Uçak Bileti

Afrika’nın ikinci büyük ülkesi olan Demokratik Kongo Cumhuriyeti; Ruanda, Kongo Cumhuriyeti, Orta Afrika Cumhuriyeti, Sudan, Uganda, Burundi, Tanzanya, Zambiya ve Angola ile komşu konumda. Yaklaşık 80 milyon kişinin yaşadığı bu ülke, 12 farklı eyaletten oluşuyor. Afrika’nın çoğu ülkesinde olduğu gibi zengin doğal kaynaklarına rağmen ekonomik açıdan oldukça zor günler geçiren Demokratik Kongo Cumhuriyeti, kültürel dokusu, tarihi geçmişi, ilginç geleneklere sahip yerli kabileleri ve bakir doğa alanlarıyla adından söz ettiriyor. İşte bu Afrika ülkesinde görmeniz gereken etkileyici yerlerden bazıları.

Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde Görebileceğiniz 4 Yer 

1. Virunga Milli Parkı

Virunga Milli Parkı (Parc National des Virunga), yedi bin 800 kilometrekarelik bir alanı kaplıyor. Eski ismi Albert Ulusal Parkı olan Virunga Milli Parkı, 1979 yılından bu yana UNESCO Dünya Mirası Listesinde bulunuyor. Kurulduğu 1925 yılında Afrika’nın ilk milli parkı unvanını alan Virunga, ülkedeki vahşi yaşama ve doğa hayatına tanık olmak isteyenleri bekliyor.

2. Kivu Gölü

En derin noktası 450 metreyi bulan Kivu Gölü (Lake Kivu), Ruanda ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nin arasında yer alıyor. İçinde 30’a yakın balık türünün yaşadığı bu göl, şahane doğası, enfes manzaraları ve huzur dolu atmosferiyle ülkenin en çok ziyaret edilen turistik noktalarından biri konumunda. Göl, toplam iki bin 650 kilometrekare yüzölçümüne sahip.

3. Mount Nyiragongo

Mobil Uygulama

Mount Nyiragongo (Nyiragongo Dağı), dünyadaki en tehlikeli volkanik dağlar arasında kabul ediliyor. Toplam üç bin 470 metre yüksekliğindeki bu volkanik dağ, günümüzde hala aktif konumda. En son 2016 yılında patlama yaşanan bu dağ, adrenalin meraklısı gezginler ve araştırmacılar arasında oldukça popüler. Mount Nyiragongo, yeni bir patlama ihtimaline karşı 365 gün boyunca izleniyor.

4. Kahuzi-Biéga Milli Parkı

Kahuzi-Biéga Milli Parkı, 1980 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesine giren bir doğa alanı. Ülkenin en çok turist çeken yerleri arasında bulunan bu milli park, 1970 yılında kuruldu. Ülkenin doğusundaki Bukavu kasabası yakınlarında, Ruanda sınırı ile Kivu Gölü’nün batı kıyısında bulunan Kahuzi-Biéga Milli Parkı, altı bin kilometrekarelik bir alan üzerinde yer alıyor. Bu park, nesli tükenme tehlikesi altında olan Doğu ova gorilinin de yaşam alanlarından biri.

Ülkenin başkenti olan Kinshasa şehrine Türkiye’den direkt uçuş imkanı bulunuyor. Eğer siz de doğal güzellikleri ve kültürel zenginliğiyle bilinen bu Afrika ülkesini ziyaret etmek istiyorsanız, Demokratik Kongo Cumhuriyeti uçak bileti kampanyalarına göz atabilirsiniz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının vize alarak seyahat edebildiği bu ülkeye gitmeden 10 gün önce Sarı Humma aşısı yaptırılması da zorunlu.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here