Uçak Bileti

Yaklaşık iki buçuk milyon kişinin yaşadığı küçük bir Afrika ülkesi olan Lesotho, uzun yıllar Birleşik Krallık hâkimiyeti altında kaldıktan sonra 1868 yılında bağımsızlığını ilan etti. O döneme kadar Basutoland ismiyle bilinen ülke, topraklarının büyük bölümünü kaplayan yüksek tepeler ve dağlar nedeniyle Gökyüzündeki Krallık (The Kingdom in the Sky) olarak da nitelendiriliyor. Lesotho’yu diğer Afrika ülkelerinden ayıran en önemli özelliği ise ülke sınırlarının tamamının Güney Afrika Cumhuriyeti ile çevrili olması. Zira Lesotho ve Güney Afrika Cumhuriyeti arasında 909 kilometre uzunluğunda bir sınır var. Coğrafi konumunun yanı sıra doğal güzellikleri ve vahşi yaşamıyla da adından söz ettiren bu ülkeyi ziyaret etmek için en uygun zaman ise yaz aylarının yaşandığı kasım ve mart ayları arasındaki dönem.

Lesotho’da Görebileceğiniz 6 Yer

1. Caledon Nehri

Lesotho’nun başkenti Maseru’nun ana su kaynağı olan Caledon Nehri’nin (Caledon River) toplam uzunluğu yaklaşık 480 kilometreyi buluyor. Üzerinde kano gibi çeşitli su sporu faaliyetlerinin düzenlendiği bu nehir, haftasonunda eğlenceli zamanlar geçirmek isteyen yerel halkın ve turistlerin en sık ziyaret ettiği yerlerden.

2. Maletsunyane Şelalesi

Maletsunyane Şelalesi (Maletsunyane Fall), Semonkong kasabası yakınlarında yer alıyor. Maletsunyane Nehri üzerinden dökülen şelale 192 metre yüksekliğe sahip. Afrika’nın en yüksek mesafeden dökülen şelalesi olarak da bilinen Maletsunyane Şelalesi, görkemli görüntüsü ve çevresini saran vadiyle muhteşem bir uyum oluşturuyor.

Mobil Uygulama

3. Katse Vadisi

Katse Vadisi (Katse Valley), Maseru’da yer alan bir doğal güzellik. Uzun yürüyüşler yapmaktan ve doğayla iç içe olmaktan hoşlananları cezbeden bu bölge, bakir doğası ve şelaleleriyle göz kamaştırıyor.

4. Thabana Ntlenyana Dağı

Maceraperest dağcıların en sevdiği yerlerden biri olan Thabana Ntlenyana Dağı, ülkenin en yüksek dağı olmasıyla ünlü. 3482 metre yüksekliğindeki bu dağ, zirvesinden görünen unutulmaz manzarasıyla dağcıların hayallerini süslese de bu zorlu parkuru tamamlayıp zirveye ulaşmak çok da basit değil.

5. Afriski Mountain Resort

Drakensberg-Maluti Dağları’nda bulunan Afriski Mountain Resort, kış sporlarına elverişli yapısıyla ünlü bir turizm merkezi. Çevresindeki yürüyüş rotaları, dağ bisikleti, off-road ve kayak parkurlarının yanı sıra konaklama ve yeme-içme tesislerinin de yer aldığı Afriski Mountain Resort, kış soğuklarını fırsata çevirmek için oldukça keyifli bir adres.

6. Sehlabathebe Ulusal Parkı

Sehlabathebe Ulusal Parkı, yükseklikliğiyle nefes kesen uçurumları, şelaleleri ve kaya sanatı örneklerinin yer aldığı noktalarıyla ülkenin görülmeye değer yerlerinden. 1969 yılında ulusal park ilan edilen bu bölge, yaklaşık 70 kilometrekarelik bir alanı kaplıyor.

Eğer siz de Afrika kıtasının güneyinde yer alan bu küçük ama şirin ülkeyi görmek istiyorsanız, Afrika uçak bileti fırsatlarına göz atabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here