Uçak Bileti

İzmir‘e bağlı bir ilçe olan Çeşme, 25-30 yıl kadar önce kendi halinde bir sahil kasabasıydı. Son yıllarda yaşanan gelişmelerle Türkiye’nin en önemli yaz destinasyonlarından birine dönüşen Çeşme, Alaçatı markasıyla birlikte tatilcilerin ilgisini çekiyor.

Tarihteki 12 İyon kolonisinden biri olan Çeşme, yaklaşık 40,000 nüfusa sahip. 11. yüzyılda Türk denizci Çaka Bey ile Türk egemenliği ile tanışan Çeşme, 14. yüzyıldan itibaren Osmanlı’nın bir parçası olmuş.

Çeşme’de Gezilecek Yerler

Cesme-Gezilecek-Yerler

Dar ve begonvilli evlerin sıralandığı sokaklarıyla Alaçatı, Çeşme’nin en popüler turistik noktalarından. 2014 yılından bu yana Çeşme’ye bağlı bir mahalle olan Alaçatı, eğlence mekanları, butik taş otelleri, şık meyhane ve restoranları ile her biri kendi alanında markalaşan tasarımcıların atölyelerine ev sahipliği yapıyor. Yaz mevsiminde konaklayacak yer bulmakta zorlanılan Alaçatı’da hareketlilik hiç bitmiyor. Dünyanın en iyi rüzgar alan bölgeleri arasında gösterilen Alaçatı sörf okullarıyla da tanınıyor.

Çeşme merkezde bulunan Çeşme Kalesi, içerisindeki arkeoloji müzesiyle de görülmeye değer. Osmanlı donanmasının yakıldığı, Osmanlı-Rus Savaşı’na ait izler ve çevredeki arkeolojik alanlardan çıkarılan eserlerin sergilendiği kalenin manzarası pek hoş. Yunanistan’ın Sakız Adası’na hakim bir noktada olan kalede fotoğraf çekilmeden ilçeden ayrılmamak gerekiyor.

Mobil Uygulama

Ilıca, Altınkum, Pırlanta, Çiftlik, Boyalık, Şifne gibi plajlar tatilcilerin en çok tercih ettiği Çeşme plajları arasında. Çeşme’de hareketli geçen yaz sezonunun ardından, ilçeye kış boyunca hafta sonları çevrede il ve ilçelerden ziyaretçi geliyor.

Ildırı Köyü, Çeşme’nin en eski yerleşim yerlerinden. Giritliler tarafından kurulduğu düşünülen Erythrai Antik Kenti de Ildırı da. Çok sayıda lüks ve orta sınıf otel ile pansiyonun bulunduğu ilçede fiyatlar makul seviyede. Deniz ürünleri ve her damak tadına hitap eden restoran bulunuyor.

Çeşme’ye Nasıl Gidilir

Cesme-Ucak-Bileti

İzmir’e 80 km mesafedeki Çeşme, Türkiye’de bir il ve ilçe merkezi arasında inşa edilen tek otoyol bağlantısına sahip. Otoyol avantajı ile İzmir’den ilçeye gitmek 1 saat gibi kısa bir sürede mümkün. İlçeye en yakın havalimanı İzmir Adnan Menderes Havalimanı. Türkiye’nin hemen hemen her şehrinden ve yurtdışı birkaç noktadan bağlantı sağlanan havalimanına ulaşmak için bir uçak bileti almak yeterli.

Son yıllarda ünü Türkiye sınırlarını aşan Çeşme, kolay ulaşım imkanı ile de tercih ediliyor. Çeşme’ye gelmek için İzmir uçak bileti almak ve Adnan Menderes Havalimanı’ndan transfer sağlamak gerekiyor.

Çeşme’ye otobüsle ulaşım sağlamak istiyorsanız İstanbul-İzmir otobüs bileti seçeneklerine göz atabilirsiniz.

Otobüs Bileti