Uçak Bileti

İzmir, 8 bin 500 yıllık tarihi geçmişi ile yalnızca Türkiye’nin değil bölgenin en eski yerleşim yerlerinden. Tarih boyunca çok kültürlü hoşgörü atmosferi ile farklı etnik köken ve inanç grubundan insanın bir arada yaşadığı şehirde bu hoşgörü atmosferini günümüzde de hissetmek mümkün.

Türkiye‘nin batıya açılan kapısı olan şehir sokak lezzetleri, tarihi bölgeleri, sakin plajları ve müzeleriyle görülmeye değer. İzmir seyahatinizi planlamaya başlamak için İzmir uçak bileti seçeneklerine göz atın.

İzmir’e Yakın Gezilecek Yerler

1. Alaçatı, Çeşme

Çeşme’nin dünyaca ünlü tatil merkezi Alaçatı Arnavut kaldırımlı taş sokakları, rengarenk mekanları, sörf plajları ve taş butik otelleriyle yaz tatilinin gözdesi.

Mobil Uygulama

İzmir’de bir saat uzaklıktaki tatil beldesi İzmir’e gelenlerin mutlaka uğradığı yerlerden.

2. Bergama

İzmir’in en kuzeyindeki ilçesi Bergama, tarihi Pergamon kentinin yer aldığı tarihi dokusuyla öne çıkan bir yerleşim merkezi. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Bergama’da gezilecek yerler arasında Bergama Akropolisi, Asklepion sağlık kenti, Bergama Müzesi, Kızılavlu ve eski Bergama sokakları bulunuyor.

Bergama’ya İzmir’den 1,5 saatte ulaşılıyor.

3. Efes, Selçuk

İzmir’e bir saat uzaklıktaki Selçuk ilçesinde bulunan Efes Antik Kenti, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde. Roma Devleti’nin Asya eyaletinin başkenti olan Efes’te tarihi Celsus Kütüphanesi, antik tiyatro, Yamaçevler ve liman yolu görülmeye değer.

Efes Antik Kenti’nin yakınında bulunan, antik dünyanın 7 harikasından biri olan Artemis Tapınağı, Meryemana Evi, Efes-Selçuk Müzesi, Şirince ve Pamucak Sahili ile Yedi Uyurlar Mağarası da görülecek yerler arasında.

4. Foça

İzmir’in sahil kesimiyle tanınan Foça ilçesi, tarihi Rum evleri, balık restoranları, yel değirmenleri ve buz gibi deniz suyuyla harika bir tatil beldesi. İzmir şehir merkezinden 45 dakikada ulaşılan turistik ilçe yaz aylarında tıklım tıklım oluyor. Deniz suyu sıcaklığının yıl boyunca çok düşük olduğu Foça, sıcak yaz aylarında serinlemek için ideal.

5. Karaburun

İzmir’in el değmemiş ilçesi Karaburun, kendi adını taşıyan yarımada konumlanıyor. İzmir’e 110 km mesafedeki Karaburun’a 1,5 saatte ulaşılıyor. 10 bin nüfusuyla İzmir’in en az nüfusa sahip ilçesi unvanını taşıyan Karaburun, yaz aylarında hareketleniyor.

El değmemiş koyları, kamp alanları, zeytin bahçeleri ve eski Rum köyleri ile ilçe sessiz, sakin, huzurlu bir tatil beklentisi olanların adresi. İzmir’e yakın yerler arasında öne çıkan Karaburun, bahar aylarında daha güzel oluyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here