Uçak Bileti

İspanya‘da İber Yarımadası’nın doğusunda bulunan Malaga, Endülüs Özerk Topluluğu içerisinde yer alan bir liman şehri. Ünlü ressam Pablo Picasso’nun da doğum yeri olan bu şehir Endülüs etkisiyle kültürel, iklimi ve coğrafi konumu sayesinde doğal çeşitliliğe sahip. Yılın 300 gününü güneşli geçiren Malaga, gezilecek yerler bakımından oldukça zengin ve etkileyici bir coğrafya. Tertemiz plajları ve 2000 yıllık kültürel mirasıyla görenleri kendine hayran bırakan bu şehir, yürüyerek keşfedebileceğiniz kadar ufak ama çok şirin bir yerleşim yeri.

Malaga’da Görmeniz Gereken 5 Yer

1. Castillo de Gibralfaro

Castillo de Gibralfaro (Gibralfaro Kalesi), Malaga Dağları’nın uzantısı olan bir tepe üzerine Cordoba Halifesi 3. Abd-al-Rahman tarafından 929 yılında inşa ettirildi. Adını yerine yapıldığı Fenike deniz fenerinden alan askeri yapı, günümüzdeki haline Granada Sultanı 1. Yusuf’un talimatlarıyla gerçekleştirilen yenileme çalışmalarının sonucunda gelmiş. Deniz seviyesinden 130 metre yükseklikteki kaleyi haftanın 7 günü ziyarete açık.

2. Alcazaba de Malaga

Alcazaba de Malaga (Alkazaba Kalesi), 11. yüzyılın başlarında Hammudi Hanedanı tarafından inşa ettirildş. Adını kale kelimesinin Arapça karşılığından alan bu yapının girişinde, taşlarının bir kısmı inşa sürecinde kullanılan Roma tiyatrosunun kalıntısı yer alıyor. Günümüzde arkeoloji müzesine ev sahipliği yapan kale, yüksek konumu sayesinde şehrin ve Akdeniz’in nefes kesen manzarasını gözler önüne seriyor.

Mobil Uygulama

3. Malaga Cathedral

Dış kısmı Barok, iç kısmı ise Rönesans stilli Malaga Cathedral (Malaga Katedrali), Diego de Siloe’nin çizimleri esas alınarak, Alkazaba ve Gibralfaro kalelerinin yıkılan bölümlerinin üzerine inşa edildi. Yapımı 1528’de başlayıp, 1782’de biten katedral ikinci kulesi bitirilmediği için yerel halk tarafından La Manquita (Tek Kollu Kadın) olarak adlandırılıyor. Katedralin içerisinde 16. ve 19. yüzyıllar arasında yapılmış dini resimlerin, heykellerin ve el yazmalarının sergilendiği bir müze de hizmet veriyor.

4. Teatro Romano

Milattan önce 1. yüzyılda inşa edilen Teatro Romano (Roman Theatre), Alkazaba Kalesi’nin girişinde yer alıyor. Kentin en eski tarihi yapısı olarak kayıtlara geçmiş tiyatro, kentin Roma egemenliğinde olduğu dönemden kalan tek yapı konumunda. Parçaları kale yapımında kullanıldığı için yapısal özelliğinin bir kısmını kaybeden tiyatronun 2010 yılında açılan ziyaretçi merkezinden tarihi bilgiler öğrenebilir, çevreden çıkarılan el aletlerini ve seramik eşyaları inceleyebilirsiniz.

5. Fundacion Picasso

Pablo Ruiz Picasso Vakfı’nın genel merkezine de ev sahipliği yapan Fundacion Picasso (Picasso Doğum Yeri Müzesi), Merced Meydanı’nda bulunuyor. Dünyaca ünlü ressamın, doğduğu yıl olan 1881’den 1884’e kadar yaşadığı bina içerisinde hizmet veren müzede Picasso’nun yanı sıra Miró, Chagall ve Max Ernst gibi önemli isimlerin çizimlerinin yer aldığı kitaplar sergileniyor. Müzede ana serginin dışında yıl içerisinde çok sayıda kültürel aktivite düzenleniyor.

Siz de bu şehri merak ediyor ve seyahat anılarınıza yenilerini eklemek istiyorsanız Malaga uçak bileti kampanyalarına göz atabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here