Uçak Bileti

Macaristan‘ın başkenti Budapeşte, Orta Avrupa’nın en etkileyici şehirlerinden biri. Her yıl yüzbinlerce ziyaretçiyi ağırlayan şehrin atmosferi, tarihi yapıları, ışıklı köprüleri, sıcakkanlı insanları ve cezbedici lezzetleri görmeye değer.

Geniş bulvarları, birbirinden şık kafe ve restoranları, kültürünü ve karakterini çok iyi şekilde koruyan Budapeşte’de keyifli bir seyahat deneyimi yaşamak mümkün.

Budapeşte’de Görülecek Yerler

Budapeste-Ucak-Bileti

Budapeşte görülecek yerler arasında en iyi başlangıç noktalarından biri Kale Bölgesi ve Balıkçı Tabyası olabilir. Plajda kumdan yapılan kalelerin canlı örneğini görebileceğiniz Balıkçı Tabyası, Matyas Kilisesi’nin önünde yer alıyor.

Avrupa kültürünün izlerini en iyi taşıyan noktalardan biri olan Budapeşte’de, Macar Devlet Operası’nın binasını ziyaret etmeyi unutmayın. Vakti olanlar için 1884 yılından bu yana kesintisiz hizmet veren operada bir temsile katılmak iyi bir seçenek olabilir.

Mobil Uygulama

Kahramanlar Meydanı, Macaristan tarihi için en çok önem taşıyan yerler arasında. Macar tarihinden kesitler sunan heykellerle süslü meydanda, Macaristan’ın geçmiş 1,000 yılına tanıklık edebilirsiniz. Büyük türk Kağanı Atilla’nın at sırtındaki heykeli de meydanda yerini almış durumda.

Kahramanlar Meydanı’nın hemen yanında bulunan Güzel Sanatlar Müzesi, Avrupa’nın en çok sabit eserine sahip müzelerinden biri. Müzenin tamamını sindire sindire gezebilmek için en az yarım günlük bir vakte ihtiyaç var. 20,000’den fazla eserin görülebileceği müze pazartesi günleri kapalı.

Budapeşte’nin fethedildiği Osmanlı seferine katılan ve o günden ölümüne kadar Budapeşte’den ayrılmayan Gül Baba, Macarların da saygı duyduğu isimlerden. Şehrin Buda tarafında bulunan Gül Baba Türbesi, şehrin Osmanlı izlerini taşıyan ve hala ayakta olan yapılarından.

Üzerinde bulunan yüzlerce zincirden ismini alan Zincirli Köprü, 380 metre uzunluğunda. Köprünün mimarı İngiliz WBudapesteye-Nasil-Gidilirilliam Tierney Clark, kusursuz inşa edildiğini düşündüğü köprüde herhangi bir hata olması durumunda intihar edeceğini açıklamış. Köprü tamamlandıktan sonra köprünün girişindeki aslanlardan birinin dilinin olmadığı farkedilince, mimar yerine heykelleri yapan heykeltıraş intihar etmiş.

Kentin en yüksek ve en güzel manzaralarından birine sahip olan Gellert Tepesi, şehrin ziyaretçilerinin mutlaka uğradığı noktalardan. Muhteşem Tuna Nehri ve Budapeşte manzarasına karşı soluklanmak ve fotoğraf molası vermek için ideal bir yer.

Budapeşte’de görülecek, seyahat severleri memnun edecek çok sayıda yer bulunuyor. Bir uçak bileti mesafesinde olan şehre yaklaşık 2 saat gibi kısa bir sürede ulaşmak mümkün. Budapeşte planı için uçak bileti bakmaya hemen başlayın!

Otobüs Bileti