Uçak Bileti

Avrupa’nın en iyi kültür, sanat ve mimari durağı olan Berlin, yaratıcı zihinlerin ve sanatseverlerin buluşma noktası. Tarihi, kültürü ve doğası haricinde yılda pek çok turistin müzeleri için ziyaret ettiği bu Avrupa kenti, dünyaca ünlü koleksiyonlara sahip olan ve tematik olmak üzere toplam 180 müzeye ev sahipliği yapıyor.

Mutlaka Görmeniz Gereken Berlin Müzeleri

1. Pergamonmuseum

Berlin’in ünlü Müzeler Adası’nda yer alan beş müzeden biri olan Pergamonmuseum, Bergama Zeus Sunağı, Milet’in Market Kapısı, İştar Kapısı ve Mshatta Alınlığı gibi dünyanın en değerli arkeolojik buluntularını barındırıyor. İznik Çinileri, Bergama ve Milet’ten getirilen kalıntılar, Bergama Athena Tapınağı Girişi, Athena Heykeli ve Halep Odası ise müzede sergilenen en ünlü eserler.

2. Altes Museum

On dokuzuncu yüzyıl Alman ve Fransız sanatçıların eserlerine ev sahipliği yapan, antik Yunan ve Roma dönemine ait pek çok eserin yer aldığı Altes Museum, korint tarzı yapısıyla dikkat çeken bir müze.

Mobil Uygulama

3. Neues Museum

İkinci Dünya Savaşı’nda bombalandıktan sonra İngiliz mimar David Chipperfield tarafından onarılan Neues Museum ise, Mısır medeniyeti ağırlıklı olmak üzere antik dönem eserlerinin sergilendiği şıklığın ve sadeliğin buluştuğu, tüm ilgiyi eserde toplayan bir müze.

4. Charlottenburg Museum

On yedinci ve yirminci yüzyıllar arasındaki Hochenzollern kraliyet kültürünü yaşatan ve günümüzde müze olarak hizmet veren Charlottenburg Museum, aynı zamanda Berlin’in de en eski sarayı. Almanya’nın Fransız tarzında düzenlenmiş ilk Barok bahçesinin yanı sıra, sarayın içinde yer alan Romantizm Galerisi, Mısır Müzesi yanında Queen Luise Anıtı, Porselen Müzesi ve Schinkel Köşkü de görebileceğiniz yerler arasında.

5. Museum für Gegenwart

Almanya’nın ilk tren istasyonlarından biri olan tarihi binasında hizmet veren Museum für Gegenwart, Avrupa’nın en cesur çağdaş sanat koleksiyonlarına ev sahipliği yapıyor. Çağdaş sanat çalışmalarının sergilendiği müze aynı zamanda, Ulusal Galeri’nin çağdaş sanatlara ayırdığı daimi sergi mekânı.

6. Jüdisches Museum Berlin

Soykırıma uğrayan Alman Yahudilerine adanan Jüdisches Museum Berlin, dekonstrüktivizm stilinde tasarlanmış. Dördüncü yüzyıldan bu yana Almanya’daki Yahudilerin sosyal, politik ve kültürel tarihini sunarak savaş sonrası Almanya’da Yahudi Soykırımı’nın yankılarını da içeren ilk müze.

7. Haus Am Checkpoint Charlie

Doğu ve Batı Berlin arasındaki ittifak birliklerinde görev yapanların karşılaşma noktası olarak kullanılan Haus Am Checkpoint Charlie, soğuk savaşın kalıntılarından bariyerlerin, geçiş noktası sinyal sisteminin ve Berlin Duvarı Anıtı’nın bir parçasının da sergilendiği müze bölgesi.

Berlin’e Nasıl Gidilir?

Türkiye ve Berlin arasında Türk Hava Yolları ve Pegasus Havayolları’nın haftanın her günü direkt uçuş seferleri bulunuyor. Yaklaşık üç saatlik bir seyahatle ulaşabileceğiniz Schönefeld ve Tegel Havalimanlarından merkeze ulaşım 30 ila 50 dakika arasında sürüyor. Berlin’i görmek ve dünyaca ünlü koleksiyonlara sahip müzelerini gezmek bir Berlin uçak bileti almak kadar kolay.

NOT: Almanya vizesi hakkında da Turna.com üzerinden detaylı bilgi alabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here