Uçak Bileti

Türkiye binlerce yıllık köklü tarihi, topraklarında yaşayan sayısız medeniyetin izlerini taşıyan zengin kültürü, eşine az rastlanan güzellikteki mimari yapıları, görkemli antik kentleri, muhteşem doğal güzellikleri ve misafirperver insanlarıyla dünyanın en önemli turizm destinasyonları arasında. Kozmopolit şehirleri ve huzur dolu atmosferleriyle ruhunuzu dinlendiren şirin köyleriyle de oldukça cazip bir ülke olan Türkiye yaz aylarını keyfe dönüştüren şahane plajlarıyla da ünlü. Her şehrinde birbirinden harika tarihi yapılar ve kültürel mekânlar saklayan bu coğrafyada görülmesi gereken yerleri bir yazıya sığdırmak zor olsa da gezip görmeye yeni başlayacaklar için bazı küçük ipuçları hazırladık.

Türkiye’de Görebileceğiniz 10 Yer

1. Nemrut Dağı

Dünyada gündoğumu ve günbatımı manzarasını izleyebileceğiniz en harika yerlerden biri olan Nemrut Dağı, 2 bin 150 metre yüksekliğe sahip. Nemrut Dağı’na çıktığınızda Antiochos Tümülüsü ile binlerce yıllık tarihi heykel ve kalıntıları görmeyi de ihmal etmeyin.

2. Göbeklitepe

Dünyanın en eski tapınağı olarak bilinen Göbeklitepe, Şanlıurfa’ya 15 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Günümüzden yaklaşık 12 bin yıl önce inşa edilen Göbeklitepe’de, Çanak Çömlek Öncesi Neolitik A Dönemine (M.Ö 9600 – 7300) ait 20 tapınak olduğu biliniyor. Bazıları hala yer altında bulunan bu üzeri açık tapınakların çevresindeki araştırma ve kazılar devam ediyor.

Mobil Uygulama

3. Anıtkabir

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün naaşının ve çeşitli kişisel eşyalarının sergilendiği müzelerin yer aldığı bir anıt mezar olan Anıtkabir, Ankara’nın Anıttepe semtinde yer alıyor. İnşaatına 9 Ekim 1944 tarihinde başlanan ve 750 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulan bu görkemli yapı, 1 Eylül 1953 yılında tamamlandı.

4. Tarihi Yarımada

Topkapı Sarayı, Ayasofya, Sultanahmet Camii, Yere Batan Sarnıcı gibi önemli yapıların yer aldığı İstanbul’daki Tarihi Yarımada bölgesi, UNESCO Dünya Mirası Listesinde bulunuyor. Her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği bu yapılar, muhteşem mimarileriyle göz kamaştırıyor.

5. Efes Antik Kenti

İzmir’in Selçuk ilçesinde yer alan Efes Antik Kenti, Klasik Yunan döneminde İyonya’nın on iki şehrinden biriydi. Antik Çağın uygarlık merkezi olarak da anılan bu antik kent, Helenistik ve Roma Döneminin gelişmiş mimarisini gözler önüne seriyor.

6. Pamukkale

Bembeyaz görüntüler oluşturan travertenleri ve şifalı sularıyla Denizli’nin en ünlü turistik noktalarından biri olan Pamukkale, dünyanın dört bir yanından gelen turistleri ağırlıyor. Bir dönem kirlilik nedeniyle belirli yerleri ziyarete kapatılan bu doğa harikası, günümüzde eski güzelliğine kavuşmuş durumda.

7. Sümela Manastırı

Trabzon’un Maçka ilçesi sınırlarında bulunan Sümela Manastırı’nın, Bizans İmparatoru I. Theodosius zamanında (375–395) Atina’dan gelen Barnabas ve Sophronios isimli iki rahip tarafından inşa edildiği düşünülüyor. Kaya kilisesi, şapelleri, kütüphanesi ve çeşitli amaçlar için kullanılan odalarıyla enfes bir mimariye sahip olan bu manastır, Karadağ’ın eteklerindeki sarp bir kayalık üzerine kurulu.

8. Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi

Dünyanın ikinci büyük mozaik müzesi olan Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi, birbirinden etkileyici mozaik eserlerin sergilendiği bir mekân. Müzenin en önemli ve popüler parçası ise özel karanlık bir odada sergilenen Çingene Kızı adı verilen mozaik. Haftanın her günü ziyarete açık olan bu müzeye giriş ücreti ise 15 TL.

9. Şanlıurfa Balıklıgöl

Şanlıurfa Balıklıgöl, Halil-ür Rahman Gölü’nün hemen güneyinde, Urfa Kalesinin önünde yer alıyor. 150 metrekare genişliğindeki bu gölün derinliği ise 3-5 metre arasında değişiyor. İçinde sazan balıklarının yüzdüğü Balıklıgöl’ün, İslam peygamberi Hz. İbrahim’in ateşe atıldıktan sonra düştüğü yer olduğu da rivayet ediliyor. Bu nedenle göl içinde yüzen balıklar da halk arasında kutsal olarak kabul edilir ve yenilmez.

10. Tarihi St. Pierre Kilisesi

Dünyanın ilk mağara kilisesi olarak bilinen Tarihi St. Pierre Kilisesi, Hatay’ın Habib-ün Neccar Dağı (Stauris Dağı) eteklerinde inşa edildi. Hz. İsa’nın 12 havarisinden biri olan St.Pierre’in adını taşıyan bu kilise, 1963 yılında Papa VI. Paul tarafından Hristiyanların Haç yeri olarak ilan edildi.

Eğer siz de Türkiye’nin bu göz alıcı güzelliklerini daha yakından görmek istiyorsanız, uçak biletinizi alıp, seyahat hazırlıklarınıza hız kazandırabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here