Uçak Bileti

Okyanusya’da sıcak ve nemli tropikal iklimin hâkim olduğu bir ada ülkesi olan Tonga’yı ziyaret etmek için en uygun dönem kuru ve sıcak havanın hâkim olduğu mayıs ve ekim ayları arası. Pasifik Okyanusu’nun güneyinde konumlanan ve resmi adı Tonga Krallığı olan ülke, 169 adadan meydana geliyor. Adalarında bulunan bakir plajları ve koylarıyla tam bir tatil cenneti olan Tonga, ziyaretçilerini enfes doğal güzellikleriyle karşılıyor.

Tonga’da Görebileceğiniz 7 Yer

1. Vavau

Dalış yapmayı sevenler için etkileyici bir cazibe merkezi olan Vavau, ülkenin en popüler turistik takımadalarından biri. Şnorkelle dalış için de oldukça elverişli olan zengin sualtı yaşamıyla göz kamaştıran Vavau, masmavi sulara sahip plajları ve mağaralarıyla ünlü.

2. Tongatapu

El değmemiş doğası ve şahane görüntüsüyle büyüleyen plajlarıyla turistlerin ilgisini çeken Tongatapu, ülkenin en büyük adası konumunda. Yaklaşık 260 kilometrekare yüzölçümüne sahip olan bu adada, keyif ve huzur dolu bir tatil yapabilirsiniz.

Mobil Uygulama

3. Pangaimotu Adası

Tongapatu’dan kalkan teknelerle ulaşım sağlanan Pangaimotu Adası, mercan kayalıkları, gemi batıkları ve zengin sualtı yaşamıyla dalış tutkunlarının gözdesi. İncecik kumlara sahip plajları ve harika doğasıyla göz kamaştıran adada konaklama tesisleri de bulunuyor.

4. Nuku’aloufa

Eğer gece hayatından uzak kalmak istemiyorsanız, Tonga’da ziyaret etmeniz gerek yerlerin başında Nuku’aloufa şehri geliyor. Tarihi binaları ve yerel lezzetleri tadabileceğiniz restoranlarıyla bilinen ve ülkenin başkentliğini de üstlenen Nuku’aloufa, hareketli ve renkli yapısıyla şehir yaşamının tadını çıkarabileceğiniz bir yer.

5. Talau Dağı Milli Parkı

Ülkenin doğal güzelliklerini yakından görebileceğiniz bir doğa alanı olan Talau Dağı Milli Parkı (Mt Talau National Park), Vavau Adası’nda yer alıyor. 1995 yılında kurulan ve bölgedeki yerel yağmur ormanlarıyla çevrili olan park, doğa yürüyüşleri yapmak ve bölgedeki bitki ve hayvan türlerini keşfetmek için harika bir adres.

6. Talamahu Market

Tonga’nın yerel meyve sebzelerinin satıldığı bir Pazar alanı olan Talamahu Market, Nuku’alofa şehrinde kuruluyor. Gıda ürünlerinin yanı sıra çeşitli hediyelik parçalar ve el yapımı eşyaların da yer aldığı bu pazarda yerel halkla kaynaşma fırsatı da bulabilirsiniz.

7. Ha’atafu Plajı

Ülkenin en ünlü plajlarından biri olan Ha’atafu Plajı, masmavi suları ve incecik kumlarıyla kartpostal karelerini andıran bir görünüme sahip. Sıcak havadan bunalanların kaçış noktası olan Ha’atafu, Tonga’da tatil denildiğinde ilk akla gelen plajlardan biri.

Eğer siz de unutulmaz anılarla dolu bir tatil hayali kuruyorsanız, Okyanusya uçak bileti fırsatlarına göz atarak, bu hayallerinizi gerçeğe dönüştürebilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here