Uçak Bileti

Kuzey Amerika’da Venezuela’nın kuzeydoğusunda, Atlantik Okyanusu’nun da batısında konumlanan Martinique, Fransa’nın Karayip Denizi’ndeki eski sömürge adalarından. Ülkesine seyahat etmek isteyen Türk vatandaşlarından vize talep eden bu yarı özerk ülkeye gittiğinizde, yaşamın sakinliği, enfes doğa manzaraları ve masmavi suların göz kamaştıran güzelliği karşısında büyülenebilirsiniz. Arkadaşlarınızla, ailenizle ya da sevgilinizle yapacağınız seyahatlerde ruhunuzu dinlendiren bu ülkede, dalış, su sporları ve doğa yürüyüşleri gibi çeşitli aktiviteleri yaparak keyifli zamanlar geçirebilirsiniz.

Martinique’de Görebileceğiniz Yerler

1. Les Anses d’Arlet

Kağlumbağaları, şahane plajları ve dinlendirici atmosferiyle adanın huzur veren noktalarından biri olan Les Anses d’Arlet, yüzmeyi ve şnorkel kullanmayı sevenlerin en sık ziyaret ettiği koylardan.

2. Sainte Anne

Deniz kenarındaki restoranları, muazzam manzarası ve huzurlu atmosferiyle adanın en güzel yerleri arasındaki Sainte Anne, şirin bir sahil kasabası. Martinique tatilinize renk katacak olan bu kasabayı görmeden adadan ayrılmamalısınız.

Mobil Uygulama

3. Fort de France

Ülkenin başkenti Fort de France, Martinique’de ziyaret edilen yerlerin başında geliyor. Konaklama tesisleri ve restoranlar bakımından adanın diğer bölgelerine göre daha zengin olan şehir, biraz bakımsız ve karmaşık bir görünüme sahip olsa da görülmeye değer.

4. Sainte-Luce

Yaklaşık 10 bin kişinin yaşadığı küçük bir sahil kasabası olan Sainte-Luce, Martinique’nin Fransız denizaşırı bölümünde yer alıyor. Sainte-Luce kasabasına gittiğinizde sevimli plajları ve Trois-Rivieres köyünü görmeyi ihmal etmeyin.

5. Les Trois Îlets

Su sporlarına ilgi duyan gezginlerin ve tatilcilerin gözdesi olan Les Trois Îlets, adanın en popüler turistik yerleşimlerinden. Rüzgarlı havası, berrak ve tertemiz sulara sahip plajlarıyla göz alan kasaba, hareket ve eğlenceden hoşlananları cezbediyor.

6. Le Morne Rouge

Saint-Pierre şehrinde yer alan Le Morne Rouge, nefis doğasıyla öne çıkan bir kasaba. Şehir yaşamından uzaklaşıp, daha dingin bir yere kaçmak isteyenlerin uğrak adresi olan bu kasaba, tatil süresince bungolov evlerde konaklamak isteyenler için oldukça cazip.

7. Caravelle Yarımadası

Caravelle Yarımadası; sarp kayalıklara sahip bölgeleri, ormanlık alanları, bakir ve korunaklı koyları ile ülkedeki bitki ve hayvan türlerini keşfetmek isteyenlerin mutlaka görmesi gereken bir yer.

8. Pelee Dağı

En son 1932 yılında püsküren bir yanardağ olan Mount Pelée (Pelée Dağı), 1397 metre yüksekliğe sahip. Adaya gittiğinizde, Atlantik Okyanusu ve Karayip Denizi’nin muhteşem panoramik manzarasını izleyebileceğiniz bu dağ çevresindeki trekking turlarına katılabilirsiniz.

Eğer siz de bu harika Karayip adasını ziyaret etme hayalleri kuruyorsanız, Martinique uçak bileti fırsatlarına göz atarak, hayallerinizi gerçeğe dönüştürebilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here