Uçak Bileti

Tropikal iklimin hüküm sürdüğü bir Afrika ülkesi olan Orta Afrika Cumhuriyeti, mayıs ve ekim ayları arasında yoğun yağış ve sel felaketlerinin görüldüğü bir coğrafya. Doğuda Sudan, kuzeyde Çad, batıda Kamerun, güneyde ise Kongo Cumhuriyeti ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti ile komşu konumda bulunan ülkede yaklaşık dört buçuk milyon kişi yaşıyor. 1960 yılında bağımsızlığını kazanan eski bir Fransız sömürgesi olan Orta Afrika Cumhuriyeti, elmas ve altın madenleri gibi zengin yer altı kaynaklarına rağmen iç savaşların etkisiyle kara kıtanın en fakir ülkelerinden biri. Denize kıyısı olmayan bu ülke, 14 eyaletten oluşuyor. Bangui, Berberati, Bouar ve Bambari gibi önemli şehirlere de ev sahipliği yapan ülkede, görülmesi gereken pek çok doğal güzellik de var.

Orta Afrika Cumhuriyeti’nde Görebileceğiniz 5 Yer 

1. Dzanga-Sangha Special Reserve

Dzanga-Sangha Special Reserve, yaklaşık yedi bin kilometrekarelik bir alan üzerine kurulu. 1990 yılında açılan ve ülkenin en popüler doğa alanlarından biri olan Dzanga-Sangha Special Reserve, ülkedeki geleneksel hayatı ve vahşi yaşamı keşfetmek isteyenler için oldukça cezbedici bir yer.

2. Manovo-Gounda St Floris Milli Parkı

Yaklaşık 17 bin 400 kilometrekarelik bir alanı kaplayan Manovo-Gounda St Floris Milli Parkı, 1988 yılından bu yana UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alıyor. Zengin bitki örtüsü ve faunasıyla hayranlık uyandıran bu etkileyici parkta; çeşitli su kuşları, kara gergedan, fil, çita, leopar, vahşi köpek gibi pek çok canlı türünü görebilirsiniz.

3. Boali Waterfalls 

Mobil Uygulama

Mbali Nehri üzerindeki Boali Waterfalls, ülkenin başkenti olan Bangui’nin yaklaşık 100 kilometre kuzeybatısındaki Boali şehrinde bulunuyor. Yaklaşık 250 metrelik bir genişliğe sahip olan bu şelaleler, ortalama 50 metre yükseklikten dökülüyor.

4. Ubangi Nehri

Günbatımı manzarasıyla ünlü bir akarsu olan Ubangi Nehri, Bangui şehrinde yer alıyor. Nehrin kuzey kıyılarında kurulan bu şehirde, keyifli bir yürüyüş yapmak isteyenler Ubangi Nehri çevresini ziyaret ederek hoş zamanlar geçirebilir.

5. De Boganda Müzesi

Bangui şehrinin gezilip görülmeye değer yerleri arasında öne çıkan Musee De Boganda Müzesi (Boganda Ulusal Müzesi), Orta Afrika Cumhuriyeti’nin ulusal müzesi konumunda. Bu müzede, ülkenin kültürel ve tarihi dokusu hakkında ilginç detaylar ve etkileyici sanat eserleri bulabilirsiniz.

Türkiye’den direkt uçuş imkanı olmayan bu ülkeye, İstanbul-Bangui şehirleri arasında yapılan aktarmalı uçuşlarla yaklaşık 22 saatte gidilebiliyor. Eğer siz de bu Afrika ülkesini ziyaret etmek ve turistik noktalarını daha yakından keşfetmek istiyorsanız, Orta Afrika Cumhuriyeti uçak bileti kampanyalarına göz atarak, seyahat planlarınız için ilk adımı atabilirsiniz.

Otobüs Bileti