Uçak Bileti

Afrika’da, Hint Okyanusu üzerinde yer alan Mauritus, romantik tatil kaçamaklarının ve balayı çiftlerinin gözdesi. Mauritus; adaya özgü bitki ve hayvan türlerinin yer aldığı enfes doğa alanları, bembeyaz kumsallara sahip bakir koyları, sıra sıra dizilmiş palmiye ağaçları ve Koloniyel dönemin izlerini taşıyan binalarının yanı sıra binlerce deniz canlısının yaşadığı dalış noktalarıyla da ünlü.

Mauritius’da Görebileceğiniz Yerler

1. Sir Seewoosagur Ramgoolam Botanik Bahçesi

Ülkenin nefes kesen doğal güzelliklerini yakından görebileceğiniz Sir Seewoosagur Ramgoolam Botanik Bahçesi, adanın en ünlü turistik yerlerinden. İçinde 500’den fazla bitki ve ağaç çeşidinin yer aldığı bu botanik bahçede, dev nilüferlerin etkileyici görüntüsü de sizi bekliyor.

2. Sunset Bulvarı

Tropik bir adada olsa bile alışveriş tutkusundan vazgeçemeyenler, çevresi kıyafet dükkanları ve restoranlarla dolu Sunset Bulvarı‘na uğrayabilir. Ayrıca sömürge döneminin etkisiyle zengin bir mutfak kültürüne de sahip olan ülkede; İtalyan, Portekiz, Fransız ve Hint restoranlarına uğrayıp, alışveriş sonrası küçük bir ziyafet çekebilirsiniz.

Mobil Uygulama

3. Flic and flac

Flic and flac, adada şahane bir günbatımı manzarası izlemek isteyenlerin buluşma noktası. Adaya gelen turistleri cezbeden manzarasıyla ünlenen küçük bir kasaba içinde yer alan bu sahil, yalnızca günbatımlarında değil, günün her saati kalabalık oluyor.

4. Casela World of Adventures

Macera dolu bir gezi hayali kuranları cezbeden Casela World of Adventures, zürafalar, aslanlar ve fillerin yer yer aldığı devasa bir doğal yaşam parkı. Burasının tamamını dolaşmak ve etkinliklere katılmak için en az yarım gününüzü ayırmanız gerektiğini de unutmayın.

5. Trou Aux Biches

Adaya gelen balayı çiftleri tarafından en çok tercih edilen yerler arasında bulunan Trou Aux Biches, tropikal ağaçların arkasına saklanmış uzun plajı, dalış ve su sporlarına elverişli yapısı ile ünlü. Ayrıca plaj çevresinde çok sayıda konaklama tesisi de mevcut.

6. Trois Mamelles

Tırmanma ve yürüyüş meraklılarını cezbeden Trois Mamelles, oldukça tehlikeli bir kayalık. En yüksek noktası yaklaşık 671 metre olan ve dik yamaçlardan oluşan bu bölgede yağışlı günlerde tırmanış yapılmasına izin verilmiyor.

7. Le Morne

Okyanus içindeki şelalesiyle ünlü olan Le Morne, adanın en popüler turistik yerlerinden. Tertemiz plajları ve doğasıyla da adından söz ettiren bu bölge, sörf sporu için de uygun. Adanın en çok yağmur alan bölgesi burası olduğu için seyahat planlarınızı yaparken hava durumuna mutlaka göz atın.

Tropikal iklimin tüm güzelliklerini keşfedebileceğiniz bu adaya gitmek için Mauritus uçak bileti fırsatlarını değerlendirebilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here