Uçak Bileti

İç Anadolu Bölgesi’nin en büyük şehirlerinden Kayseri, kent merkezindeki tarihi ve mimari güzellikleriyle birlikte çok zengin doğal mirasa sahip. Gezilip görülmeyi sonuna kadar hak eden Kayseri, İç Anadolu Bölgesi’nin güney bölümünde, Toros Dağları’nın sırtını yasladığı coğrafyada yer alıyor.

Tarih boyunca Anadolu’nun en önemli ticaret merkezlerinden biri olan Kayseri, Kapadokya’ya olan yakın konumu, Erciyes Kayak Merkezi, Kapuzbaşı Şelaleleri, Sultan Sazlığı ve Aladağlar Milli Parkı gibi muhteşem rotalara sahip. Zengin mutfağı ve hoş otelleri kenti ziyaret etmek için diğer sebepler arasında.

Kayseri, şehir merkezindeki tarihi ve mimari güzelliklerinin yanı sıra, çevresindeki doğal güzellikleriyle de bilinmeyi, gezilip görülmeyi sonuna kadar hak eden, kadim bir Orta Anadolu kenti. Bulunduğu konum itibarı ile İç Anadolu’nun güney bölümü ile Torosların birbirine yaklaştığı yerde, tarih boyunca Anadolu’nun önemli ticaret merkezlerinden biri olan Kayseri, başta Erciyes Dağı be Kapadokya’ya yakınlığı itibarı ile oldukça avantajlı.

Kayseri uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Kayseri Çevresinde Gezilecek Yerler

1. Erciyes Dağı

Kayseri’de şehrin dört bir yanında ismi kullanılan Erciyes, en önemli sembollerden biri. 3 bin 196 metre uzunluğundaki volkanik dağ, ülkemizin başlıca kayak merkezleri arasında gösteriliyor. Orta Anadolu’nun en yüksek dağı olan Erciyes’te kayak, dağcılık, trekking gibi sporlar yapılabiliyor. Kış ve kayak mevsimi dışında bölgenin önemli mesire alanlarından birine dönüşen dağ, piknikçilerin rotasına giriyor.

2. Talas

Kayseri’ye yalnızca 8 km mesafede bulunan Talas ilçesi, MÖ 1,500’lü yıllardan itibaren başlayan yerleşim boyunca farklı medeniyetlerin izlerini taşıyor. Bir dönem İran’dan kaçan Ermenilerin yerleştiği Talas, farklı kültürlerin mimari yapılarının örnekleri ile tam bir hoşgörü kenti görünümünde. Büyük bağ evi, villa ve taş konakların bulunduğu Talas, muhteşem Erciyes Dağı manzarasına sahip. Temiz havası, yeşil doğası ile Kayserililerin özellikle hafta sonlarında kaçamak yapmak için tercih ettiği Talas, keyifli bir rota.

3. Sultan Sazlığı Milli Parkı

Kayseri’nin 70 km güneyinde, Develi Ovası’nın merkezinde yer alan Sultan Sazlığı Milli Parkı, Erciyes Dağları’nın eteklerinde, sazlıklarla kaplı bir tatlı su bataklığı. Sayısız kuş türüne ev sahipliği yapan milli park içerisinde Tuzlu Göl, Yay Göl, Çöl Göl ve Söbe Gölü bulunuyor.

4. Kapuzbaşı Şelaleleri

Kayseri’ye özel araçla 2 saatlik mesafede yer alan Yahyalı ilçesinde bulunan Kapuzbaşı Şelaleleri, Aladağlar Milli Parkı sınırları içerisinde konumlanıyor. Tortum, Düden ve Manavgat şelalelerinden daha büyük olan Kapuzbaşı, Aladağlar’ın zirvesindeki kar ve buz kütlelerinden besleniyor.

Beş büyük, iki de küçük şelaleden oluşan Kapuzbaşı Şelaleleri’nin yüksekliği 40 ile 80 metre arasında değişiyor. Kapuzbaşı Köyü yakınındaki vadiden dökülerek Zamantı Nehri’ni besleyen 7 şelale Türkiye’nin en etkileyici görsel karelerini yakalayabileceğiniz muhteşem bir durak. 100’den fazla göl ve birçok şelale bulunduğu Aladağlar Milli Parkı’nın şelaleler bölgesi doğal sit alanı.

5. Tekir Yaylası

Tekir Yaylası, Kayseri’nin en önemli doğa merkezlerinden biri. Deniz seviyesinden 2 bin 215 metre yükseklikte yer alan yayla, Kayseri’den ise bin 200 metre yükseklikte. Erciyes Dağı’nın kuzeyinde 700 metre uzunluğundaki dağ buzuluna da ev sahipliği yapan yayla kış sporları merkezi de var.

6. Ağırnas

Mimar Sinan’ın doğduğu ve bir dönem yaşadığı Ağırnas, ünlü mimarın müze evine ev sahipliği yapan bir belde. Yüzyıllardır Kayseri ve çevresinin en iyi taş ustalarının yetiştiği yer olarak bilinen Ağırnas’ın taş ustalığını yansıtan mimarisi etkileyici güzellikte.

Yerin üstü kadar yer altında da labirenti andıran yeraltı şehirlerinin bulunduğu Ağırnas’ta tarihi konakların yer altından birbirine bağlandığı gizemli galeriler ve yaşam alanları var. Aşağıpınar mevkiinde bulunan Ağırnas Yeraltı Şehri, mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerden.

7. Kapadokya

Kayseri’den yalnızca 1.5 saatlik bir yolculukla ulaşılabilen Kapadokya, Türkiye’nin dünyaca ünlü turizm markası çok özel bir coğrafya. Gökyüzüne doğru yükselen Peri Bacaları’nın muhteşem görüntüsünün hakim olduğu Göreme ve Ürgüp her yıl yüzbinlerce ziyaretçiyi ağırlıyor. Kayaların içine oyulmuş yerleşim yerleri, yeraltı şehirleri, çok güzel ve benzersiz lüks butik otelleri ve gökyüzünü bir şölene dönüştüren balon turları Kapadokya’ya cazibe merkezi haline getiriyor. Enfes bir seyahat deneyimi için en iyi seçeneklerden biri olan Kapadokya, romantizm, macera ve doğayı bir arada barındırıyor. 4 mevsim gidilebilecek bir güzel köşemiz burası.

8. Tuz Gölü

Ankara, Konya ve Aksaray şehirleri arasında konumlanan Tuz Gölü, Türkiye’nin en büyük ikinci gölü unvanını taşıyor. Türkiye’nin tuz ihtiyacının yarısına yakınını karşılayan göl, büyüleyici buz mavisi rengine sahip. Özellikle yaz aylarında artan buharlaşmanın etkisiyle, ziyaretçilerini şaşırtan, bembeyaz bir çöle dönüşen göl yüzeyi, harika bir seyahat deneyimi için bölgenin en güzel seçeneklerinden. Kayseri’ye 2,5 saat uzaklıktaki göl, bölgeye gelenlerin mutlaka görmesi gereken doğal güzellikler arasında gösteriliyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here