Uçak Bileti

Türkiye‘nin en büyük limanına ev sahipliği yapan Mersin, modern dönemdeki gelişimine Cumhuriyet döneminde başlamış. Ancak gerçekleştirilen arkeolojik kazılar kentin oldukça zengin bir geçmişe sahip olduğunu kanıtlamış. İnanç turizminin Akdeniz’deki en önemli duraklarından biri olan kentte, adım başı denk geleceğiniz tarihi mekanlar ve doğal güzellikler arasında kaybolabilirsiniz.

1. Cennet Cehennem Çökükleri

Silifke’nin Narlıkuyu Mahallesi yakınlarındaki Cennet Cehennem Çökükleri, bölgedeki karstik yapının, doğa olaylarının etkisiyle çökmesi sonucu oluşmuş. Bu iki obruktan Cennet Mağarası 70, Cehennem Çöküğü ise 128 metrelik derinliğe sahip. Yakınlarında tarihi bir kilisenin bulunduğu bu mağaralara adrenalin tutkunuysanız ekipman yardımıyla iniş yapabilir veya seyir teraslarından sundukları muhteşem manzarayı izleyebilirsiniz.

2. Tarsus Ulu Cami

Tamamen kesme taştan oluşan Tarsus Ulu Cami, Ramazanoğulları ’ndan Piri Paşa’nın oğlu İbrahim Bey tarafından 1579 yılında inşa ettirilmiş. Selçuklu ve Osmanlı üsluplarının sentezi olarak tasarlanan tek şerefeli minareye sahip dini yapıya Memlük stili büyükçe bir kapıdan giriş yapılıyor. İç mimarisinde ağırlıklı olarak mermer kullanılan camide sütunlar, “İran Kemeri” olarak adlandırılan desteklerle birbirlerine bağlanmış.

3. Kleopatra Kapısı

Mobil Uygulama

Adını Mısır’ın ünlü kraliçesinden alan Kleopatra Kapısı, Tarsus’un girişinde yer alıyor. Yapı, kentin antik dönemlerinde inşa edilen ve 1835’de Mısırlı İbrahim Paşa tarafından yıktırılan ihtişamlı şehir surlarından günümüze ulaşabilen tek bölümü oluşturuyor. Yapımında Horasan harcının kullanıldığı kapı, limana bakan konumu nedeniyle “Deniz Kapısı” adıyla da biliniyor. Yakın zamanda geçirdiği tadilatlarla özgün şeklini kaybetmesine rağmen yapı, tarihi önemi nedeniyle bölgeye gelen turistlerden yoğun ilgi görüyor.

4. Mersin Marina

2011 yılından bu yana hizmete olan Mersin Marina, Doğu Akdeniz’in alanında en büyük tesisi olarak anılıyor. Faaliyete geçmesinden kısa süre sonra kentteki sosyal yaşamın merkezi haline gelen bin tekne kapasiteli marina, yatlara hizmet veren bölümleri dışında 21 bin metrekarelik alanı içerisinde çocuk oyun alanlarını, alışveriş mağazalarını, kültürel yapıları ve yeme-içme olanaklarını barındırıyor. Dinlenmek ve deniz kokusunu içinize çekmek için vakit ayırabileceğiniz tesisteki restoranları bölge mutfağından eşsiz lezzetleri tatmak için tercih edebilirsiniz.

5. St. Paul Kilisesi

Adını, Tarsus doğumlu olan ve Hristiyanlık inancının yayılması için büyük çaba harcayan din adamından alan St. Paul Kilisesi, sahip olduğu değerler nedeniyle dünya çapında üne sahip. Vatikan tarafından 90’lı yılların başında düzenlenen sempozyum ve ayinle daha da artan şöhreti sayesinde gezginlerin Mersin gezilecek yerler listelerinin değişilmez parçalarından birisi olan kilise, aynı zamanda hac yeri olarak ziyaret ediliyor.

Bu harika coğrafyayı keşfetmek ve birbirinden etkileyici yerlerini yakından görmek için uçak bileti fırsatlarına göz atabilirsiniz.

Otobüs Bileti

1 YORUM

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here