Uçak Bileti

Dünyada İsviçre Alplerinden sonra en kaliteli oksijenin bulunduğu Kaz Dağları, Edremit Körfezi’nin kuzeyinde Çanakkale ve Balıkesir sınırlarında yer alıyor. İda Dağları olarak da isimlendirilen Kaz Dağları, 3 tepeden oluşuyor. En yüksek tepesi 1,774 metrelik Karataş Tepesi olan, İda Dağları doğayla bütünleşmek, şehir stresi ve koşturmadan uzaklaşmak isteyenler için harika bir kaçış rotası.

Büyük bir bölümü ormanlarla kaplı olan dağlarda insanoğlunun tahribatının henüz az olması sevindiriyor. Dünyada ve Türkiye’de birçok bitki türünün sadece Kaz Dağları’nda yetişiyor olması bu dağlara gösterilmesi gereken özenin düzeyini de açıklıyor bizlere.

Tuzla, Kara Menderes, Gönen çaylarının hayat verdiği Kaz Dağları’nın dört bir yanında küçük kaynaklardan yüksek kaliteli su kaynağı çıkıyor.

Kazdağı Milli Parkı

Kaz Dağları Edremit

Ülkemizin en zengin doğal yaşam alanlarından biri olan bu bölge Kazdağı Milli Parkı adıyla Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın koruması altında. Doğa temalı bir milli park olan bölge Marmara ile Ege’nin geçiş özelliklerini taşıyor.

Mobil Uygulama

Antik dönemde birbirinden farklı söylence, efsane ve hikayeye konu olan Kaz Dağı’nın isminin kökeninin Yunan mitolojisine dayandığı biliniyor. Antik dönemlerdeki ismi İda olan dağın, Giritli denizcilerin Zeus’un doğduğu İda Dağı’na olan saygılarından dolayı konulduğu söyleniyor. Yunan mitolojisinin farklı bölümlerinde ismi geçen İda Dağı, Homeros’un İlyada’sında da Bin Pınar İda olarak geçiyor.

Efsanelere göre, Truva Savaşı’na neden olan dünyanın ilk güzellik yarışması İda Dağı’nda gerçekleşiyor. Afrodit’in ilk aşık oluşu, Zeus’un doğumu ve Tanrıların Truva Savaşı’nı izlediği yer de İda Dağı.

Zeus’un Afrodit’le seviştiği ve savaş yönettiği yer olarak kabul edilen Zeus Altarı isimli tapınak, Adatepe Köyü’nün güneyinde önemli bir buluşma noktası.

Kaz Dağı’nın Türkmen köylerinden İran’a kadar geniş bir coğrafyada söylenen Sarıkız efsanesi de bölgeyi ziyaret edenlerin en çok merak ettiği halk hikayelerinden.Birbirinden farklı versiyonları bulunan Sarıkız hikayelerinin temelinde Sarıkız’ın güzelliği ve Sarıkız’ın güzelliğine olan kıskançlık konuları işleniyor.

Kaz Dağları’na Nasıl Gidilir

Kazdağı Milli Parkı, Edremit

Kaz Dağları’na ulaşmak için en akılcı yollardan biri hava yolu. Edremit Körfez Havalimanı’na İstanbul, Ankara ve Tokat’tan direkt uçuş gerçekleştiriliyor. Özellikle yaz döneminde yer bulmanın zorlaştığı Edremit yolculuğu için aylar öncesinden rezervasyon yaptırmak gerekebiliyor.

Edremit İstanbul’a 480 km uzaklıkta yer alıyor. İzmir’e 215 km, Ankara’ya ise 623 km mesafedeki Edremit’e Türkiye’nin dört bir yanından otobüsle ulaşılabiliyor.

Oksijeni, doğası, temiz su kaynakları ve muhteşem manzarasıyla her şeyden uzaklaşmak için güzel bir rota olan Kaz Dağları’na gitmek için Edremit Körfez Havalimanı’na uçak bileti almak yeterli.

Otobüs Bileti