Uçak Bileti

Seyahat denildiğinde birçok kişinin aklına ilkbahar ve yaz aylarındaki yolculuklar geliyor. Deniz, kum, güneş üçlüsüne hapsedilen tatillerde hem kalabalık hem de fiyat artışları nedeniyle memnun olmak bir hayli zor. Ya alternatif rotaları bulup daha ekonomik yerleri tercih edeceksiniz ya da kalabalık ve hengamenin içerisinde bir çıkış yolu bulmaya çalışacaksınız.

Yaz tatili konusunda binlerce alternatif sayarken, konu Türkiye‘de kış tatili olunca birçok kişi popüler kayak merkezlerinin dışında bir öneri sunamıyor. Soğuk havalarda kayak merkezleri dışında da gidilecek yer ve rotaları merak ediyorsanız bu yazı tam da size göre.

Soğuk Havanın Tadını Çıkarabileceğiniz Yurt İçi Rotalar

1. Maşukiye, Kocaeli

Son yıllarda ismini daha da sık duyuran Maşukiye Kocaeli il sınırlarında, İstanbul’un karmaşa ve kaosuna özel araçla yalnızca 1.5 saat uzaklıkta. Doğanın farklı tonlarını görebileceğiniz Maşukiye’de gölün eşsiz mavisi ve huzurlu atmosfer bir tatilden beklenen tüm dinlenme fırsatını sunuyor.

Maşukiye’nin yanı başında Sapanca Gölü ve Kartepe yer alıyor. Leziz köy ürünleriyle hazırlanan serpme kahvaltı ile başlayacağınız yeni güne toprak kokusunu içinize çekerek hoş bir yürüyüşle devam edebilirsiniz. Alabalık restoranları ile ünlü olan Maşukiye’de birbirinden güzel konaklama alternatifleri de bulunuyor. İster bungalov, isterseniz butik otelde konaklayın, seçim sizin.

Mobil Uygulama

2. Kaz Dağları, Çanakkale-Balıkesir

Dünyanın en yeşil bölgelerinden ve en kaliteli oksijenine sahip olan yerlerinden olan Kaz Dağları, Çanakkale ile Balıkesir illeri arasında, Ege Denizi’ne doğru uzanıyor. Doğu kültürlerinden Antik Yunan’a binlerce farklı mitolojik öykü, efsane ve anlatıya ev sahipliği yapan Kaz Dağları, efsanelerde İda Dağı olarak biliniyor.

Yeşilyurt, Adatepe, Tahtakuşlar gibi birbirinden etkileyici dağ köyleri ile bezeli Kaz Dağları’nda Sütüven Şelalesi, termal tesisler ve yürüyüş parkurları sizi bekliyor. Adatepe Köyü’nde Zeus Altarı’nı da es geçmeyin.

3. Kapadokya, Nevşehir

Dünyanın en eşsiz bölgelerinden biri olan Kapadokya, Nevşehir, Niğde, Aksaray ve Kayseri illeri sınırlarında oldukça geniş bir bölge. Milyonlarca yıllık yeryüzü hareketlerinin sonucu olarak bölgede yer alan Hasan Dağı, Güllü Dağ ve Erciyes Dağı’ndan fışkıran lavların uzun yıllar içerisinde rüzgar ve suyun etkisiyle ilginç şekillere dönüştüğü büyülü coğrafya Peri Bacaları, balon turları, kayalara oyulan otelleri, şarap çeşitleri, testi kebabı ve kaya kiliseleri ile tanınıyor.

Kapadokya uçak bileti seçeneklerine göz atın.

4. Sarıkamış, Kars

Kars’ın Sarıkamış ilçesi sosyal medyada bir anda gündemi değiştiren ve son dönemde bir hayli popüler olan Doğu Ekspresi’nin de etkisiyle ziyaretçi akınına uğruyor. Özellikle kış aylarında artan ziyaretçi talebiyle cıvıl cıvıl bir merkeze dönüşen Sarıkamış, Türkiye Cumhuriyeti tarihi için de önemli olaylara ev sahipliği yapan tarihi bir yerleşim yeri.

Kristal karıyla Sarıkamış Kayak Merkezi, Sarıkamış Şehitleri Anıtı, Katerina Sarayı gibi gezilecek görülecek noktalarıyla Sarıkamış, kış aylarında muhteşem bir rota önerisi.

5. Uzungöl, Trabzon

Doğu Karadeniz’in sembol noktalarından Uzungöl, Trabzon’un en çok ziyaret edilen yerlerinden. Son yıllarda artan çarpık yapılaşma ile eski günlerine özlem duyan Uzungöl, her şeye rağmen eşsiz doğal güzellikleri ve yemyeşil dokusuyla seyrine doyum olmaz bir yer. Kış döneminde yağan karla bembeyaz bir örtüyle kaplanan Uzungöl’de ahşap otellerde konaklayıp, demli Karadeniz çayınızı yudumlarken her türlü koşturma ve stresten uzaklaştığınızı hissedeceksiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here