Uçak Bileti

İspanya, Akdeniz ikliminin hâkim olduğu, kültürün ve sanatın geliştiği, modanın ve tasarımın dünyaya yayıldığı olağanüstü çekici bir ülke. Avrupa’nın en güzel Akdeniz ülkelerinden biri olduğu kadar, İtalya’dan sonra dünyada en çok UNESCO kültür mirasına sahip olan ülke. Dünyaca ünlü Flamenko dansı, festivalleri, lezzetli mutfağı ve şaraplarıyla her bakımdan ziyaret edilmeyi sonuna kadar hak ediyor. Bu keyifli ülkeye seyahat etmek istiyorsanız İspanya’ya nasıl gidilir sorusunun yanıtları oldukça işinize yarayacak.

İspanya’ya Nasıl Gidilir?

Türkiye’den İspanya’ya seyahat etmek için birkaç seçeneğiniz var. İlk olarak, uçakla seyahat etmek en hızlı ve en yaygın seçenek. Türkiye’deki birçok büyük şehirden, İspanya’nın başkenti Madrid, Barcelona, Valencia ve diğer şehirlerine doğrudan uçuşlar mevcut.

Diğer bir seçenek ise kara yolu ile seyahat etmek olabilir. Ancak, bu seçenek oldukça uzun bir süre alacak ve İspanya’ya gidebilmek için birçok ülke sınırını geçmeniz gerekecek. Bu nedenle, kara yoluyla seyahat etmek daha çok macera arayan gezginler için uygun bir seçenek olacaktır.

Ayrıca deniz yolu ile seyahat etmek de mümkün. Ancak, Türkiye ve İspanya arasında doğrudan bir feribot seferi yok. Bu nedenle, deniz yoluyla seyahat etmek isteyenler, önce İtalya veya Yunanistan gibi ülkelere gitmek ve buradan bir başka feribot veya gemi ile İspanya’ya geçmek durumundalar.

Mobil Uygulama

İspanya’ya Hava Yolu İle Ulaşım

İspanyaya nasıl gidilir hava yolu

İspanya’ya Türkiye’den en kolay ulaşım yöntemi hava yolu ulaşımını kullanmak. Türkiye’den İstanbul Havalimanı’ndan Türk Hava Yolları’nın, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan ise Pegasus Hava Yolları’nın İspanya’ya direkt uçak seferleri bulunuyor.

Pegasus Hava Yolları İspanya’nın Madrid ve Barselona şehirlerine uçuyor. Türk Hava Yolları ise İspanya’da Madrid, Barselona, Valensiya, Malaga ve Bilbao’ya direkt sefer düzenliyor.

İstanbul-İspanya arasındaki uçuş süresi yaklaşık 4 saat.

Diğer yandan Swiss Air, Air Berlin ve Lufthansa gibi havayolu şirketleri, İstanbul Sabiha Gökçen, Ankara Esenboğa, İzmir ve Antalya gibi Türkiye’nin önemli bölgelerindeki havalimanlarından Madrid’e aktarmalı uçuşlar düzenliyor.

Aktarmalı uçuşlar bekleme süresine bağlı olarak en az 7-8 saat sürüyor.

İspanya uçak bileti seçeneklerine göz atın.

İspanya’ya Demir Yolu İle Ulaşım

İspanyaya nasıl gidilir tren

Avrupa’daki gelişmiş demir yolu ağı sayesinde İspanya’nın farklı kentlerine trenle de ulaşım mümkün. Özellikle yüksek sezonda uçak bileti fiyatlarının yüksek olması nedeniyle birçok kişi İspanya’ya yakın kentlere uçakla geçip bu kentlerden trenle ulaşımı sağlıyor.

Fransa, Almanya, Belçika, Hollanda ve İtalya’dan İspanya’nın Madrid ve Barselona kentlerine direkt tren seferleri var. Tren biletlerinde de seyahat zamanı yaklaştıkça kademeli bir artış görülüyor. Bu yüzden seyahat planı netleşir netleşmez tren biletini önceden almakta yarar var.

Tren biletini son dakikaya bırakmanız halinde yer bulamama riskiyle karşılaşabilir ya da uçak fiyatından daha yüksek tutara tren bileti almak zorunda kalabilirsiniz.

İspanya’ya Otobüs İle Ulaşım

İspanya otobüs ile ulaşım

Hem İspanya içinde hem de diğer Avrupa kentleri arasında otobüsle ulaşım da son yıllarda giderek popülerleşiyor. Özellikle erken dönem kampanyalarıyla çok uygun fiyata otobüs vileti bulmak mümkün.

Eurolines ve Flixbus gibi otobüs firmaları Avrupa kentleri ile İspanyol kentlerini birbirine bağlıyor. İspanya’da Valensiya, Barselona, Madrid ve Toledo gibi kentler İtalya, Fransa, Almanya, Belçika, Lüksemburg, Danimarka, Andorra ve Hollanda kentleriyle otobüsle birbirine bağlı.

Otobüs biletlerinde de erken aldığınızda çok uygun fiyatlı bilet bulma şansınız var. Seyahat tarihiniz yaklaştıkça otobüslerde yer kalmama ihtimali oluşabiliyor. Son dakikaya bırakılan otobüs biletlerinin fiyatları da bir hayli pahalı olabiliyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here