Uçak Bileti

İnsanlık tarihine yön veren Anadolu coğrafyası tarih boyunca onlarca farklı medeniyete ev sahipliği yaptı. Avrupa, Asya ve Orta Doğu arasında önemli bir geçiş güzergahında yer alan Anadolu toprakları insanlığın önemli göçlerine, savaşlarına ve tarihe yön veren birçok olaya sahne oldu.

Zengin ve köklü bir mirasın tam ortasında yer alan Türkiye, bu zengin toraklardan çıkarılan eşi benzeri olmayan kültür varlığı ve tarihi esere sahip. Türkiye’nin müzeleri dünyanın en önemli koleksiyonları ile tüm dünyanın ilgisini çekerken, ülkemizde mutlaka ziyaret etmeniz gereken müzeler bu yazıda.

Türkiye’de Mutlaka Görmeniz Gereken Müzeler

1. Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Ankara

Dünyanın sayılı müzeleri arasında gösterilen Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi, 1997 yılında Avrupa’da Yılın Müzesi Ödülü’nü kazanarak önemini bir kez daha kanıtlayan, görkemli bir müze.

Mobil Uygulama

Ankara’da Atpazarı olarak bilinen semtte bulunan müzenin tarihi 1921 yılına uzanıyor. Atatürk’ün önerisiyle Ankara’da bir Eti Müzesi kurulma fikrinden hareket edilerek kurulan müze, bölgedeki Hitit eserlerinin Ankara’ya gönderilmeye başlamasıyla birlikte Mahmut Paşa Bedesteni ve Kurşunlu Han’ın restore edilmesiyle yeni binasına taşınmış.

Anadolu Medeniyetleri Müzesi Açılış: 08:30, Kapanış: 19:00 Müze Kart geçerli.

Ankara uçak bileti seçeneklerine göz atın.

2. Topkapı Sarayı Müzesi, İstanbul

İstanbul Sarayburnu’nda Tarihi Yarımada’da yer alan Topkapı Sarayı Müzesi, Osmanlı İmparatorluğu’nun 600 yıllık tarihi geçmişinin 400 yılında Osmanlı padişahları ve ailelerinin yaşadığı saray içerisinde konumlanıyor. En gözde zamanında içerisinde 4 binden fazla kişinin yaşadığı saray, günümüzde ülkemizin en çok ziyaret edilen müzelerinden biri.

Osmanlı İmparatorluğu’nun tarihine ve padişahların özel yaşamına tanık olmak, padişahlara hediye edilen önemli objeleri görmek, kutsal emanetler, gümüş, altın, porselen ve cam eserlerden oluşan zengin bir koleksiyonu izlemek için Topkapı Sarayı’nı ziyaret etmeniz şart.

Topkapı Sarayı Müzesi Açılış: 08:30, Kapanış: 19:00 Müze Kart geçerli.

3. Selçuk Efes Müzesi, İzmir

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Efes Antik Kenti ve çevresindeki yerleşim yerlerinden elde edilen buluntuların sergilendiği Selçuk Efes Müzesi, İzmir’e bir saat uzaklıktaki Selçuk ilçesinde bulunuyor. İlçede Efes Antik Kenti ile birlikte en çok ziyaret edilen yer olan müze çok zengin bir koleksiyona sahip.

Miken, Arkaik, Helenistik, Roma, Bizans, Selçuklu, Osmanlı dönemlerine ait 64 binden fazla eserin sergilendiği müzede sergileme kronolojik ve dönemsel sınıflandırmaya göre yapılıyor.

Selçuk Efes Müzesi Açılış: 08.30, Kapanış: 18.00 Müze Kart geçerli.

4. Zeugma Mozaik Müzesi, Gaziantep

Gaziantep’in Şehitkamil ilçesinde bulunan Zeugma Mozaik Müzesi, 2011 yılında ziyarete açıldı. Bin 700 metrekarelik mozaiği ile dünyanın en büyük ikinci mozaik müzesi unvanını taşıyan müze, Gaziantep’i ziyaret edenlerin mutlaka uğradığı yerlerden.

Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi’ndeki Çingene Kızı mozaiği müzenin en önemli eseri olarak kabul ediliyor. Eser, Zeugma’nın Mona Lisa’sı olarak adlandırılıyor.

Zeugma Mozaik Müzesi Açılış: 09.00, Kapanış: 18.00 Müze Kart geçerli.

5. Antalya Arkeoloji Müzesi, Antalya

Türkiye’nin en önemli arkeoloji müzelerinden Antalya Arkeoloji Müzesi, 1919 yılından itibaren Antalya ve çevresindeki antik kentlerden toplanan eserlerin sergilendiği, 30 bin metrekarelik sergi alanıyla dünyaca ünlü müzelerimizden.

14 sergi salonu ve açık hava sergi bölümleriyle çok sayıda Roma heykeli, Likya, Pamfilya ve Pisidya kazılarında elde edilen buluntuların sergilendiği müze 1988’de Avrupa’da Yılın Müzesi ödülünü aldı.

Antalya Arkeoloji Müzesi Açılış: 09.00, Kapanış: 18.00 Müze Kart geçerli.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here