Uçak Bileti

Türkiye‘nin Ege Denizi’nde bulunan Gökçeada, Bozcaada ve Uzunada’dan sonra gelen dördüncü büyük adası olan Cunda Adası, Alibey Adası olarak da biliniyor. Balıkesir’in Ayvalık İlçesine bağlı bu takımadaların içerisindeki yerleşime açık tek ada olan Cunda, doğal güzellikleri ve tarihi taş yapılarıyla, 1976’dan bu yana doğal ve tarihi sit alanı olarak kabul ediliyor.

Batı Anadolu’da deniz yollarının kesişim noktasında bulunan Cunda Adası, Ayvalık Koyu’nda yer alan ve Ayvalık Takımadaları olarak adlandırılan yirmi iki adadan biri. Ayvalık ile bağlantısı iki ayrı köprü ile sağlanan Cunda’ya ilk köprü Dolap Boğazı mevkiinde 1964’te inşa edilmiş.

Bu köprü Türkiye’nin ilk boğaz köprüsü olma özelliği ile Cunda’yla Lale adalarını birleştiriyor. Lale Adası ise anakaraya 1817’de denizin doldurulmasıyla yapılan yedi yüz metrelik hemzemin bir köprü-yol ile bağlanıyor.

Mobil Uygulama

Cunda Adası’na nasıl gidilir

Cunda Adası’na ulaşımın ilk koşulu öncelikle Balıkesir’in Ayvalık İlçesi’ne gelmek. Birkaç ulaşım seçeneğinin bulunduğu Ayvalık’a seyahat etmenin en kolay yolu, Edremit İlçe sınırları içerisinde bulunan Balıkesir Edremit Kocaseyit Havalimanı’na uçmak.

Ayvalık’a nasıl gidilir

Balıkesir’in batısında, Ege Denizi’ne kıyısı olan Edremit sınırları içerisinde Balıkesir Edremit Koca Seyit Havalimanı, Ayvalık, Altınoluk, Akçay, Küçükkuyu, Ören, Dikili gibi tatil merkezlerine yakınlığı nedeniyle tercih ediliyor. 1997’den bu yana faaliyette olan Koca Seyit Havalimanı’na haftanın her günü İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan ve Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan direkt uçuş seferleri düzenleniyor.

Ayvalık otobüs bileti seçeneklerine göz atın.

Havalimanından hareket eden toplu taşıma araçları Edremit, Burhaniye ve Ayvalık’a hareket ediyor. Bora Jet’in kendi yolcuları için havalimanından hareket eden yolcu servis güzergâhları ise, Edremit – Akçay – Küçükkuyu – Ayvacık, Ayvalık – Gömeç – Karaağaç – Burhaniye yönünde. Aynı şekilde Pegasus Hava Yolları’nın uçuş saatlerine göre hareket eden servisleri havalimanından Burhaniye-Karaağaç-Gömeç-Ayvalık istikametine devam ediyor.

Ayvalık’ta Cunda’ya Ulaşım

Ayvalık’tan Cunda’ya gitmek için iki farklı ulaşım alternatifiniz var; kara veya denizyolu ile adaya geçebilirsiniz. Ayvalık’tan sekiz kilometrelik bir araç yolculuğu veya Ayvalık Limanı’ndan saat başı hareket eden feribot seferleriyle Cunda’ya ulaşım imkanı var.

Ayvalık merkezden her 30 dakikada bir hareket eden Ayvalık Belediyesi’ne ait otobüsler, sabah 06.30 ile gece 01.00’a kadar Cunda ile Ayvalık arasında karşılıklı seferler düzenliyor. Aynı şekilde 07.00-01.00 saatleri arasında taksi dolmuş ve taksi seçenekleriyle de Ayvalık’tan Cunda Adası’na rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

1 YORUM

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here