Uçak Bileti

İspanya, Flamenko dansçılarının, tapasların ve geç yenen akşam akşam yemekleri ve ay ışığında Elhamra Sarayı’nın görüntüleriyle insanı büyüleyen bir ülke.

İber Yarımadası’ndaki bu tarihi ülkede o kadar güzel anılara sahip olacaksınız ki anlatmakla bitmez! Vaktiniz kısıtlı ise İspanya’da geçireceğiniz iki hafta, bu Akdeniz ülkesinin tarihini, lezzetlerini ve güzelliklerini görebilmeniz için yeterli. Tabi ki İspanya’nın tüm güzelliklerini görebilmek için bir çok farklı şehre de gitmek gerekiyor ancak hepsini göremeyeceğiniz için üzülmeyin çünkü bir kere gelirseniz döndükten hemen sonra tekrar gidişiniz için bilet bakmaya başlayacaksınız.

İspanya uçak bileti seçeneklerine göz atın.

İspanya’da 2 Haftada Gezilecek Yerler

1. Barselona (2 gece)

Mobil Uygulama

2 haftamızın ilk durağı Picasso ve Miro gibi ünlü sanatçılarıyla bilinen ve Akdeniz iklimini çok güzel yansıtan Barselona. Her yanına görebileceğiniz Roma tarihinden orta çağa ve Katalan mimari ile ünlü bu şehirde sadece tek bir yer seçin kendinize ve yürümeye başlayın, karşınıza neler çıkacağını asla tahmin bile edemezsiniz.

Her yer asırlık binalarla dolu. Mimar Anton Gaudi’nin eserleri, Parc Guell ve Casa Mila’nın da aralarında bulunduğu sanatçıları eserleri şehrin genelinde görülebiliyor. La Rambla, şehrin ünlü alışveriş, yemek ve eğlence caddesi. Biraz serinlemek ve bir mola vermek için, programınızı sahilde gün batımını izleyecek şekilde ayarlayın.

2. Tarragona

Roma harabeleri tutkunuysanız, kesinlikle Barselona’dan Valencia’ya giden yolda Tarragona’da durmanızı tavsiye ediyoruz. İspanya’da görebileceğiniz Roma kalıntılarının en iyilerinden biri kesinlikle burada. Tarraco Arkeolojik Alanı’nı gezerken, antik sahil amfi tiyatrosuna bakarken veya yüzyıllar boyu üst üste inşa edilen surlara dokunurken, bir zamanlar buralarda dövüşen gladyatörleri hayal edin. Acıktıysanız, Tarragona, calcotada (ızgara soğan) ve cod ve escarole’dan yapılan xato adlı salatayı denemenizi öneriyoruz.

3. Valencia (2 gece)

İspanya’nın üçüncü en büyük şehri olan Valencia, 2.100 yıl önce Romalılar tarafından kuruldu ve ancak bu geçmişi şehrin günümüzde çok hızlı modernleşmesine sebep oldu. Buna Avrupa’nın en büyük akvaryumuna ev sahipliği yapan, Sanat ve Bilim Şehri adı verilen mimari harikası da dahil. Valencia’da bir diğer görülecek yer de Barrio del Carmen.

Arnavut kaldırımlı sokaklarında İslam ve Hıristiyan esintilerini yaşlı duvarları arasında gezerken hissedebilirsiniz. Avrupa’nın en uzun süreden beri aktif olan pazarı Mercado Central’de öğle yemeğini yapabilir ve hatta burada piknik için malzeme bile alabilirsiniz. Pazarda her türlü gıdayı, hediyelik eşya ve benzeri ürünleri sunan 1000’den fazla tezgah bulunuyor. Turia Gardens’da dolaşırken ya da bisikletle gezerken aldıklarınızın tadını çıkartabilirsiniz.

4. Toledo (2 gece)

Yola çıkmadan önce size Toledo ile ilgili bir kaç önemli bilgi vermek istiyoruz.  Orta çağın cazibesi ile dolup taşan ve dar Arnavut kaldırımlı sokaklara sahip bu şehirde dolaşmak için rahat ayakkabılar kesinlikle şart. El Greco ve Velazquez’in tabloları da dahil olmak üzere, 15 şapel ve muhteşem sanatıyla 13. yüzyıldan kalma Toledo’nun Gotik Katedrali mutlaka görülecek yerler listesinde olmalı. 

Görülecek bir başka dini mekan olan El Transito Sinagogu, İspanya’daki en iyi İspanyol-Yahudi sanatı olarak kabul edilen 14. yüzyıldan kalma bir bina. Yüzyıllar boyu bir Katolik kilisesi ve askeri karargah olarak hizmet etti ve günümüzde de bir müze olarak karşımıza çıkıyor. Eski Toledo, Yeni Toledo’nun muhteşem manzarasını sunan Tagus Nehri’ne tepeden muhteşem bir şekilde bakıyor.

5. Granada (2 gece)

Alhambra, bugün Mağriplerden İspanya’ya bir aşk mektubu olarak kabul edilen büyük bir kale. Sonsuz güzelliği ile Granada’nın 1 numaralı turistik yeri ve gerçekten de en çok tercih edilen turlardan biri. Biletleri sınırlı olduğu için, burada gelmeden önce yerinizi internet üzerinden satın almanız gerekebilir. Alhambra’da bolca vakit geçirebilirsiniz ancak Generalife’daki bahçeleri ziyaret etmek için vakit ayırmaya çalışın. Miramar de San Nicolas’tan Alhambra ve Granada’nın muhteşem manzarasının tadını bir fincan nane çayını yudumlarken çıkarabilirsiniz.

6. Cordoba

Tarih öncesi çağlardan beri yerleşimin eksik olmadığı Cordoba bir süre sonra üç farklı kültürden oluşan bir yer haline geldi: Romalılar, Müslümanlar ve Hıristiyanlar, hepsi de bu Guadalquivir Nehrinin şehrinde geçmişlerinin izlerini bıraktı. Cordoba’da hiç bir yer cami olarak inşa edilen ve 13. yüzyılda Hristiyan kilisesi haline gelen Cordoba Katedrali’ndekinden daha belirgin bir şekilde bu geçmişi yansıtamaz.  Ortaçağ binaları ile kaplı müthiş caddeleri olan eski sokaklar, Granada’dan Sevilla’ya seyahatiniz sırasında da size gün kaybettirmeden çok güzel vakit geçirtecektir.

7. Sevilla (2 gece)

Atlas Okyanusu’ndan 80 km uzaklıkta olmasına rağmen Sevilla, ülkedeki tek nehir limanı kenti olma özelliğini taşıyor. Bu Guadalquivir Nehri şehrinin Mağribi fetihleri ​​ve Yahudi soykırımları ile dolu bir geçmişi var. Don Kişot yazan Miguel de Cervantes de burada hapsedildi. Kent, Mağribi-Rönesans Sarayı Alcazar de Sevilla’dan devasa çan kulesi olan Gotik Sevilla Katedraline ve bir mantara benzer şekilde tasarlanmış ahşap bir heykel olan Metropol Şemsiyesine kadar büyüleyici mimari yapılar ile dolu.

8. Madrid (3 gece)

Pazar sabahı Madrid’de olmaya çalışmanızı tavsiye ederiz. Böylece dünyaca ünlü bit pazarı El Rastro’da hem alışveriş yapıp hem de bu eşsiz atmosferi yaşamış olursunuz. Pazarlık yeteneklerinizi sergiledikten sonra Madrileños’un (Madridli insanların) pazar günleri yaptığı işi yapın ve El Retiro parkuru boyunca yürüyerek şehrin tadını çıkarın. Dünyaca ünlü bir sanat müzesi olan Prado, Velazquez de dahil olmak üzere büyük İspanyol ressamlarının resimlerini görmek isteyenler için kesinlikle gidilmesi gereken bir yer. Görkemli Kraliyet Sarayı’nı ziyaret ederek İspanyol krallarının nasıl yaşadığına şahit olabilirsiniz. Artı, puding benzeri sıcak çikolataya batırılmış tatlı bir tarçın çubuğu olan churros y chocolate yemeden Madrid’den ayrılmamanızı öneriyoruz. En sonunda da Madrid’in ana meydanları olan Plaza Mayor ya da Puerto del Sol’de oturup kahvenizi yudumlarken gelip geçen insanları izleyebilirsiniz.

9. Segovia (Madrid’den günü birlik gezi için)

Madrid’den uzaklaşmak zor olsa da Segovia’ya yapılacak bir günlük gezi, gezinizi daha anlamlı ve unutulmaz kılacak. Efsaneye göre şehrin Herkül veya Noah’ın oğlu tarafından kurulduğu rivayet ediliyor. Buna kendiniz karar verebilirsiniz. Disney’in Uyuyan Güzel çizgi filmini sevenler mutlaka Alcazar kalesini ziyaret etmeli çünkü bu kalenin Disneyland’da bulunan uyuyan güzel kalesinin örneği olduğu söyleniyor. Ancak Segovia, günümüzde Roma dönemine ait olan su kemeri ile daha öne çıkan bir şehir.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here