Uçak Bileti

Seyahat etmek yeni insanlar ve yeni yerler görmek için muhteşem bir fırsat olduğu kadar aynı zamanda insanın kendisini keşfetmek için de büyük bir şans, eğer yalnız seyahat ediyorsanız!

Kadınlar tek başına seyahat etmenin birçok faydasını görüyor ve bunların başında kendilerine güvenlerini arttırmak ve daha bağımsız hissetmek geliyor. Ancak birçok kadın tehlikeli durumlara girebileceklerinden dolayı tek başına seyahat konusunda kararsız kalıyorlar. Seyahat etmenin size katabileceklerinden mahrum kalmamanız için tek başına seyahat etmek isteyen kadınlar için 10 güvenli destinasyonu bir araya getirdik.

Kadınlar İçin En Güvenli Ülkeler

1. İzlanda

İzlanda listenin en başında yer alıyor çünkü hem çok güvenli bir ülke hem de kusursuz manzaralara sahip. Buz ve ateşin evi olan İzlanda kadınlar için son derece güvenli. Reykjavik’te gece hayatının en muhteşemini, yerel yaşamın en doğalını ve yerel müziği en otantik halini bulabilirsiniz. İzlanda da yapılabilecek aktiviteler arasında buzullarda yürüyüş, lagünde yüzmek, şnorkelle yüzmek gibi seçenekler başı çekiyor.

Mobil Uygulama

2. Kanada

Bilirsiniz Kanada’nın insanları için dünyanın en dost canlısı halkı derler. Ve gerçekten de çok doğru bir söz. Tek başınıza seyahat etmek için hala kendinizden emin değilseniz Kanada konusunda rahat olabilirsiniz. İnsanları çok güzel ve iyi olsa da hava her zaman o kadar iyi olmayabiliyor o yüzden gitmenden önce mevsime göre iyi kıyafetler seçmekte fayda var.

3. Yeni Zelanda

Yeni Zelanda tam bir maceralar diyarı. Muhteşem manzaralar ve çok eğlenceli aktiviteleri kolaylıkla bulabildiğiniz bir ülke. Manzaraları bir uçaktan izleyebilir, meşhur Routeburn yolunu yürüyebilir, jetboat ile çılgınlar gibi eğlenebilir, ata binebilir, yamaç paraşütü yapabilir ve daha nicelerini listenize ekleyebilirsiniz. Eğer çok fazla hareket etmek size göre değilse ülkenin muhteşem doğal manzaralarını izleyebilir ve vahşi yaşamın daha önce hiç görmediğiniz güzelliklerine şahit olabilirsiniz.

4. İskandinavya Üçlüsü

İsveç, Danimarka ve Norveç gibi ülkeler kadınlar için çok güvenli ülkeler olmanın yanında mimari ve kültürel açıdan da çok zenginler. Birçok Viking eserleri bulunan müzeler gezilebilir ya da daha basit bir şekilde yerel insanlarla gündelik hayatın tadına varılabilir. Danimarka dünyanın en mutlu ülkesi olarak da biliniyor.

5. Tayland

Tayland hakkında sürekli birçok şey duyabilirsiniz ama hiçbir kadından kötü bir anı duyamazsınız. Çünkü Tayland kadınların tek başına çok rahatlıkla gidebilecekleri bir ülke. Sahiller, yemek, manzara her şey kusursuz güzellikte ve oldukça ucuz olan yaşamdan dolayı kendiniz muhteşem resortlarda biraz şımartabilirsiniz de.

6. Kosta Rika

Kosta Rika adeta sörfçüler için yaratılmış bir cennet. Muhteşem plajlar ve dalgaları ülkenin her kıyısında kolaylıkla bulabilirsiniz. Tek başına seyahat etmek isteyenler için de çok güzel bir ülke çünkü her türden ziyaretçiye sunabileceği birçok seçenek var: safariye katılabilir, yüzmeye gidebilir ya da sadece kumsalda yatıp güneşlenebilirsiniz.

7. İrlanda

İrlandalılar asla yanınıza gelip bir şey sormaz, size dokunmaz ve rahatsız etmezler. Ama siz onlara katılabilir ve mutluluklarına ortak olabilirsiniz. Hatta çılgınlıklarına katılıp futbol konusunda bitmek bilmeyen geyiklerine maruz kalabilirsiniz. Sadece siyah biranızı kimseyle paylaşmayın çünkü paylaşılmayacak kadar lezzetli!

8. Hollanda

Hollanda, özellikle Amsterdam, özgürlük ve çok rahat yaşam tarzları ile biliniyor. Ülkenin biraz kötü bir şöhreti olsa da kanallarını ve muhteşem bisiklet yollarını tek başınıza güvenle keşfedebilirsiniz.

9. Bali

Bali’nin sırt çantalılara has özel bir kültürü var ve hemen her yerinde tek başına dolaşan gezginleri görmeniz mümkün. Kadınlar için de tapınakları gezmek, ucuz yerlerde kalmak ve inanılmaz lezzetli yemekleri tatmak daha kolay olamazdı. Yerel halk da çok dost canlısı ve daha fazlası o kadar romantik bir yer ki –eğer istemezseniz- fazla uzun süre yalnız kalmazsınız.

10. Singapur

Singapur aynı Disneyland gibi: oraya vardığınızda hiçbir şeyin kötü gitmeyeceğini hissedebilirsiniz. Ve bu tam anlamıyla doğru da bir his çünkü Japonya’dan sonra Singapur Asya’nın en güvenli ülkesi. Küçük olmasına rağmen muhteşem güneşli sahillerden inanılmaz altyapısına kadar muhteşem imkânlara sahip ve bu imkânlar tüm ülkeyi rahatça gezmenize olanak tanıyor. Tek kötü tarafıysa oldukça pahalı olması.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here