Uçak Bileti

Özbekistan‘a vizesiz seyahat eden turistler, birbirinden etkileyici aktivitelerle gezilerine renk katarken, bölgenin kültürel zenginliklerini keşfetme şansı da bulabilir. Özbekistan geziniz sırasında, el sanatlarının öğretildiği atölyelerde bu zamana kadar hiç bilmediğiniz şeyler öğrenebilir ya da etkileyici manzaralar görebileceğiniz çölleri ve doğa sporu noktalarını ziyaret edebilirsiniz. İşte bu Orta Asya ülkesinde yapabileceğiniz aktivitelerden bazıları.

Özbekistan’da Yapılacak 5 Aktivite

1. Semerkant kağıdının yapılışını öğrenin

Semerkant çevresinde bulunan kağıt atölyelerini ziyaret ederek, Semerkant kağıdının yapılışını öğrenin. 8. yüzyılda Çinli esirlerin öğrettiği ilkel yöntemlerle yapılan bu kağıdın hammaddesinde dut ağacı kabuğu kullanılıyor. Günümüzde hala bu ilkel yöntemlerle kağıt üreten ustaların yaşadığı Semerkant’ı ziyaret ettiğinizde, yapımı yaklaşık iki hafta süren bu kağıdın üretim sürecini görebilir ve siz de bu sürecin bir parçası olabilirsiniz.

2. Seramik eşya yapmayı deneyin

Riştan şehrindeki Rishtan Art Ceramics Factory, seramik eşyaların yapılıp satıldığı bir el sanatları fabrikası. Buraya gelen turistler de seramik tezgahının başına geçip, seramik eşya yapımının inceliklerini öğrenebiliyor. İsteyenler, buradan satın alacakları seramik eşyalarla hoş bir Özbekistan hatırası sahibi de olabilir. Özbekistan kültüründe önemli bir yer tutan bu büyülü seramikler arasında zamanın nasıl geçtiğini anlayamayacaksınız.

3. Şark Teranaleri Müzik Festivali’ne katılın

Mobil Uygulama

Şark Teranaleri Müzik Festivali, Özbekistan’ın en ünlü ve önemli kültürel festivallerinden biri. UNESCO desteği ile gerçekleştirilen bu festival, ülkenin geleneksel danslarını izlemek ve müziğini dinlemek isteyen binlerce kişinin ve dünyanın dört bir yanından gelen müzisyenlerin buluşma noktası oluyor. Tarihi Registan Meydanı’nda yapılan bu renkli festival, bir hafta boyunca devam ediyor.

4. Kızılkum Çölü’nü keşfedin

Kazakistan ve Özbekistan sınırları içinde kalan Kızılkum Çölü, 298 bin kilometrekarelik alanı ile dünyanın en büyük 11. çölü olarak biliniyor. Buhara şehrinin batısında yer alan bu çölü, turların düzenlediği gezilerle keşfedebilirsiniz. Çölün ıssız ve kurak görüntüsünün büyüleyiciliğini ölümsüzleştirmek için fotoğraf makinelerinizi yanınıza almayı da ihmal etmeyin.

5. Chimgan’da kayak yapın

Eğer seyahatinizi kış döneminde yapmayı planlıyorsanız, Chimgan‘daki kayak merkezine uğrayıp, kış sporlarının eğlence ve macera dolu dünyasına dahil olabilirsiniz. Başkent Taşkent’in yaklaşık 90 kilometre doğusunda yer alan Chimgan’da kayak sezonu aralık ayından mart ayına kadar sürüyor. Burada konaklama yapabileceğiniz oteller de bulabilirsiniz. Bu bölge yaz döneminde de trekking için oldukça ideal bir yere dönüşüyor.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından 30 günü aşmayan seyahatleri için vize istemeyen bu ülkeyi ziyaret etmek için Özbekistan uçak bileti fırsatlarına göz atmayı unutmayın.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here