Uçak Bileti

Mikronezya Federal Devletleri, Okyanusya’da 607 adadan oluşan bir ülke. Büyük Okyanus’un batısında yer alan bu ülke, mavinin tüm tonlarını gözler önüne seren şahane plajları, enfes doğal güzellikleri ve sıcakkanlı yerel halkıyla bölgenin en önemli turizm destinasyonlarından biri. Yaklaşık 105 bin kişinin yaşadığı bu adalar ülkesinin başkenti ise Palikir şehri. 1986 yılında bağımsızlığını kazanan ve İngilizce, Ulithian, Woleaian, Yapese, Pohnpeian, Kosraean ve Chuukese’le birlikte toplam yedi resmi dili olan Mikronezya Federal Devletleri aynı zamanda bölgenin en büyük ülkesi konumunda. İşte bu ülkede görebileceğiniz turistik yerlerden bazıları.

Mikronezya Federal Devletleri’nde Görebileceğiniz 5 Yer

1. Nan Madol

Pohnpei Island’ta bulunan Nan Madol, 1628 yılına kadar Saudeleur Hanedanlığına başkentlik yapan arkeolojik bir bölge. Ülkenin en popüler turistik yerlerinden biri olan ve dünyanın sekizinci harikası olarak da nitelendirilen bu bölge, 2016 yılından bu yana UNESCO Dünya Mirası Listesinde.

2. Leluh Ruins

Leluh Ruins (Leluh Harabeleri), 14. yüzyıldan kalma etrafı surlarla çevrilen bir şehrin kalıntılarının yer aldığı antik bir sit bölgesi. Deniz seviyesinden üç metre yükseklikte bulunan bu harabeler, 173 dönümlük bir alan üzerinde yer alıyor. Burada konutlar, kraliyet mezarları ve çeşitli kutsal mekanlara ait kalıntıları görebilirsiniz.

Mobil Uygulama

3. Pakin Atoll

Pohnpei’nin kuzeybatı kıyısında konumlanan Pakin Atoll, yaklaşık 100 kişinin yaşadığı sakin bir Mikronezya adası. Dalış yapmayı seven turistler için harika dalış noktalarının yer aldığı bu ada, bakir doğası ve göz alıcı manzaralarıyla da hayranlık uyandırıyor.

4. Tonnachau Mountain

Ülkenin Chuuk eyaletindeki Moen Adası’nda bulunan volkanik bir dağ olan Tonnachau Mountain (Tonnachau Dağı), 340 metre yüksekliğe sahip. Muhteşem doğal güzelliğinin yanı sıra arkeolojik açıdan da önemli bir yer olan Tonnachau Mountain, adanın en popüler turistik noktaları arasında.

5. Eten Island

Truk Lagünü’nde yer alan Eten Island (Eten Adası), Dublon Adası’nın güneyinde kalıyor. İkinci Dünya Savaşı sırasında Japon askerleri tarafından bir hava istasyonu olarak kullanılan bu ada, günümüzde turkuaz renkli suları, doğa yürüyüşü yapmak isteyenleri cezbeden Uinku Dağ ve yemyeşil görüntüler oluşturan doğasıyla nefes kesiyor.

Siz de bu şahane ülkeyi görme hayalleri kuruyorsanız, Mikronezya uçak bileti kampanyalarına göz atarak seyahat planlarınız için hızlı bir başlangıç yapabilirsiniz. Türkiye’den direkt uçuş imkanı olmayan bu tatil cennetine gitmek için aktarmalı uçuş seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. Mikronezya Federal Devletleri, ülkesini ziyaret etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından vize talep ettiği için seyahat öncesinde vize işlemlerinizi tamamlamayı da ihmal etmeyin. Şimdi yola çıkma vakti!

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here