Uçak Bileti

Kütahya gezilecek yerler içinde görmeniz gereken en önemli yapılardan biri Çinili Camii. Kütahya’nın merkezinde yer alan camii hem dış hem de iç mimarisiyle dikkat çekiyor. Mimarisi çinilerle süslü olduğu için bu ismi almış. Camii Orta Asya’dan günümüze Türklerin İslam mimarisinin yansıması niteliğinde.

Camii şu an ibadete ve ziyarete açık değil. Zeminde yaşanan sorunlardan dolayı ziyarete kapatılmış. Sorunun caminin yıkılıp yeniden yapılmadan çözülebilmesi için yollar aranmış. Çünkü bu yıkıma kimse rıza göstermemiş. Hem de yapılan yeni cami aslının bir replikası olmaktan öteye geçemeyeceği için karar süreci epey uzun sürmüş. Ancak nihayet süreçte sona gelindiğini ve caminin 2023 yılında yeniden ibadete açılacağını duyurdular.

Kütahya Çinili Camii Hakkında Bilgi

Kütahya Çinili Camii Hakkında Bilgi

Çinili Camii, dünyada bile eşi benzeri olmayan bir yapı. Kütahya’nın simgesi olan Çinili Cami’nin tüm iç duvarları ve dış yüzeyi Kütahya çinileriyle kaplı. Cami, yapısı, tarzı ve süsleme üslubuyla Orta Asya Türk mimarisinden esintiler yansıtıyor.

Caminin sekizgen iki katlı ve tek kubbeli ana gövdesi var. Caminin dış yüzü özel üretim mavi Kütahya çinileriyle süslü. Türk motiflerinin kullanıldığı süslemeleri oldukça özgün. Çinili Camiyi ziyaretinizin ardından, Kütahya Kalesi’ni, Çini Müzesi’ni, Dumlupınar Müzesi’ni ve Dumlupınar Şehitliği’ni de ziyaret edebilirsiniz.

Mobil Uygulama

Çinili Camii Nerede?

Çinili Camii Kütahya’nın merkezinde Maltepe mahallesinde bulunuyor. Oluşan hasarlar nedeniyle 2018 yılında ibadete kapatılmıştı camii. Restorasyon ile ilgili proje aşaması tamamlanmış. Uygulama aşamasından sonra 2023 yılında yeniden ibadete açılacağı söyleniyor.

  • Kütahya Çinili Camii konumu burada.

Kütahya Çinili Camii Tarihçesi

Camii, Ressam ve Neyzen Ahmet Yakupoğlu tarafından 1973 yılında yaptırılmış.

Bu tarihi camiiyi ziyaret etmek için tek yapmanız gereken Kütahya uçak bileti almak. Ayrıca Kütahya ile ilgili yazdığım diğer yazılarımı da mutlaka okuyun.

Kütahya Gezilecek Yerler

Aizanoi Antik Kenti

Kütahya Kalesi

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here