Uçak Bileti

Avustralya’nın en doğusunda Okyanusya kıtasında yer alan Papua Yeni Gine, 700 ayrı dilin konuşulduğu kendine has kültüre sahip ufak bir ülke. Yaklaşık 10 bin yıldır yaşamın devam ettiği düşünülen bu bölgede bilinen ilk insanların, kuzeyden göçen Malanezyalılar ve Papualılar olduğu tahmin ediliyor. 1884 yılında İngilizler ve Almanlar, İkinci Dünya Savaşı sırasında ise kuzey toprakları Japonya tarafından işgal edilen Papua Yeni Gine yoğun çatışmalar sonrası tekrar Avustralya‘nın eline geçti. Papua Yeni Gine, 1975 yılında bağımsızlığını ilan etti. Zengin kültürel ve etnik çeşitliğiyle renkli ve etkileyici bir yapıya sahip olan ülke, doğal güzellikleriyle de hayranlık uyandırıyor.

Papua Yeni Gine’de Görebileceğiniz 6 Yer

1. Samarai

Avustralya ile Doğu Asya arasında önemli bir ticaret noktası olan limanıyla bilinen Samarai, Papua Yeni Gine’nin Milne Bay Eyaleti’ne bağlı bir adası. İkinci Dünya Savaşı döneminde saldırılar ve bombalamalar nedeniyle yok olma tehlikesi yaşayan ada, 2006 yılında Papua Yeni Gine hükumeti tarafından Ulusal Tarihsel Miras Adası ilan edildi.

2. Wewak

Wewak, Papua Yeni Gine’nin Doğu Septan eyaletinin başkenti. Roma Katolik Piskoposluğunun da merkezi olarak bilinen ve pek çok dini yapı barındıran şehir, doğa alanları ve etkileyici atmosferiyle de ünlü.

Mobil Uygulama

3. Madang

Yeni Gine adasının kuzeydoğusunda yer alan ve 2. Dünya Savaşı sırasında Japon işgaline maruz kalan Madang, ilk kez 1871 yıllında keşfedildi. Madang, günümüzde tarihi dokusu ve doğasıyla ülkenin popüler turistik yerlerinden biri haline geldi.

4. Goroka

Goroka, Papua Yeni Gine’nin Doğu Highlands eyaletinin başkenti. Deniz seviyesinden yaklaşık 1600 metre yükseklikte bulunan şehir, kahve üretimiyle ve medeniyetten uzak yaşayan kabileleriyle ünlü.

5. Mc Carthy Müzesi

Papua Yeni Gine’nin Goroka şehrinde yer alan Mc Carthy Müzesi, kabile hayatının izlerini yansıtan bir müze. Kabileler hakkında bilgi almak ve yaşam tarzlarını merak edenler için oldukça cezbedici olan bu müzede, kabile insanlarının gündelik yaşamlarında kullandığı eşyaları ve giysi parçalarını inceleyebilirsiniz.

6. Port Moresby

Papua Yeni Gine’nin başkenti konumundaki Port Moresby şehrinde yaklaşık 300 bin kişi yaşıyor. Port Moresby Doğa Parkı, Moitika Yaban Hayattı Koruma Alanı, Port Moresby Golf Kulübü, Ela Plajı, Bomana Savaş Mezarlığı ve Papua Yeni Gine Ulusal Sanat Müzesi gibi turistik noktalara ev sahipliği yapan şehir, ülkenin en kalabalık yerleşim yerlerinden biri.

Eğer siz de bu ilginç ülkenin birbirinden etkileyici zenginliklerini ve tarihi dokusunu daha yakından keşfetmek istiyorsanız, Papua Yeni Gine uçak bileti kampanyalarına göz atarak, seyahat planlarınıza başlayabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here