Uçak Bileti

Otellerde daha ekonomik konaklama konusu hepimiz için oldukça önemli. Yeni yerler görmek, iş ve aile ziyareti gibi sebeplerle yurt içi ve yurtdışında yeni rotaları keşfediyoruz.

Bu seyahatlerin bir kısmında aile ve arkadaşların yanında kalırken birçok seyahatte ise pansiyon, butik otel, hostel gibi yerleri tercih ediyoruz. Seyahat bütçesinin önemli bir bölümü otel ve konaklama masraflarına gidiyor.

Otel bütçesinin başkaları tarafından karşılanamadığı durumlarda yalnızca konaklamaya bu kadar yüksek bütçeler ayırmak birçok kişi için rahatsız olabiliyor. Sık seyahat eden ve konaklamaya daha az bütçe ayırmak isteyenler için otellerde daha ekonomik konaklama önerileri bu yazıda.

Otellerde Daha Ekonomik Konaklamanın Yöntemleri

1. Rezervasyon siteleri hayat kurtarır

Otellerde Daha Ekonomik Konaklama Yöntemleri

Dijital dünyanın ve mecraların gelişmesiyle birlikte karşılaştırma siteleri birçok alanda çözüm ortağımız oldu. Otel fiyatlarını karşılaştırmayı sağlayan dijital mecralar en kısa sürede otel fiyatlarını karşılaştırıp bütçe optimizasyonu yapmamızı sağlıyor.

Mobil Uygulama

Booking, HotelCombined, Trivago, Hostelworld gibi dünyaca ünlü web sitelerinin yanı sıra yerli otel karşılaştırma web siteleri de imdadımıza yetişiyor. Bu web sitelerinde gidilecek destinasyon ve tarih yazıldıktan sonra arama butonuna basılıyor ve karşımıza fiyatlar çıkıyor.

2. Otelleri doğrudan aramayı deneyin

Otelleri doğrudan aramak birçok kişinin aklına gelmiyor. Uygun fiyatlı otel bulmak için karşılaştırma siteleri ve online rezervasyon sitelerine göz atıp fiyatları not ettikten sonra kalmayı düşündüğünüz konaklama tesislerini doğrudan arayarak fiyat almaya çalışın.

Pazarlık konusunda kendine güvenenlerin kazançlı çıkacağı bu adımda özellikle uzun süreli konaklamalarda konaklama tesisi ile pazarlık yapabilirseniz kazançlı çıkarsınız. Rezervasyon sitelerine komisyon ödemek istemeyen otel görevlileri bu komisyonun bir kısmını sizinle paylaşmayı kabul edecektir.

3. Erken rezervasyonu pas geçmeyin

Otellerde Daha Ekonomik Konaklama

Planlı bir seyahati olanlar için uygulaması en kolay adım erken rezervasyon fırsatlarını takip etmek. Özellikle yurt içi seyahatlerde ve yaz dönemi tatillerinde erken rezervasyon yaptırarak çok uygun fiyata otellerde konaklamak mümkün.

Erken rezervasyon sistemi Türkiye’de daha çok seyahat acenteleri denetiminde işleyen bir sistem. Siz doğrudan bir oteli arayıp 6 ay sonraya oda ayırtamıyorsunuz; ancak seyahat acenteleri bir yıl önceden satın aldıkları odaları uygun fiyatlarla yıl boyunca elden çıkarmaya çalışıyor. İşte tam da bu noktada 6 ay sonraki konaklamanızı neredeyse yok fiyatına halledebilirsiniz. Kasım – Aralık döneminde başlayan erken rezervasyonu fırsatları genellikle Nisan ayına kadar devam ediyor.

4. Seyahat tarihinizi esnetin

Türk seyahat severlerin en büyük hatalarından biri de herkesin seyahat etmeyi tercih ettiği dönemde, yani yüksek sezonda tatile çıkmak. Temmuz ve Ağustos ayları birçok sahil destinasyonu için en yüksek dönem. Bu dönemde binlerce ziyaretçiyi ağırlayan bu yerlerde uygun fiyata otel bulmak mümkün değil.

Bir de bazı şehirlere özel durumlar yaşanabiliyor. Örneğin Amsterdam’da Aralık ayında düzenlenen uluslararası müzik festivaline dünyanın dört bir yanından 400 bin kişi geliyor. Bu dönemde Amsterdam’ı ziyaret edenlerin uygun konaklama ayarlama şansı yok denecek kadar az. Seyahat öncesinde, henüz plan aşamasındayken özel durumlara dikkat ederek, gerekirse seyahat tarihimizi değiştirebilmeyi göze almamız şart.

5. Son dakika fırsatlarını değerlendirin

ucuza otel bulmak

Seyahat acenteleri ile çalışmak son dönemde çok demode görünse de bazı durumlarda seyahat acentelerinin son dakika fırsatları hayalini kuramayacağınız güzellikteki tesislerde hayalinizi kuramayacağınız fiyatlarla konaklama fırsatınızı ayağınıza getirebilir. Gerek sosyal medya gerek geleneksel medyada bildiğiniz, tanıdığınız yerel seyahat acentelerini takip ederek acentelerin son dakika, fırsat paylaşımlarını not alın.

Son dakika iptali ya da güncellemesiyle olması gerekenin üçte biri fiyatına düşen bir tur paketi ya da konaklama alternatifi seyahat bütçenizde beklenmedik bir ferahlık yaratabilir. Şimdiden iyi seyahatler olsun! Turna.com otel seçeneklerine bakabilir, rezervasyon yapabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here