Uçak Bileti

Kimisi devasa sarkıt ve dikitlerle kaplı, kimisi de masmavi sularla dolu mağaralar, yüzyıllar süren oluşumlarının ardından ortaya çıkan muhteşem görünümleri ile kendine hayran bırakıyor. Dünyanın dört bir yanında görebileceğiniz bu doğal oluşumlar, olanca cazibeleri ile seyahat tutkunlarının yanı sıra fotoğraf meraklılarının da gözdesi.

Aşırı nem ve sıcak gibi sebepler yüzünden ziyarete kapalı olmayan mağaralar, genellikle özel olarak düzenlenen sandal ya da tekne turları aracılığı ile görülebiliyor. Bir tehlike söz konusu değilse mağaralarda dalış yapmak veya yüzmek de mümkün olabiliyor.

Güzellikleri ile Büyüleyen İlginç Mağaralar

10. The Blue Grotto, Capri, İtalya

Blue Grotto, İtalya‘daki Capri adası kıyılarında bulunan bir deniz mağarası. Zümrüt gibi parlak ve mavi suları ile benzersiz bir görünüme sahip olan mağaranın kapısı ise aynı anda yalnızca bir sandalın geçebileceği büyüklükte.

Mobil Uygulama

9. Kristallerin Mağarası, Chihuahua, Meksika

İçinde en büyüğü 12 metreyi bulan devasa selenit kristalleri olan Kristallerin Mağarası‘nın sıcaklığı 58 dereceye, nem oranı da yüzde 90 seviyesine kadar ulaşıyor. Bu nedenle özel koruma elbisesi giymeden mağaraya girilemiyor.

Meksika uçak bileti seçeneklerine göz atın.

8. Krubera Mağarası, Abkhazia, Gürcistan

İki bin 190 metre ile dünyanın bilinen en derin mağarası olan Krubera Mağarası, ismini Rus jeolog Alexander Kruber’dan alıyor. Her yıl yüz binlerce kişinin ziyaret ettiği mağara, Abhazya’nın Gagra ilçesi çevresinde yer alıyor.

7. Fingal Mağarası, Staffa, İskoçya

İskoçya’da Staffa adası üzerinde bulunan bir doğa harikası olan Fingal Mağarası‘nın içerisinde, lav akışının oluşturduğu altıgen bazalt sütunlar yer alıyor. Muhteşem bir görünüme sahip olan bu deniz mağarası, ülkenin en etkileyici noktalarından.

6. Eisriesenwelt Buz Mağarası, Werfen, Avusturya

Dünyanın en büyük buz mağarası olan Eisriesenwelt Buz Mağarası, 42 kilometre uzunluğa sahip ancak turistler yalnızca iki kilometrelik bölümüne girebiliyor. Mağara, Hochkogel dağında, Salzburg’un güneyinden yaklaşık 40 kilometre ileride yer alıyor.

5. Puerto Princesa Yeraltı Nehri, Palawan, Filipinler

Palawan adasında, Puerto Princesa şehrinin yaklaşık 50 kilometre kuzeyinde bulunan Puerto Princesa Yeraltı Nehri, UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer almasının yanı sıra dünyanın 7 harikasından biri olmasıyla da biliniyor.

4. Mammoth Mağarası Ulusal Parkı, Kentucky, ABD

Mammoth Mağarası Ulusal Parkı, dünyanın en büyük mağaralar sistemine ev sahipliği yapıyor. Labirent şeklinde birbirine bağlanan bu mağaraların uzunluğu 600 kilometreyi aşıyor. Tamamı araştırılamayan sistem içerisinde hala keşfedilmeyen noktalar bulunuyor.

3. Skocjan Mağarası, Slovenya

Dünyanın en büyük yer altı kanyonu olarak nitelendirilen ve UNESCO Dünya Mirası Listesine giren Skocjan Mağarası, estetik güzelliğinin yanı sıra tarihsel ve kültürel anlamda da oldukça önem taşıyor. Mağara, Slovenya‘nın güneybatısında konumlanıyor.

2. Carlsbad Mağaraları Ulusal Parkı, New Mexico, ABD

Yılda yaklaşık 41 milyonluk ziyaretçi sayısı ile Amerika Birleşik Devletleri’nde en çok ziyaret edilen mağaraları barındıran Carlsbad Mağaraları Ulusal Parkı‘nda, ‘Big Room’ adı verilen mağaradaki devasa stalagmitler ise oldukça dikkat çekiyor.

1. Waitomo Glowworms Mağarası, Yeni Zelanda

Waitomo Glowworms Mağarası, hiç bir yerden güneş ışığı almadığı halde doğal ışıklarla aydınlanıyor ve adeta yıldızlarla kaplı bir gökyüzünü andırıyor. Bu aydınlığı ise mağarada avlanmak için bekleyen kanatsız ateş böcekleri oluşturuyor.

Her biri birbirinden ilginç ve çarpıcı özelliklere sahip bu mağaraları yakından görmek ve büyüleyici oluşumlarına tanık olmak istiyorsanız, şimdi yola çıkma zamanı!

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here