Uçak Bileti

Orta Avrupa’da, İsviçre ve Avusturya arasında yer alan Lihtenştayn, 160 km²’lik yüzölçümüyle dünyanın en küçük ülkelerinden biri. 125 kişiden oluşan küçük bir askerî birlikle korunan ülkede yaşayan Türk uyruklular, İsviçreli, Avusturyalı, İtalyan ve Almanlardan sonra en büyük beşinci yabancı grubunu oluşturuyor. Ren Vadisi ve Alp Dağları manzarasıyla kayak ve outdoor sporları sevenlerin ziyaret listesinde ilk sıralarda olan Lihtenştayn’ın en önemli şehirlerini Vaduz ve Balzers oluşturuyor.

Şahane mimarisini çizgi film setini evlerin, şatoların ve kiliselerin oluşturduğu, sakin ve huzurlu bir ülke olan Liechtenstein, İsviçre ve Avusturya’nın arasında düzlük bir alana kurulu olsa da Avusturya tarafına geçtiğiniz anda sizi heybetli karlı dağlar karşılıyor. Gayri safi milli hasılasıyla Avrupa‘nın en zengin ülkesi olan Liechtenstein’ın refahını, her adımınızda hissediyorsunuz.

Avrupa’da Mini Mini Bir Ülkecik, Lihtenştayn 

Milli sporu kayak olan, yüksek rakımlı ve genel olarak ılık bir iklime sahip Liechtenstein’da kış ayları kar yağışlı ve soğuk geçiyor. Liechtenstein’ı Alp Dağlarında kayak yapmak için ziyaret etmek isteyenler ise genellikle, Kasım ayından itibaren baharın kendini hissettirdiği Nisan ayına dek oldukça ideal olan dönemi tercih ediyor. Gezmek için geliyorsanız da ilkbahar mevsimi sonundan sonbaharın ortalarına dek iklim oldukça müsait. Zira Liechtenstein’da yeşilinin her tonuna rastlamak mümkün.

Ülkenin en büyük şehri olan başkent Vaduz, minicik bir kent olmasına karşın 30’dan fazla bankaya ev sahipliği yapıyor. Şehrin ana ve en önemli caddesi olan Peter Kaiser Caddesi ve sokaklarında pek çok heykelle süslü. Vanduz’un birbirine yürüme mesafesinde olan Prensin Bağları, Şarap Üretim Merkezi, Liechtenstein Ulusal Müzesi, St. Florin Katedrali, Posta Pulları Müzesi, Çağdaş Sanat Müzesi (Kuntmuseum) gibi gezilecek pek çok yeri bulunuyor. 14. Yüzyıla ait Vanduz Şatosu’ndan şehrin mükemmel panoramik manzarasını izleyebilirsiniz. Ülkede ve özellikle de Vanduz’da gezerken veya herhangi bir yerde yemek yerken önemli bürokratları, hatta bakanları yan masanızda görmeniz mümkün. Tarihi 18. yüzyıla uzanan Vanduz’da Balzers Kalesi de mutlaka ziyaret edilmeli.

Mobil Uygulama

Resmi dili Almanca olan Liechtenstein’ın küçük ama sevimli kasabası Balzers ise, güzelliği ile göz alan kilise şatoya ev sahipliği yapıyor. Schellenberg ve Triesenberg ise bölgede görülebilecek yerler arasında.

Almanya, Avusturya ve İsviçre mutfağından esintiler taşıyan Liechtenstein mutfağı kendine has bir yemek kültürü olmasa da oldukça çeşitli. Diğer yandan 2 Türk restoranı bile var.

Liechtenstein’a nasıl gidilir?

Liechtenstein’a ülkemizden direk uçuş bulunmadığından, en yakın havalimanlarının bulunduğu Zürih veya Avusturya Feldkirch’e uçup, bu şehirlerden karayolu ile veya demiryolu aracılığı ile Liechtenstein’a ulaşabilirsiniz. Bu şirin ülkeyi keşfetmek için tek yapmanız gereken bir Zürih uçak bileti almak!

Kayak merkezi kış sporlarıyla ünlü, Avrupa’nın en küçük ülkelerinden Liechtenstein’da ayrıca, Liechtenstein Center ve Schadler Seramik Müzesi’ni de ziyaret edebilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here