Uçak Bileti

Avrupa’nın aksine Türkiye‘deki büyük şehirlerde ve özellikle de İstanbul’da bisikletle günlük yaşama karışmak, işe, okula gidip gelmek zor zanaat. Ancak bisiklet severler için hafta sonu gönüllerince pedallayabilecekleri bisiklet rotaları da yok değil. Söz konusu İstanbul olunca, ilk akla gelen Belgrad Ormanı, kentin vazgeçilmez mesire yerlerinden. Bir ucu boğaza, diğer ucu Karadeniz’e dek uzanan yaklaşık 16 kilometrelik orman, yalnızca bisikletlilerin değil, tüm sporseverlerin gözdesi. Ancak İstanbul’da bisikletinizle keyifli bir gün geçirebileceğiniz farklı rotalar da var.

İstanbul’un En Güzel Bisiklet Rotaları

1. Polonezköy

Kente yakınlığı nedeniyle İstanbulluların hafta sonlarını değerlendirdikleri Polonezköy, yürüyüş ve bisiklet için ayrılmış 4.5 kilometrelik bir parkura sahip. Polonezköy BMX Bisiklet Parkuru Türkiye’nin dünya standartlarındaki ilk BMX parkuru olma özelliğine de sahip. Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun düzenlediği yarışlarda da parkur olarak yer alan Polonezköy’ün yanı sıra, Karanlıkdere Köyü’nden Polonezköy’e uzanan 10 kilometrelik yol ile Riva-Polonezköy hattı da sürüş için ideal.

2. Büyükada

Mobil Uygulama

Büyükada büyük tur yolu, özellikle bahar aylarında ziyaretçi akınına uğrayan İstanbul Büyükada’da nostaljik bir ada turu için oldukça güzel bir rota. Dilerseniz kendi bisikletinizi getirin silerseniz adadan kiralayın, iskeleden başlayarak ada etrafını dolaşan büyük turu yapmak istediğinizde, yaklaşık 12 kilometre pedallamış olacaksınız. Trafiğe kapalı bulunan ve küçük tur yoluna göre daha sakin olan büyük tur yolunda dilediğiniz zaman mola verip adanın yemyeşil, tertemiz dünyasını keşfedebilirsiniz.

3. Aydos Ormanı

Aydos Ormanı, Kartal’da 6600 dönümlük bir alanı kaplayan ve kente tepeden bakan bir konuma sahip. Diğer yandan batısındaki Kayışdağı Ormanı ve Büyükbakkalköy ormanlık alanıyla birlikte bir hat oluşturuyor. Mis gibi kokan çam ağaçlarıyla kaplı Aydos, Kadıköy’e 20 kilometre uzaklıkta yer alıyor. İstanbul’un en yüksek tepesini de barındıran Aydos Ormanı’nda koşu, yürüyüş, bisiklet, kano gibi aktiviteler yapmak mümkün.

4. Kuruçeşme, Sarıyer

Boğaz manzarasının eşlik ettiği bir bisiklet rotası tercih edenler için Kuruçeşme’den Sarıyer’e uzanan sahil, tam size göre. Sahile paralel devam eden ve hafta sonları kalabalık olan 16 kilometrelik yola bir alternatifiniz daha var. Dilerseniz trafiğe girmeden Kuruçeşme Arena’dan başlayarak Emirgan Korusu’nda biten 7 kilometrelik kısa bir tur atabilirsiniz.

5. Rumeli Feneri, Kilyos

İstanbul’un Karadeniz’deki en uç noktası olan Rumeli Feneri, hem kente yakınlığı hem de sakinliği ile bisikletçilerin gönlünü çalabilecek bir rota. 80 kilometreyi aşmaması nedeniyle günübirlik bir tur için ideal olan Kilyos, fazla şehir dışına çıkmadan denize ulaşmak, temiz havada spor ve yürüyüş yapmak, bisiklet sürmek için de oldukça güzel bir rota.

Bisikletliler için doğayla iç içe, pedal çevirerek güzel bir hafta sonu geçirmek gibisi yok! Arkadaşlarınızla veya kulaklığınızdaki müziğin eşliğinde önünüzde uzanan yolar, bir de güzel manzaralar sunuyorsa, işte bu mutluluk pek çok şeye değer.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here