Uçak Bileti

İtalya, dünya tarihine iz bırakan Roma İmparatorluğunun kurulduğu, yönetildiği coğrafyada, birçok kaynakta ‘dünyanın merkezi’ olarak söz edilen benzersiz bir ülke.

Binlerce yıllık tarihi geçmişin izlerini dört bir yanında görebileceğiniz İtalya, Rönesans’a hayat veren Floransa, moda başkenti Milano, kanallar şehri Venedik ve rengarenk yapılarla bezeli Amalfi kıyıları ile dünyanın en önemli turizm destinasyonlarından.

Ülkenin popüler turizm merkezleri kadar az bilinen enfes küçük kasabaları da unutulmaz bir seyahat deneyimi için her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret ediliyor. Büyük kentlerin çevresine dağılan şirin İtalyan kasabaları alışılagelmiş İtalyan algısını değiştirecek güzellikte.

İtalya’da Az Bilinen Romantik Rotalar

1. Como Gölü

como gölü

Como Gölü, İtalya’nın kuzeyinde, Lombardiya bölgesinde yer alan, ülkenin en ünlü göllerinden biri. Alp Dağlarının eteklerinde yer alan göl, şekli nedeniyle lades kemiği olarak tarif ediliyor. Milano’dan trenle 30 dakika gibi bir sürede ulaşılan göl, yaz aylarında bölgenin en hareketli tatil merkezine dönüşüyor. Gölün çevresindeki kumsallar ve beach clublar oldukça hareketli.

Mobil Uygulama

Como Gölü’ne ismini veren Como kasabası ise geleneksel dokusunu korumayı başarmış bir yer. Como’nun Piazza Duomo Meydanında pili icat eden Comolu fizikçi Alessandro Volta’nın anıtını görüp, Como Katedralini ziyaret edebilirsiniz. S. Fedele Bazilikası ve Como’nun panoramik manzarasını görebileceğiniz Brunate Tepesi de görülecek yerler arasında.

2. Montalcino

Montalcino

Montalcino, Toskana’nın şarap üretimi ile öne çıkan bir başka şirin kasabası. Tepeye konumlanmış kasabada şarap ve zeytin üretimi ön planda. İlk yerleşimin Etrüskler zamanında olduğu kasaba, sırasıyla Siena ve Floransalıların işgaline uğramış. Surlarla çevrili Montalcino, tipik bir orta çağ kasabası olma özelliğini son derece iyi korumuş.

Montalcino’da görülecek yerler arasında 13. yüzyıldan kalma dış cephesiyle belediye sarayı, 14. yüzyıl kilisesi Saint Agostino, 1888’den bu yana aralıksız hizmet veren Cafe Fiaschetteria ve Popolo Meydanı yer alıyor. Şaraba ilginiz varsa kasabanın çevresinde birçok şaraphane bulunuyor. Günlük turlarla şaraphaneler ve üzüm bağlarını ziyaret edebilirsiniz.

3. Matera

Matera

Matera, Güney İtalya’da Basilicata bölgesinde yer alan küçük bir şehir. Arap-Bizans ve Fransız etkisinin görüldüğü kentteki birçok yapı Barok üslubun özelliklerini taşıyor. 2019 yılında Avrupa Kültür Başkenti seçilen şehri, esrarengiz taş dokusuyla Kapadokya ve Mardin’in ruh eşi olarak tanımlamak mümkün.

Matera, taş evleri, mağaralara oyulan otelleri, şarap ve enfes yemekleri ve tarihi dokusuyla büyüleyici bir görünüme sahip. 1950’li yıllara kadar kendi halinde bir kasaba olan şehir, bu dönemden sonra artan tanıtım faaliyetleriyle yıldızını parlatmayı başarmış. Ressam Luigi Guerricchio Seyir Tepesi’nden doyum olmaz manzarasını izleyebileceğiniz şehrin aynı ismi taşıyan katedrali de görmeye değer.

4. Messina

Messina, İtalya’da Sicilya Adası’nın en büyük üçüncü şehri. Şehir, Sicilya’nın kuzeydoğu kenarında, İtalyan anakarasını Sicilya’dan ayıran Messina Boğazının kıyısında yer alıyor. İyon Denizi ile Peloritani tepeleri arasında uzanan Messina, dünyanın en uzun şehri unvanına sahip.

İtalya’nın en önemli tarım üretim merkezlerinden biri olan Messina, narenciye ve kaliteli şarap üretimi ile tanınıyor. Faro ve Mamertino şarapları ise şehrin en önemli markaları. Vittorio Emanuele Kapalı Çarşısı, Messina Limanı, Messina Katedrali, Orion Çeşmesi, Messina Gümrük Binası ve Neptün Çeşmesi şehirde görülmesi gereken yapılar arasında.

5. Lugano

Lugano

Lugano, İsviçre’nin İtalya sınırında yer alan bir şehir. İtalya ile İsviçre’nin sınırlarında bulunan Lugano Gölü’ne de hayat veren şehir, sessiz, sakin ve huzurlu atmosferiyle Milano ve Kuzey İtalya’yı ziyaret eden birçok kişi için günübirlik uğranılan rotalardan. Como ve Milano’dan trenle ulaşılabilen Lugano, Alp Dağlarının eşsiz manzarası ve en az Como Gölü kadar heybetli olan Lugano Gölü ile görülmeye değer.

6. Sanremo

Sanremo

Sanremo, Kuzey İtalya’da Ligurya bölgesinde, Ligurya Denizi kıyısında yer alıyor. Antik Romalılar tarafından kurulan şehir İtalyan Rivierasının en büyük turizm merkezi olarak tanınıyor. 19. yüzyıldan itibaren hızla gelişen turizm sektörünün etkisiyle dünyaca ünlü bir turizm destinasyonuna dönüşen Sanremo, Avrupa sosyetesinin yaz tatilleri için tercih ettiği bir tatil merkeziydi.

Son Osmanlı hükümdarı VI. Mehmet Vahiddedin de İstanbul’dan ayrılmak zorunda kaldıktan sonra 11 Haziran 1923’te Sanremo’ya yerleşmiş ve 1926’da bu şehirde vefat etmişti. Avrupa’nın en ünlü kumarhanelerinden Sanremo Casinosu, Remo-Monte Bignöne teleferik hattı ve eşsiz sahilleriyle Sanremo Ligurya bölgesini keşfetmek için en iyi başlangıç rotalarından.

7. Modena

Modena, Kuzey İtalya’da Emilia-Romagna bölgesinde bulunuyor. Otomobil motorları başkenti olarak da tanınan şehir, İtalya’da otomobil endüstrisi ile öne çıkıyor. Dünyaca ünlü İtalyan lüks spor otomobil firmaları Ferrari, Maserati, De Tomaso ve Pagani’nin kentte üretim tesisleri bulunuyor. Ferrari’nin 360 Modena modeli ve aynı markanın renk skalasında yer alan Modena sarısına da hayat veren şehir, otomobil tutkunları için özel bir yere sahip.

Ünlü tenor Pavarotti’nin doğduğu yer olan Modena, yıl boyunca düzenlenen konser, tiyatro ve opera etkinlikleriyle tam anlamıyla bir kültür-sanat şehri. Şehir, Avrupa Birliği tescilli Modena balsamlı sirke ve lambrasco tipi kırmızı şaraplarıyla da tanınıyor. Modena’da görülmesi gereken yerler arasında Piazza Grande Meydanı, Belediye Sarayı, Modena Katedrali ve Müze Sarayı bulunuyor.

En ucuz İtalya uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Gelişmiş arama teknolojisi, güvenli ödeme, komisyonsuz alışveriş, kesintisiz iade garantisi ve daha fazla turna.com sayfalarında.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here