Uçak Bileti

İstanbul gezilecek yerler arasında ilk sırada gelen Tarihi Yarımada, Fatih ilçesi sınırlarında bulunuyor. Sirkeci, Eminönü ve Kumkapı bölgesini de içine alan bölge, İstanbul’un en eski yerleşim yeri. Doğu Roma İmparatorluğu ile Osmanlı Devleti’nin yönetim merkezi olan Tarihi Yarımada’da çok sayıda gezilecek yer yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Ayasofya Cami, Sultanahmet Cami, Yerebatan Sarnıcı, İstanbul Arkeoloji Müzesi, Darphane, Topkapı Sarayı, Hipodrom ve Dikilitaş gibi simge yapıların bulunduğu Tarihi Yarımada, yılın her dönemi hareketli.

Tarihi Yarımada Gezilecek Yerler 

Tarihi-Yarimadaya-Nasil-Gidilir

Tarihi Yarımada’nın en popüler yeri Sultanahmet Meydanı. Bu meydan aynı zamanda Hipodrom ya da At Meydanı olarak da tanınıyor. İstanbul’a gelen yerli yabancı turistlerin uğrak noktası olan bu meydan çevredeki tarihi eserleri görmek isteyenlerin de hareket merkezi. Turistik oteller, yeme-içme mekanları, geleneksel hediyelik eşya dükkanları ve mağazalarla gürültü ve hareketin hiç bitmediği bölge gece yarısına kadar yoğun insan trafiğine sahip.

Topkapı Sarayı, Tarihi Yarımada’nın en çok ziyaretçi çeken müzelerinden biri. 15. yüzyıldan 19. yüzyıla kadar Osmanlı padişahlarının ikametgahı olan sarayda en çok merak edilen bölümlerden biri harem dairesi. Harem dairesinin girişi ayrıca ücretlendiriliyor. Padişahların eşyaları, kutsal emanetler ve Osmanlı Devleti’nin yönetimine ait materyallerin görülebildiği müze dünyanın sayılı müzeleri arasında gösteriliyor.

Mobil Uygulama

17. yüzyılda Sultan I. Ahmet tarafından inşa ettirilen Sultanahmet Cami, yabancılarca Mavi Cami olarak biliniyor. 6 minaresi ve muhteşem mimarisiyle hem ibadet hem de gezmek isteyenler camiye akın ediyor.

Bizans İmparatoru tarafından 325 yılında kilise olarak yaptırılan Ayasofya, 537 yılında yeniden inşa edilmiş. Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethinin ardından camiye çevrilen ibadethane, dünyanın sekizinci harikası olarak gösteriliyor. Günümüzde müze olarak ziyaretçilerini ağırlayan Ayasofya’nın atmosferi oldukça etkileyici.

Tarihi Yarımada’ya Nasıl Gidilir?

Tarihi-Yarimada-Ucak-Bileti

İstanbul’un en eski bölgelerinden biri olan Tarihi Yarımada’ya ulaşmak için İstanbul’a gelmek gerekiyor. İstanbul hava trafiğinin en yüksek olduğu, dünyanın hemen hemen her yerinden uçuş bağlantısı olan bir şehir. İstanbul Havalimanı ve İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan her gün yüzlerce uçak seferi gerçekleştiriliyor. İstanbul’a gelmek için bir uçak bileti almak yeterli.

İki kıta üzerinde kurulan tek şehir olan İstanbul, dünyanın en popüler turistik destinasyonları arasında bulunuyor. Hava yolu şirketlerinin kampanyaları ve uygun uçak bileti fırsatlarını takip ederek, İstanbul’a gelmek oldukça kolay.

İstanbul’a otobüsle seyahat etmek istiyorsanız İstanbul otobüs bileti seçeneklerine göz atabilirsiniz.

Otobüs Bileti