atarak rahatlıkla gidebilirsiniz.

Paris Havalimanı ve Ulaşım

Paris Havalimanı ve Ulaşım

Charles de Gaulle Havalimanı Paris’in 27 km kuzeyinde bulunuyor. Şehir merkezine ulaşmak için her 15 dk’da bir kalkan RER B isimli hızlı trenleri veya Air France otobüslerini kullanabilirsiniz.

Şehrin ikinci havalimanı Aéroport d’Orly, Paris’in 16km güneyinde bulunuyor. Yine tren veya otobüs yoluyla merkeze ulaşımı sağlayabilirsiniz. Bu iki havaalanında da danışma servisi iyidir, sizi kolayca yönlendirir.

Eğer daha ucuz bir havayoluyla geliyorsanız daha da ufak olan Beauvais havalimanına ineceksiniz. Havalimanı otobüslerini kullanarak merkeze ulaşabilirsiniz, yolculuk süresi yaklaşık 80 dakika kadar olacaktır.

Şehir içi uzak ulaşım için Metroyu kullanın. Paris’in meşhur yeraltı yüzüdür. Sokaklarda da rastlayacağınız gibi metronun uzun koridorlarında veya vagonlarında mutlaka bir müzisyene denk gelirsiniz. Sanat bu şehrin her yerinde. Metro şehrin hemen hemen şehrin her yerini kaplıyor ve muhtemelen bulunduğunuz yerin bir kaç blok ilerisinde bir metro istasyonu bulabileceksiniz.

Turna.com üzerinden Fransa vizesi hakkında detaylı bilgilere de ulaşabilirsiniz!

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here