Uçak Bileti

Okyanusya’da, Yeni Zelanda’ya bağlı bir ada ülkesi olan Niue, 18. yüzyılda James Cook tarafından keşfedildi. Niue, uçsuz bucaksız kumsallara sahip plajları ve turkuaz renkli berrak sularıyla tatili keyfe dönüştüren bir güzelliğe sahip. Uzun yıllar İngiliz sömürgesi altında yaşayan daha sonra da Yeni Zelanda’ya bağlanan ülke, yeni yerler tanımak isteyenleri cezbediyor.

Niue’de Görebileceğiniz Yerler

1. Hikulagi Sculpture Park

Liku köyünün 2 kilometre güneyinde yer alan Hikulagi Sculpture Park (Hikulagi Heykel Parkı), yerel ve Yeni Zelandalı heykel sanatçılarına ait eserlerinin sergilendiği bir yer. Sanata meraklı olan gezginlerin mutlaka görmesi gereken bu park, Tahiono Sanat Kolektifi üyeleri tarafından çevresi yağmur ormanlarıyla çevrili bir alan üzerine kurulu.

2. Utuko Beach

Turkuaz renkli suları ve çevresindeki kayalıklarla eşsiz bir uyum oluşturan Utuko Beach, adanın en popüler plajlarından biri. Pasifik’in temiz ve berrak sularında yüzmenin tadını çıkarabileceğiniz bu plajda şnorkelle ya da dalış yaparak, sualtının zengin yaşamını da inceleyebilirsiniz.

Mobil Uygulama

3. Ekalesia Church

Alofi şehrinde bulunan ve 1970 yılında inşa edilen Ekalesia Church, ülkedeki en ünlü tarihi yapılardan. Londra Misyonerlik Derneği üyesi Samoan misyonerleri tarafından yaptırılan bu kilise, günümüzde hala ülkenin en önemli ibadet merkezleri arasında.

4. Opaahi Landing

Adayı keşfeden Kaptan Cook’un ülkeye ilk ayak bastığı yer olarak bilinen Opaahi Landing, gelgitlerle oluşan kum havuzları ve renkli sualtı yaşamıyla da öne çıkıyor. Adada dalış yapmak isteyenlerin en sık ziyaret ettiği yerlerden olan Opaahi Landing, ülkenin görülmeye değer yerlerinden.

5. Tomb Point

Okyanusun enfes manzarasını izlemek ve günün yorgunluğunu atmak için gidebileceğiniz Tomb Point, palmiye ağaçları ve limandaki teknelerin oluşturduğu şahane bir görünüme sahip. Buraya gittiğinizde sahildeki kafe ve restoranlara oturup içkinizi yudumlarken, güzel atmosferin tadını çıkarabilirsiniz.

6. Niue National Museum

Niue National Museum (Niue Ulusal Müzesi), adanın kültürel dokusunu ve tarihi geçmişini öğrenmek isteyenlerin uğrak noktalarından. Adanın ilk ulusal müzesi olan bu mekanda, Birinci Dünya Savaşı’ndan kalan aile hazineleri, ülkenin kültürel mirasları arasında bulunan dokuma eşyaları ve çeşitli sanat eserlerini görebilirsiniz.

7. The Tahiono Gallery

The Tahiono Gallery (Tahiono Galerisi), ülkedeki çağdaş sanat eserlerinin sergilendiği bir sanat merkezi. 1995 yılında kurulan bu galeride başta ülkenin yerel sanatçısı Mark Cross’un eserleri olmak üzere pek çok sanat eserini bulabilirsiniz.

Eğer siz de bu şirin adada unutulmaz bir tatil hayali kuruyorsanız, Okyanusya uçak bileti fırsatlarına göz atarak, hayatınızın en güzel yolculuklarından birine çıkabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here