Uçak Bileti

Güney Büyük Okyanus’ta yer alan bir ada ülkesi olan Vanuatu, ilkel yerli kabileleri ve muhteşem doğa alanlarıyla keşfedilmeyi bekleyen muazzam bir dünya saklıyor. Okyanusya coğrafyasında konumlanan ve sahip olduğu enfes manzaralarla görenleri kendine hayran bırakan bu ülke, dalış yapmayı ve adrenalin dolu doğa yürüyüşleri yapmayı sevenler için de cezbedici yerlere sahip.

Vanuatu’da Görebileceğiniz Yerler

1. Port Vila

Port Vila, yaklaşık 34 bin kişilik nüfusuyla ülkenin en büyük şehri ve başkenti konumunda. 2. Dünya Savaşı sırasında Amerika tarafında işgal edilen ve günümüzde hala o günlerin izlerini taşıyan şehirde, Vila Market, Vanuatu Ulusal Müzesi, Siri Şelalesi, Independence Park, Waterfront gibi pek çok doğal ve kültürel yer görebilirsiniz.

2. Yasur Dağı

Güney Pasifik’teki Tanna Adası’na hakim bir noktada yer alan Yasur Dağı, 361 metre yüksekliğiyle bölgenin en yüksek yanardağı. Günümüzde hala aktif olan ve en son 2016 yılında lavlarını püskürten dağ, maceraperest gezginlerin sevdiği tehlikeli ve etkileyici yürüyüş yollarına ev sahipliği yapıyor.

Mobil Uygulama

3. Sualtı Postanesi

Hideaway adası açıklarında yer alan Sualtı Postanesi, suyun üç metre altında hizmet veriyor. 2003 yıllında ziyarette açılan ve dünyanın ilk sualtı postanesi olan bu yer, bölgenin zengin sualtı yaşamına dikkat çekmek için kuruldu. Siz de su geçirmez kartpostallar ve pulları kullanarak, bu ilginç deneyimi yaşayabilirsiniz.

4. Tanna Adası

Ülkenin güneyinde yer alan Tanna Adası, 550 kilometrekarelik bir alanı kaplıyor. Adaya gelenleri tencere, tava ve balta kullanarak yaptıkları ilginç bir dans gösterisiyle karşılayan ilkel bir grup olan Yakel kabilesi de bölgenin yerel halkını oluşturuyor.

5. Ambrym Adası

Üzerinde bulunan yanardağlarla bilinen volkanik bir ada olan Ambrym Adası, ‘Cehennemin Kapısı’ olarak da anılıyor. Adrenalin ve macera seven gezginlerin uğradığı bu adanın en ünlü dağı ise Marum Yanardağı.

6. Champagne Plajı

Santoron’un kuzeydoğusundaki Hog Limanı köyünün yakınında yer alan Champagne Plajı, Güney Pasifik bölgesinin en iyi plajlarından. Berrak suları ve kumsalıyla göz kamaştıran bu sahil, ülkede yüzmenin ve güneşin tadını çıkarabileceğini harika yerlerden biri.

7. Pentecost Adası

Vanuatu Takımadaları’nın güneyindeki Pentecost Adası’nda yaklaşık 17 bin kişi yaşıyor. 490 kilometrekare genişliğindeki adada, ilginç geleneklere sahip ilkel kabileler yaşıyor. Rehberler eşliğinde ziyaret edilmesi önerilen bu kabilelerin yanı sıra adanın doğası da görülmeye değer.

8. Lelepa Adası

Port Vila’nın kuzeybatısında yer alan Lelepa Adası, tropik yağmur ormanları ve palmiyeler ile çevrili plajları ile görülmeye değer bir tatil cenneti. Port Vila’dan hareket eden teknelerle ulaşılabilen bu ada dalış yapmak isteyenler için de oldukça cazip.

Siz de bu ülkeyi daha yakından görmek için uçak bileti fırsatlarına göz atarak, seyahat planlarınıza başlayabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here