Uçak Bileti

Moroni, Mutsamudu, Fomboni, Ouani ve Domoni gibi şehirleriyle bilinen ve nüfusunun yüzde 99’u Müslüman olan Komorlar, Hint Okyanusu içerisinde yer alan Grande-Comore (Büyük Komor Adası), Anjouan ve Moheli adalarından oluşan bir takımada ülkesi. Genellikle nemli ve sıcak iklimin hakim olduğu bu ülke, masmavi sulara sahip büyüleyici plajları, enfes doğal güzellikleri ve dalış meraklılarını kendine hayran bırakan dalış noktalarıyla Afrika’nın en güzel tatil adreslerinden biri.

Komorlar’da Görebileceğiniz 6 Yer

1. Karthala Dağı

Komorlar’ın en yüksek noktası olarak bilinen Karthala Dağı, dünyanın en büyük ve en tehlikeli aktif yanardağlarından. Etrafı yemyeşil ormanlarla kaplı bu dağ, ülkenin doğal güzelliklerini keşfetmek isteyenlerin ve tırmanış sporuyla ilgilenenlerin gözde ziyaret noktalarından biri ama hala aktif olan bu volkanik dağın ne zaman patlayacağı bilinemediğinden tedbirli olmakta yarar var.

2. Moheli

Büyük Komor Adası’nın güneyinde yer alan Moheli, devasa kaplumbağaların ve yarasaların yaşadığı bakir doğa alanları, trekking tutkunlarını cezbeden rotaları ve görkemli baobab ağaçlarıyla ünlü. Ayrıca biraz şanslıysanız, buraya gittiğinizde okyanusta yüzen balinaları ve yunusları görme ihtimaliniz de var.

Mobil Uygulama

3. Moheli Marine Park

Moheli Marine Park (Moheli Deniz Parkı), Komorlar’daki ilk milli park. 1998 yılında kurulan ve adanın güneyinde yer alan bu park, biyoçeşitlilik bakımından oldukça zengin bir doğa alanı. 404 kilometrekarelik bir alanı kaplayan Moheli Marine Park, bölgedeki doğal güzelliklerin korunması ve sürdürülebilirliği için oldukça önemli.

4. Old Friday Mosque

The Ancienne Mosquée du Vendredi (Old Friday Mosque), Türkçesi Eski Cuma Camisi olan bir ibadethane. Şehirde fotoğraf çekmek isteyenleri cezbeden bu cami modern görüntüsünün yanı sıra enfes manzarasıyla da ünlü.

5. Moroni Beach

Ülkenin başkenti olan Moroni şehrinde bulunan birbirinden güzel plajlar arasından en ünlüsü olan Moroni Beach, güneşin ve masmavi sularda yüzmenin tadını çıkarmak için harika bir yer. Eğer siz de hem dinlenmek hem de şahane bir atmosfere tanık olmak istiyorsanız, Moroni Beach’e mutlaka uğramalısınız.

6. Lake Dziani Boudouni

Lake Dziani Boudouni, 30 hektarlık alana sahip sahip bir krater gölü. Okyanusla bağlantısı olan bu göl, çevresindeki zengin kuş popülasyonu ile kuş gözlemciliğine ilgi duyan gezginlerin gözdesi. Uluslararası Öneme Sahip Sulak Alan statüsündeki bu göl, ülkenin görülmeye değer yerlerinden.

Komor kültürünü, altın renkli bakir plajları, bölgenin ilginç geleneklerini ve göz kamaştıran doğal güzelliklerini görme hayali kuranlar, Komorlar uçak bileti fırsatlarını değerlendirerek, bu nefis coğrafyayı keşfetmeye başlayabilir.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here