Uçak Bileti

Kuzey Amerika coğrafyasında Büyük Britanya’ya bağlı bir ada ülkesi olan Cayman Adaları, Karayipler’de Küba‘nın güneyinde Jamaika‘nın kuzeybatısında konumlanıyor. Tertemiz ve berrak sulara sahip plajlarının yanı sıra zengin canlı yaşamıyla göz kamaştıran dalış noktalarıyla da ünlenen Cayman Adaları, huzur dolu bir tatil için oldukça ideal bir adres. İşte bu harika tatil cennetinde görebileceğiniz yerlerden bazıları.

Cayman Adaları’nda Görebileceğiniz 6 Yer

1. Seven Mile Plajı

Grand Cayman Adası’nın batı ucunda yer alan 9 kilometre uzunluğunda bir plaj olan Seven Mile Plajı, berrak suları ve incecik kumlarıyla biliniyor. Çevresinde konaklama yapabileceğiniz çok sayıda otelin de hizmet verdiği plaj, şnokel dalışı ve bot gezileri için de uygun. Yüzmenin ve güneşlenmenin tadını çıkaracağınız bu plaj, adanın en ünlü tatil noktalarından biri.

2. Queen Elizabeth II Botanik Parkı

Ülkenin nefis doğasını keşfedebileceğini bir doğa alanı olan Queen Elizabeth II Botanik Parkı, 1994 yılında 65 dönümlük bir alan üzerine kuruldu. Grand Cayman Adası’nın Kuzey Yakası Bölgesi’nde yer alan bu bahçede rengârenk çiçekler ve bitki türleri arasında keyifli bir gezi yapabilirsiniz.

Mobil Uygulama

3. Pedro James Kalesi

Tarih boyunca maruz kaldığı doğal afetler ve yangınlar sebebiyle çeşitli hasarlar alan Pedro James Kalesi (Pedro St. James Castle), ülkede görebileceğiniz en eski yapı. 1790 yılında inşa edilen bu tarihi kale, günümüzde müze olarak kullanılan bir bölüme de sahip.

4. Cayman Adaları Kaplumbağa Çiftliği

West Bay’de bulunan Cayman Adaları Kaplumbağa Çiftliği, ülkenin en çok ziyaretçi çeken yerleri arasında. 16 bini aşkın deniz kaplumbağasına ev sahipliği yapan bu hayvan çiftliğinde kaplumbağaların yanı sıra bölgede yaşayan egzotik kuşları da görebilirsiniz.

5. Cayman Adaları Ulusal Müzesi

Cayman Adaları Ulusal Müzesi (Cayman Islands National Museum), başkent George Town’da bulunuyor. Eğer adanın kültürel dokusu ve tarihi geçmişi hakkında merak ettiğiniz şeyler varsa Cayman Adaları Ulusal Müzesi’ne giderek müzede sergilenen etkileyici eserleri ve eşyaları daha yakından inceleyebilirsiniz.

6. Mastic Yolu

Black Mangrove bataklığı ve ormanlık alanı kaplayan Mastik ağaçlarıyla ünlü olan Mastic Yolu (Mastik Trail), doğa yürüyüşü yapmayı seven gezginlerin uğrak adreslerinden. Yaklaşık üç kilometre uzunluğundaki bu yolu ve vahşi yaşamın hüküm sürdüğü ormanlık alanı görmek için rehberli turlara katılabilirsiniz. Ülkede, heyecan ve adrenalin dolu zamanlar geçirmek için burayı mutlaka görmelisiniz.

Bu Kuzey Amerika ülkesine gitmek isteyen Türk vatandaşlarının vize alması gerekiyor. O nedenle Cayman Adaları uçak bileti alıp seyahat hazırlıklarınıza başlamadan önce vize işlemlerinizi tamamlamayı unutmayın.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here